Новий Завіт 2023
30 жовтня–5 листопада. Євреям 1–6: “Ісус Христос “спричинився для вічного спасіння”


“30 жовтня–5 листопада. Євреям 1–6: “Ісус Христос “спричинився для вічного спасіння”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“30 жовтня–5 листопада. Євреям 1–6”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
Христос стоїть з маленькою дівчинкою

Balm of Gilead [Бальзам Ґілеадський], художниця Енні Генрі

30 жовтня–5 листопада

Євреям 1–6

Ісус Христос “спричинився для вічного спасіння”

Ви можете поділитися з членами вашого класу деякими натхненними думками, які ви отримали від Святого Духа стосовно Євреям 1–6. Це може надихнути їх шукати особистого натхнення під час читання Писань.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Деяким членам класу, які не часто діляться чимось на уроці, просто потрібне конкретне прохання і трохи часу для підготовки. Ви можете зв’язатися з кількома з них за день або два заздалегідь і попросити їх прийти підготовленими поділитися віршем з Євреям 1–6, який є значущим для них.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Євреям 1–5

Ісус Христос “спричинився для вічного спасіння”.

  • Як ви можете заохочувати членів класу ділитися значущими уривками з Писань про Ісуса Христа, які вони знайшли під час особистого і сімейного вивчення цього тижня? Ви можете накреслити на дошці п’ять колонок, по одній для кожного з перших п’яти розділів в Євреям. Попросіть членів класу написати у відповідній колонці фрази з цих розділів, в яких навчається про Ісуса Христа, і номер вірша, в якому знаходиться кожна фраза. Як знання цього про Спасителя впливає на нашу віру в Нього і бажання йти за Ним?

Євреям 2:9–18; 4:12–16; 5:7–8

Ісус Христос вистраждав все, щоб Він міг зрозуміти нас і допомогти нам, коли ми страждаємо.

  • Євреям 2:9–18; 4:12–16; 5:7–8 може допомогти людям, які бачать страждання у світі і яким цікаво, чи помічає це Бог, і чи не байдуже Йому. Можливо, члени класу можуть опрацювати ці вірші і знайти істини, які допоможуть у цих запитаннях. Чого ці вірші навчають про те, як Спаситель реагує на страждання людства? Також може бути корисним попросити членів класу навести приклади з Писань, коли Ісус Христос підтримував і втішав людей в їхніх стражданнях (див. “Додаткові джерела”) або показати відео “Гори, щоб на них піднятися” (ChurchofJesusChrist.org). Члени класу можуть обговорити, що вони дізналися про те, як Спаситель може допомогти нам, коли ми стикаємося зі складними випробуваннями.

Євреям 3:74:2

Божі благословення доступні тим, хто “не роб[и]ть затверділими [своїх] сердець”.

  • В Євреям 3 і 4 міститься благання до святих не робити затверділими їхні серця і тим самим не відмовлятися від благословень, які Бог хоче їм дати. Коли ви разом з вашим класом прочитаєте Євреям 3:74:2, обговоріть способи, якими досвід стародавніх ізраїльтян може застосовуватися до нас у наші дні, так само як вони застосовувалися до юдеїв ранньої Церкви (див. матеріал для вивчення стосовно цих віршів у навчальному плані для цього тижня в посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей). Що ми можемо робити, щоб зберігати наші серця лагідними й чутливими до волі Господа? (Див. Приповісті 3:5–6; Алма 5:14–15; Етер 4:15). Члени класу можуть розповісти, як вони або знайомі їм люди були благословенні, бо їхні серця були лагідні й упокорені.

Євреям 5:1–5

Ті, хто служить у Божому царстві, повинні бути покликані Богом.

  • Послання в Євреям 5 про те, що носії священства покликаються Богом, може стосуватися всіх, кого рукопокладають владою священства, аби служити в церковних покликаннях. Щоб допомогти вашому класу дізнатися, що означає “покликаний Богом, як і Аарон”, ви можете попросити їх розглянути розповідь про те, як Аарон отримав своє покликання у Вихід 4:10–16, 27–31; 28:1. Які думки з цієї розповіді допомагають нам розуміти Євреям 5:1–5? Члени класу можуть поділитися тим, як вони отримали підтвердження, що хтось був покликаний Богом виконувати конкретне покликання—можливо, у тому числі й вони самі. Як це підтвердження допомогло їм краще підтримувати людину в його або її покликанні?

Зображення
Мойсей висвячує Аарона

“Чести цієї ніхто не бере сам собою, а покликаний Богом, як і Аарон” (Євреям 5:4). Moses Calls Aaron to the Ministry [Мойсей покликає Аарона на священнослужіння], художник Гаррі Андерсон

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Приклади людей з Писань, яких втішав Ісус Христос.

Як покращити наше навчання

Створіть духовну атмосферу. Коли ви створюєте атмосферу любові й миру у вашій класній кімнаті, Дух може легше торкатися сердець тих, кого ви навчаєте. Що ви можете робити, аби запросити вплив Духа у вашу класну кімнату? Чи можете ви переставити стільці або використати картинки чи музику, щоб запросити Духа? (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 15).

Роздрукувати