Новий Завіт 2023
14–20 серпня. Римлянам 7–16: “Перемагай зло добром”


“14–20 серпня. Римлянам 7–16: “Перемагай зло добром”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“14–20 серпня. Римлянам 7–16”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
руїни стародавнього Риму

14–20 серпня

Римлянам 7–16

“Перемагай зло добром”

Прочитайте Римлянам 7–16 і запишіть отримані натхненні думки про те, як допомогти членам класу вчитися з Писань. Коли ви обдумуєте свої натхненні думки, вони можуть надихнути вас на проведення змістовних навчальних вправ.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Ви можете прочитати Римлянам 10:17 і 15:4 та попросити членів класу поділитися уривками з Писань з Римлянам 7–16, які зміцнюють їхню віру або дають їм надію.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Римлянам 8:14–18

Ми можемо стати “співспадкоємц[ями] Христов[ими]”.

  • Як святі останніх днів, ми віримо, що такі фрази, як “спадкоємці Божі” і “співспадкоємці Христові” означають, що з допомогою Ісуса Христа ми можемо стати схожими на Небесного Батька і отримати все, що має Він (Римлянам 8:17; див. також Учення і Завіти 132:20–21). Щоб допомогти членам класу зрозуміти, як це вчення викладається в Писаннях, ви можете попросити їх сформувати пари або маленькі групи і опрацювати деякі уривки з Писань, наведені у “Додаткових джерелах”. Після цього члени класу можуть поділитися тим, що вони дізналися, і обговорити, чому це вчення є таким важливим.

  • Проведена президентом Далліном Х. Оуксом аналогія, наведена в “Додаткових джерелах”, може допомогти членам класу обговорити, як ми можемо підготуватися, щоб стати спадкоємцями Божими (див. Римлянам 8:17). Про які “закони і принципи” згадує президент Оукс? Як знання про те, що ми можемо стати спадкоємцями Божими і співспадкоємцями Христовими впливає на наше життя? (Див. Римлянам 8:17).

Римлянам 8:18, 28, 31–39

“Хто нас розлучить від любови Христової?”

  • Спільне обговорення Римлянам 8 може надати можливість допомогти членам класу відчувати Спасителеву любов. Ви можете показати зображення Ісуса Христа (див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей), коли читатимете класом Римлянам 8:18, 28, 31–39. Ви можете попросити членів класу поділитися будь-якими їхніми думками або почуттями після прочитання цих віршів. Дехто може захотіти розповісти, як вони отримали свідчення про істини, які містяться в цих віршах.

Римлянам 13:8–10

Усі Божі заповіді виконуються в заповіді любити.

  • Щоб допомогти членам класу побачити, як усі заповіді “містяться” в заповіді любити ближнього (Римлянам 13:9), попросіть їх зробити на дошці перелік усіх заповідей, які вони зможуть пригадати. Прочитайте разом Римлянам 13:8–10 і Матвій 22:36–40 та обговоріть класом стосунки між люблячим Богом і нашими ближніми та послух кожній заповіді з переліку на дошці. Як ця істина впливає на нашу думку про заповіді і послух? Наприклад, що у цій істині сказано про мету заповідей?

Римлянам 14

“Не будемо … осуджувати один одного”.

  • Щоб допомогти зрозуміти Римлянам 14, ви можете звернути увагу на те, що деякі римські святі сперечалися одне з одним через такі культурні порядки, як звичаї щодо харчування і дотримання свят. З якими подібними ситуаціями ми стикаємося сьогодні? Можливо, члени класу можуть проглянути Римлянам 14 і одним реченням підсумувати пораду Павла. Якою порадою ми можемо поділитися одне з одним про те, як не вдаватися до засудження? Можливо, члени класу можуть знайти ідеї у виступі президента Дітера Ф. Ухтдорфа “Милостиві отримають милість”, Ліягона, трав. 2012, сс. 70–77.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Отримати “усе, що має … Батько” (Учення і Завіти 84:38).

Президент Даллін Х. Оукс розповів таку притчу:

“Багатий батько знав: якщо він має віддати свої гроші дитині, яка ще не досягла необхідного рівня мудрості та якостей, то спадщину, можливо, буде втрачено. Батько сказав дитині:

“Все що я маю, я бажаю віддати тобі—не тільки моє майно, але також і моє становище й репутацію, які я маю серед людей. Те, що я маю, я можу з легкістю віддати тобі, але те, ким я є, ти повинен набути сам. Ти отримаєш право на спадщину, навчившись того, чого навчився я, й проживши так, як жив я. Я дам тобі закони й принципи, виконуючи які, я здобув мудрість і становище. Наслідуй мій приклад, хазяйнуй, як я хазяйнував, і ти станеш таким, як я, і все, що належить мені, стане твоїм” (“Заклик перемінитися”, Ліягона, січ. 2001, с. 32).

Як покращити наше навчання

Знайдіть матеріали, які підтримують принципи. На додаток до ідей для навчання в цьому навчальному плані, ви можете адаптувати вправи з навчального плану для цього тижня в посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей, щоб використати їх у своєму класі. (Див. також Навчати, як навчав Спаситель, сс. 17–18).

Роздрукувати