Новий Завіт 2023
11–17 вересня. 2 Коринтянам 1–7: “Примиріться з Богом!”


“11–17 вересня. 2 Коринтянам 1–7: “Примиріться з Богом!”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“11–17 вересня. 2 Коринтянам 1–7”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
Ісус Христос

11–17 вересня

2 Коринтянам 1–7

“Примиріться з Богом!”

Коли ви читатимете 2 Коринтянам 1–7 цього тижня, думайте про конкретних членів класу—тих, хто приходить на урок і тих, хто не приходить. Як можуть принципи в цих розділах благословити їх?

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Членам класу може бути корисно почути ідеї одне одного про те, як зробити їхнє вивчення Писань більш ефективним. Час від часу виділяйте на це кілька хвилин.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

2 Коринтянам 1:3–7; 4:6–10, 17–18; 7:4–7

Наші випробування можуть бути благословенням.

  • Досвід, який описував Павло, і порада, яку він дав в 2 Коринтянам можуть допомогти членам класу подумати про благословення, які можуть прийти в результаті їхніх випробувань. Щоб почати обговорення, ви можете попросити одного члена класу прийти підготовленим поговорити про те, як випробування благословило його чи її життя або що він чи вона дізналися від когось, хто пройшов через випробування. Після цього ви можете виділити членам класу кілька хвилин, щоб розглянути 2 Коринтянам 1:3–7; 4:6–10, 17–18 і 7:4–7 та знайти те, чого навчав Павло про мету і благословення випробувань. Попросіть членів класу розповісти, що вони знайшли. Ви можете запропонувати їм прочитати вголос вірш, в якому вони знайшли конкретне вчення, а потім поділитися досвідом або свідченням, пов’язаними з тим вченням.

  • Щоб розширити ваше обговорення, ви можете заспівати разом улюблені гімни членів класу, що свідчать про втіху і благословення, які пропонують нам Небесний Батько і Спаситель у часи випробувань—такі як “Святі, вашій вірі не буде кінця” (Гімни, № 36). Після спільного співу ви можете попросити членів класу знайти фразу в 2 Коринтянам 1 і 4, яка, на їхню думку, відповідає посланню гімну.

2 Коринтянам 2:5–11

Прощення є благословенням, яке ми як даємо, так і отримуємо.

  • У кожного з нас було таке, що хтось “засмутив” нас чи нашу сім’ю (вірш 5). Можливо, члени класу можуть опрацювати 2 Коринтянам 2:5–11 і знайти пораду Павла щодо того, як нам слід ставитися до тих, хто образив нас. Ви можете попросити членів класу розглянути Матвій 5:43–48 і Лука 15:11–32, щоб дізнатися більше про те, як нам слід ставитися до тих, хто образив нас. Як ми шкодимо собі та іншим, коли вирішуємо не пробачати?

2 Коринтянам 5:14–21

Через Спокуту Ісуса Христа ми можемо примиритися з Богом.

  • Багато людей приходять до Церкви з бажанням наблизитися до Бога, а обговорення 2 Коринтянам 5:14–21 може допомогти їм. Щоб почати, члени класу можуть дослідити значення слова примиритися, можливо, спершу знайшовши це слово у словнику. Яку інформацію він надає стосовно того, що означає примиритися з Богом? Які додаткові ідеї ми отримуємо з розділу “Спокута, Спокутувати” в Путівнику по Писаннях? Як ці ідеї допомагають нам зрозуміти 2 Коринтянам 5:14–21? Можливо, ви захочете попросити членів класу поділитися своїми почуттями про Спасителя, Чия Спокута уможливила для нас возз’єднатися з Богом.

2 Коринтянам 7:8–11

Смуток для Бога веде до покаяння.

  • В 2 Коринтянам 7:8–11 дається корисне пояснення смутку для Бога і його ролі в покаянні. Що ми дізнаємося про смуток для Бога з 2 Коринтянам 7:8–11 і слів президента Дітера Ф. Ухтдорфа, наведених у “Додаткових джерелах”? Чому смуток для Бога є важливою частиною покаяння?

  • Ви можете відчути натхнення заохотити до ширшого обговорення щодо покаяння. Якщо так, ви можете спробувати щось подібне: Напишіть на дошці Покаяння—це . Попросіть членів класу знайти варіанти закінчення цієї фрази, використовуючи те, що вони дізналися з 2 Коринтянам 7:8–11. Як ми можемо використати ці вчення, щоб допомогти комусь зрозуміти, як щиро каятися?

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Смуток для Бога надихає на зміни і надію.

Президент Дітер Ф. Ухтдорф пояснював:

Смуток для Бога надихає на зміни і надію через Спокуту Ісуса Христа. Світський смуток пригнічує нас, гасить надію і переконує ще глибше поринути у спокусу.

Смуток для Бога веде до навернення і зміни серця. Він спонукає нас ненавидіти гріх і любити чесноту. Він заохочує нас підвестися і йти у світлі Христової любові. Справжнє покаяння—це трансформація, а не тортури чи мука” (“Ви можете зробити це зараз!”, Ліягона, лист. 2013, с. 56).

Як покращити наше навчання

Залучайте тих, у кого є проблеми. Інколи членам класу з проблемами просто потрібно бути залученими, щоб відчути любов. Ви можете дати їм завдання, щоб брати участь у наступному уроці. Не здавайтеся, якщо вони спочатку не реагують на ваші зусилля. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, сс. 8–9).

Роздрукувати