Новий Завіт 2023
21–27 серпня. 1 Коринтянам 1–7: “Щоб були ви поєднані”


“21–27 серпня. 1 Коринтянам 1–7: “Щоб були ви поєднані”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“21–27 серпня. 1 Коринтянам 1–7”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
стародавній Коринт

Corinth, Southern Greece, the Forum and Civic Center [Коринт, Південна Греція, Форум та Громадський центр], картина Баладжа Balogh/www.ArchaeologyIllustrated.com

21–27 серпня

1 Коринтянам 1–7

“Щоб були ви поєднані”

Старійшина Джеффрі Р. Холланд навчав, що більшість людей “приходять [до Церкви], прагнучи духовного досвіду” (“A Teacher Come from God”, Ensign, May 1998, 26). Коли ви читатимете 1 Коринтянам 1–7, з молитвою подумайте, що ви можете зробити, аби допомогти створити у вашому класі передумови для присутності Духа.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Ви можете попросити членів класу записати, як вони діяли згідно з тим, про що дізнаються з Писань. Попросіть кількох членів класу поділитися тим, що вони записали.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

1 Коринтянам 1:10–17; 3

Члени Христової Церкви прагнуть бути єдиними.

  • Обговорення перших кількох розділів 1 Послання Коринтянам може бути можливістю для збільшення єдності серед членів приходу. Ви можете почати, попросивши членів класу поговорити про клуб, групу, команду чи іншу організацію, до яких вони належали, і які мали велике почуття єдності. Чому ця група відчувала таку єдність? Після цього ви можете опрацювати деякі вчення Павла про єдність в 1 Коринтянам 1:10–13; 3:1–11. Чого ці вірші, разом з нашим досвідом, навчають про те, що допомагає створити єдність і що загрожує їй? На які жертви нам слід піти, аби досягти єдності? Які благословення отримують ті, хто єдині? Див. також аналогію сестри Шерон Юбенк, наведену в “Додаткових джерелах”.

  • Павло використовував образ будівлі, щоб заохочувати єдність в 1 Коринтянам 3:9–17. Як ця аналогія може допомогти вашому класу краще розуміти єдність? Наприклад, прочитавши разом ці вірші, ви можете дати кожному члену класу кубик і нехай вони разом щось побудують. В якому сенсі ми—“Божа будівля”? (1 Коринтянам 3:9). Як Бог розбудовує нас індивідуально? Що ми будуємо разом, як святі? Що ми можемо зробити, як об’єднаний приход, чого ми не змогли б зробити самостійно?

1 Коринтянам 1:17–31; 2; 3:18–20

Щоб виконувати Божу роботу, нам потрібна Божа мудрість.

  • Ця ідея допоможе вашому класу покладатися на Бога: розділіть членів класу на групи і попросіть їх проглянути 1 Коринтянам 1:17–31; 2 або 3:18–20 і знайти такі слова: мудрий і немудрий, глупий, дурний. Після цього вони можуть поділитися в своїх групах тим, що викладається в цих віршах про важливість бути мудрими в Господній роботі. Що в євангелії іншим людям може здатися глупим? Як це свідчить про мудрість Бога? Можливо, члени класу також можуть поділитися досвідом, коли вони довіряли Божій мудрості, а не своїй, щоб виконати Його роботу.

1 Коринтянам 6:9–20

Наші фізичні тіла є священними.

  • Щоб почати обговорення цих віршів, ви можете написати на дошці такі запитання: Як Господь хоче, аби ми ставилися до нашого тіла? Чим це відрізняється від того, що Сатана хоче, аби ми думали про наші тіла? Що означає, що наші тіла є храмами Святого Духа? Попросіть членів класу знайти відповіді на ці запитання в 1 Коринтянам 6:9–20 (див. також Учення і Завіти 88:15; Мойсей 6:8–9).

  • Ваше обговорення про святість наших тіл може включати розмову про закон цнотливості. Можливо, ви можете запитати членів вашого класу, що вони дізналися від Павла, а також з інших церковних матеріалів, що може допомогти їм пояснити іншим, чому цнотливість є важливою. Деякі з цих матеріалів можуть включати ті, що перелічені в “Додаткових джерелах”.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

“Відмінності можна перетворити на перевагу”.

Сестра Шерон Юбенк описала, як команди-суперники з веслування досягають єдності:

“Веслярі повинні контролювати свою власну енергійну манеру веслування і в той же час старатися з усіх своїх сил. У перегонах перемагають не клони. Хороша команда—це хороше поєднання людей з різними здібностями: хтось направляє інших в їхніх діях, у когось є резерв можливостей, хтось має сильний бойовий дух, хтось примиряє інших. Жоден з веслярів не є ціннішим за іншого, усі вони в одному човні, але щоб веслувати добре разом, кожний з них повинен пристосовуватися до потреб та здібностей інших—у кого коротші руки, той викладається трохи більше, у кого руки довші, той діє так, щоб діяти у злагоді з іншими.

Відмінності можна перетворити на перевагу, а не на недолік” (“Через єдність у почуттях ми отримуємо силу від Бога”, Ліягона, лист. 2020, с. 56; див. Daniel James Brown, The Boys in the Boat: Nine Americans and Their Epic Quest for Gold at the 1936 Berlin Olympics [2013], 161, 179).

Благословення сексуальної чистоти.

Jeffrey R. Holland, “Personal Purity”, Ensign, Nov. 1998, 76.

Девід А. Беднар, “Ми віримо, що повинні бути цнотливими”, Ліягона, трав. 2013, с. 42.

“Я обираю бути чистим” (відео), ChurchofJesusChrist.org

Як покращити наше навчання

Свідчіть про Ісуса Христа. Павло “не прийшов … звіщати про Боже свідоцтво з добірною мовою або мудрістю” (1 Коринтянам 2:1). Ваше просте свідчення про Спасителя може справляти глибокий вплив.

Роздрукувати