Новий Завіт 2023
18–24 вересня. 2 Коринтянам 8–13: “Бог любить того, хто з радістю дає”


“18–24 вересня. 2 Коринтянам 8–13: “Бог любить того, хто з радістю дає”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“18–24 вересня. 2 Коринтянам 8–13”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
Ісус розмовляє з малою дитиною

18–24 вересня

2 Коринтянам 8–13

“Бог любить того, хто з радістю дає”

Читаючи 2 Коринтянам 8–13, думайте про людей, яких ви навчаєте, і плануйте вправи, які допоможуть їм знайти принципи в цих розділах. Після цього розгляньте цей навчальний план для отримання додаткових ідей.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Ось один зі способів запросити членів класу поділитися тим, що вони дізналися з 2 Коринтянам 8–13: попросіть кількох з них написати на дошці улюблену фразу з матеріалу для читання і розповісти про те, чому ці фрази є значущими для них.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

2 Коринтянам 8:1–15; 9:6–15

Святі з радістю діляться тим, що мають, аби благословити бідних і нужденних.

  • Бог заповідав Своїм святим допомагати дбати про нужденних, а уривки в 2 Коринтянам 8–9 можуть надихнути членів вашого класу в їхніх зусиллях. Щоб допомогти їм знайти ці уривки, ви можете написати на дошці подібні запитання: Чому ми віддаємо? і Як нам слід віддавати? Половина класу може шукати відповіді в 2 Коринтянам 8:1–15, а друга половина може шукати в 2 Коринтянам 9:6–15. (Ви можете пояснити, що в розділі 8, віршах 1–5, Павло говорив про македонянських святих, які були прикладом щедрості). Як можуть принципи, яких навчав Павло, допомогти нам краще дбати про бідних і нужденних?

2 Коринтянам 11:1–4

Нам слід зосереджуватися на “простот[і] й чистост[і], що в Христі”.

  • Інколи члени Церкви відчувають приголомшення через вимоги життя—у тому числі через те, до чого вони можуть ставитися, як до вимог бути святими останніх днів. Порада Павла про “простот[у] й чисто[ту], що в Христі” (2 Коринтянам 11:3) може допомогти. Можливо, ви можете разом прочитати 2 Коринтянам 11:3 і обговорити, що може означати фраза “простоти й чистости, що в Христі”. Ви також можете попросити членів класу уявити, що їм запропонували письмово описати євангелію Ісуса Христа для газети, що не перевищує 100 слів. Дайте їм час, щоб вони написали їхні описи, і нехай вони поділяться написаним одне з одним. Якщо їм потрібна допомога, вони можуть звернутися до Іван 3:16–17; 3 Нефій 27:13–21; висловлювання президента Дітера Ф. Ухтдорфа, наведене в “Додаткових джерелах”. Члени класу можуть поділитися ідеями про те, як “спростити [наш] підхід до учнівства”.

2 Коринтянам 12:5–10

Спасителевої благодаті достатньо, щоб допомогти нам знайти силу в наших слабкостях.

  • Що б ви сказали другу, який молився про полегшення від немочі, але вважає, що відповідь на його молитву не прийшла? Ви можете попросити членів класу обдумати це запитання, коли вони подумки читатимуть 2 Коринтянам 12:5–10. Після цього вони можуть поділитися ідеями з цих віршів, які можуть допомогти в цій ситуації. Вони також можуть поділитися досвідом, коли, через благодать Ісуса Христа, або з Його божественною силою і допомогою, вони знайшли силу у слабкості. Як цей досвід вплинув на їхнє життя? Чому важливо довіряти розкладу Господа?

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Ми можемо спростити наш підхід до життя за євангелією.

Президент Дітер Ф. Ухтдорф навчав:

“Брати і сестри, життя за євангелією не повинно бути ускладненим.

Це дійсно просто. Це можна описати приблизно так:

  • Слухання Божого слова зі справжнім наміром веде нас до віри в Бога і довіри до Його обіцянь.

  • Чим більше ми довіряємо Богові, тим більше наші серця сповнюються любов’ю до Нього та одне одного.

  • Завдяки нашій любові до Бога, ми прагнемо наслідувати Його і приводити наші дії в гармонію з Його словом.

  • Оскільки ми любимо Бога, ми прагнемо служити Йому; ми прагнемо благословляти життя інших людей та допомагати бідним і нужденним.

  • Чим далі ми йдемо цим шляхом учнівства, тим більше бажаємо пізнавати Боже слово.

А коли це так відбувається, то кожен крок веде до наступного і сповнює нас все більш зростаючими вірою, надією і милосердям.

Це дивовижно просто і це чудово працює.

Брати і сестри, якщо вам колись здаватиметься, що євангелія не так вже й працює для вас, я закликаю вас зробити крок назад, подивитися на своє життя і спростити свій підхід до учнівства. Зосередьтеся на основних вченнях, принципах і застосуванні євангелії. Я обіцяю, що Бог буде скеровувати і благословляти вас на вашому шляху до повноцінного життя і євангелія безперечно краще працюватиме для вас” (“Це чудово працює!”, Ліягона, лист. 2015, с. 22).

Як покращити наше навчання

Працюйте разом з членами сім’ї. “Люди, які мають найбільший вплив на особистість—хороший чи поганий—зазвичай ті, хто оточує його або її вдома. Оскільки дім—це центр навчання євангелії та життя за нею, ваші зусилля зміцнити члена класу будуть найефективнішими, коли ви співпрацюєте з … родичами” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 8).

Роздрукувати