Новий Завіт 2023
4–10 вересня. 1 Коринтянам 14–16: “Бог не є Богом безладу, але миру”


“4–10 вересня. 1 Коринтянам 14–16: “Бог не є Богом безладу, але миру”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“4–10 вересня. 1 Коринтянам 14–16”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
христильна купіль у храмі

4–10 вересня

1 Коринтянам 14–16

“Бог не є Богом безладу, але миру”

Перед тим, як розглянути цей навчальний план, прочитайте 1 Коринтянам 14–16. Запишіть ваші перші думки про те, які істини допоможуть членам вашого класу, і постійно прагніть додаткового скерування від Духа, коли готуєтеся навчати.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Виділіть кілька хвилин для членів класу, щоб розглянути 1 Коринтянам 14–16 і знайти вірш, який, на їхню думку, є особливо значущим. Попросіть їх знайти когось у класі, з ким вони можуть поділитися своїм віршем і пояснити, чому вони вибрали його.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

1 Коринтянам 14

Коли ми збираємося разом, нам слід наставляти одне одного.

  • Ви можете використати вчення Павла з 1 Коринтянам 14, щоб нагадати членам класу, що всі ми можемо наставляти—або підтримувати й підбадьорювати—одне одного в Церкві. Простий спосіб розглянути цей розділ—це написати на дошці таке запитання: Якою має бути наша мета, коли ми збираємося разом? Попросіть членів класу знайти можливі відповіді в 1 Коринтянам 14. Інші ідеї можна знайти в Мороній 6:4–5 та Учення і Завіти 50:17–23. Коли члени класу ділитимуться знайденим, ви можете запитати у них, що вони відчувають стосовно досягнення цих цілей класом. Вони також можуть поділитися досвідом, коли вони відчували натхнення завдяки тому, чим поділився член класу.

1 Коринтянам 15

Завдяки тому, що Ісус Христос воскрес, ми всі воскреснемо.

  • Як ви можете використати свідчення Павла в 1 Коринтянам 15, щоб зміцнити свідчення членів вашого класу про Воскресіння? Один зі способів—розділити клас на дві групи і попросити одну групу знайти в 1 Коринтянам 15 наслідки, з якими б ми стикнулися, якби Ісус Христос не воскрес. Інша група може шукати згадки про благословення, які ми отримуємо завдяки Його воскресінню. Після цього кожна група може написати на дошці те, про що вони дізнались. Що вони можуть додати до переліченого ними, прочитавши висловлювання старійшини Д. Тодда Крістофферсона, наведене в “Додаткових джерелах”? Щоб допомогти членам класу відчувати Дух протягом обговорення, ви можете показати зображення воскреслого Спасителя (див. навчальний план для цього тижня в посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей) або увімкнути чи заспівати гімн про воскресіння.

  • Оскільки Павло відповідав людям, які не вірили у воскресіння, для вашого класу буде корисним розіграти в ролях подібну ситуацію. Наприклад, як вони можуть зміцнити віру близької їм людини у воскресіння? Що ми знаходимо в 1 Коринтянам 15, що могло б допомогти нам пояснити потребу у воскресінні Ісуса Христа і свідчення про його ознаки? Які інші уривки з Писань ми могли б використати? (Див., наприклад, Лука 24:1–12, 36–46; Алма 11:42–45).

    Зображення
    схід сонця

    Павло навчав про воскресіння, порівнюючи “небесні тіла” з сонцем (1 Коринтянам 15:40).

  • 1 Коринтянам 15—це одне з небагатьох місць у Писаннях, де згадуються хрищення за померлих (див. вірш 29; див. також Учення і Завіти 128:18). Можливо, члени класу можуть поділитися радістю, яку вони відчували, виконуючи хрищення або інші обряди за своїх предків. Чому Павло міг називати хрищення за померлих свідченням про воскресіння?

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Важливість воскресіння.

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон навчав:

“Замисліться на мить про важливість воскресіння в остаточному виявленні сутності Ісуса з Назарета і розв’язанні великих філософських суперечок і питань життя. Якщо Ісус дійсно воскрес буквально, то з цього беззаперечно витікає, що Він є божественною істотою. Жоден простий смертний не має в собі сили, щоб ожити після смерті. Оскільки Він воскрес, Ісус не міг бути просто теслею, вчителем, рабином або пророком. Оскільки Він воскрес, Ісус мав бути Богом, навіть Єдинонародженим від Батька.

Тому те, чого Він навчав, є істинним; Бог не може обманювати.

Тому Він був Творцем землі, як Він і сказав.

Тому і небеса, і пекло існують, як Він і навчав.

Тому існує світ духів, який Він відвідав після Своєї смерті.

Тому Він прийде знову, як сказали ангели, і “буде особисто царювати на землі”.

Тому буде і воскресіння, і останній Суд для всіх” (“Воскресіння Ісуса Христа”, Ліягона, трав. 2014, с. 113).

Як покращити наше навчання

Познайомтеся з тими, кого навчаєте. Немає двох подібних людей; у кожної особи, яку ви навчаєте, є унікальне походження, перспективи і набір талантів. Моліться, щоб знати, як ви можете їх використати, аби залучити ваших учнів. Якщо ви краще розумієте тих, кого навчаєте, ви можете створити значущі і пам’ятні моменти навчання для них (див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 7).

Роздрукувати