Новий Завіт 2023
20–26 листопада. 1 і 2 Петра: “Радієте невимовною й славною радістю”


“20–26 листопада. 1 і 2 Петра: “Радієте невимовною й славною радістю”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“20–26 листопада. 1 і 2 Петра”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
Ісус Христос проповідує євангелію в духовному світі

Christ Preaching in the Spirit World [Христос проповідує в духовному світі], художник Роберт Т. Барретт

20–26 листопада

1 і 2 Петра

“Радієте невимовною й славною радістю”

Пам’ятайте, що ваша мета—навчати людей, а не просто викласти урок. Коли ви читатимете Послання Петра, думайте про конкретних членів класу. Які принципи допоможуть їм зміцнювати свою віру?

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Напишіть на дошці заголовки 1 Петра і 2 Петра. Виділіть членам класу час, щоб розглянути ці послання, і попросіть їх написати під цими заголовками слова або фрази з цих послань, які здаються їм значущими. Після цього використайте ці переліки, щоб попросити людей поділитися своїми думками.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

1 Петра 1:3–9; 2:19–24; 3:14–17; 4:12–19

Я можу знайти радість у часи випробувань і страждань.

  • Один зі способів розглянути пораду Петра в 1 Петра 1:3–9; 2:19–24; 3:14–17 і 4:12–19—це попросити членів класу подумати про когось знайомого, хто проходить через випробування. Виділіть їм час на уроці, щоб написати цій людині листа, включаючи істини з цих віршів, які підтримають ту людину (див. також Учення і Завіти 121:1–8; 123:17). Після цього члени класу можуть поговорити про вибрані ними істини.

1 Петра 1:13–20; 2:1–12

Нас покликано бути “народ[ом] Божи[м]”.

  • Вчення Петра в 1 Петра 1:13–20 і 2:1–12 можуть бути надихаючим нагадуванням того, якими Господь бачить нас—Свій народ—і що Він очікує від нас. Можливо, ви можете попросити членів класу опрацювати ці вірші і знайти описи того, що означає бути “народ[ом] Божи[м]” (1 Петра 2:10), а потім обговорити знайдене. Чого це навчає нас про те, що відчуває Бог стосовно нас і як Він хоче, щоб ми жили?

1 Петра 3:18–20; 4:6

Євангелію проповідують померлим, щоб їх могли судити справедливо.

  • У Першому посланні Петра міститься одне з небагатьох посилань в Біблії на те, що Ісус Христос відвідав духовний світ після Своєї смерті—події, яку сучасне одкровення допомагає нам розуміти більш повно. Щоб допомогти членам класу поглибити їхнє розуміння духовного світу, ви можете попросити їх прочитати наведені далі уривки з Писань і написати на дошці те, що вони дізналися: Іван 5:25; 1 Петра 3:18–20; 4:6; Алма 40:7–14, 21; Учення і Завіти 138:11–32 (див. також “Додаткові джерела”). Чому важливо знати про відвідування Спасителем духовного світу? Як це знання впливає на те, що ми відчуваємо до Бога і Його плану спасіння?

2 Петра 1:1–11

Через силу Ісуса Христа ми можемо розвинути нашу божественну природу.

  • Щоб заохотити тих, кого ви навчаєте, в їхніх зусиллях стати більше схожими на Ісуса Христа, ви можете попросити їх визначити якості Христа, описані в 2 Петра 1:1–11. Ви можете написати ці якості на дошці і попросити членів класу дати їм визначення. Після цього члени класу можуть обговорити, як розвиток однієї якості веде до розвитку інших якостей. Виділіть час, щоб вони обдумали, яку якість вони хотіли б розвинути більш повно.

Зображення
складно витканий гобелен

Кожна Христова якість, яку ми розвиваємо, допомагає нам ткати духовний гобелен учнівства.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Робота викуплення померлих свідчить про місію Христа.

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон навчав:

“Яка доля мільярдів людей, які жили і померли, не знаючи про Ісуса?” З відновленням євангелії Ісуса Христа прийшло і розуміння викуплення померлих, які за життя не христилися, і того, як Бог може бути “досконалим, справедливим Богом, і милосердним Богом також” [Алма 42:15].

Ще живучи на землі, Ісус пророкував, що Він також буде проповідувати померлим. [див. Іван 5:25]. Петро каже, що це сталося в проміжку між розп’яттям і воскресінням Спасителя [див. 1 Петра 3:18–19]. Президент Джозеф Ф. Сміт у видінні бачив, як Спаситель відвідав духовний світ [див. Учення і Завіти 138:30, 33]. …

Наше прагнення викупляти померлих, а також час та гроші, які ми виділяємо виконанню цього обов’язку, є, окрім усього іншого, виявом нашого свідчення про Ісуса Христа. Це робить наше твердження про його божественну особистість та місію настільки сильними, наскільки такими ми здатні їх зробити. Це свідчить, по-перше, про воскресіння Христа; по-друге, про всеосяжність Його спокути; по-третє, що Він—єдине джерело спасіння; по-четверте, що Він встановив умови спасіння, і, по-п’яте,—Він знову прийде” (“Чому ми христимося за померлих?”, Ліягона, бер. 2009, сс. 32–34).

Як покращити наше навчання

Навчайте про те, “чому”. “Інколи учням—особливо підліткам—цікаво, як принципи євангелії стосуються їх або чому їм слід підкорятися певним заповідям. Однак, якщо вони розуміють вічний план Небесного Батька для щастя Його дітей, підґрунтя євангельських принципів та заповідей стає яснішим та мотивація для слідування за ними збільшується” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 20).

Роздрукувати