Новий Завіт 2023
27 листопада–3 грудня. 1–3 Івана; Юди: “Бог є любов”


“27 листопада–3 грудня. 1–3 Івана; Юди: “Бог є любов”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“27 листопада–3 грудня. 1–3 Івана; Юди”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
Ісус Христос усміхається, сидячи з усміхненими дітьми

Perfect Love [Досконала любов], художник Дел Парсон

27 листопада–3 грудня

1–3 Івана; Юди

“Бог є любов”

Які теми і принципи здаються вам важливими, коли ви читаєте 1–3 Івана і Юди? Як ви можете використати їх, щоб допомогти членам вашого класу?

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Попросіть кількох членів класу поділитися темами або конкретними істинами, які здалися їм важливими, коли вони вивчали Послання Івана і Юди. Які послання з цих книг мали найбільше значення для них та їхніх сімей?

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

1 Івана 1:5–10; 2:3–11; 3:1–3; 4:7–21; 5:1–3

Небесний Батько та Ісус Христос є досконалими прикладами світла і любові.

  • Як ви можете допомогти тим, кого навчаєте, розпізнати світло і любов Бога у своєму житті? Ви можете почати, написавши на дошці слова світло і любов. Попросіть членів класу навести інші слова, які спадають їм на думку, коли вони думатимуть про ці два слова. Після цього кожен член класу може опрацювати один з наведених далі уривків з Писань і знайти, чого в цих віршах навчається про світло або любов: 1 Івана 1:5–10; 2:3–11; 3:1–3; 4:7–12; 4:16–21; 5:1–3. Попросіть кількох з них поділитися з класом знайденим. Ви також можете попросити членів класу поділитися досвідом, коли вони відчували світло і любов Бога.

  • Ви можете попросити членів класу подивитися на штучне світло в кімнаті або світло, яке потрапляє в кімнату через вікно, і розповісти, що вони знають про фізичне світло. Чим фізичне світло схоже на духовне світло? Члени класу можуть опрацювати наведені далі матеріали, щоб знайти додаткові думки про те, як Бог і Його Син забезпечують наше життя світлом: Псалми 26(27):1; Іван 1:4–5; 1 Івана 1:5–7; 3 Нефій 11:11; Учення і Завіти 88:6–13 та гімн про світло, як от: “Господь—Світоч мій” (Гімни, № 38). Члени класу також можуть поділитися досвідом того, як вони шукали і отримали духовне світло у своєму житті.

1 Івана 2:18–28; 4:3; 2 Івана 1:7–11; 3 Івана 1:9–11; Юди

Ми повинні “пробува[ти] в науці Христовій”.

  • Вчення Івана і Юди про відступництво можуть допомогти членам класу обдумати, як зберегти їхню віру в Ісуса Христа міцною. Ви можете попросити половину класу знайти описання хибних вчень або відступництва в 1 Івана 2:18–23, 26–28; 4:3; 2 Івана 1:7–11; 3 Івана 1:9–11, а іншу половину—знайти такі описання в Юди. Або вони можуть пошукати відповіді на запитання на кшталт: Яке визначення антихристу дають Іван і Юда? (Див. також Путівник по Писаннях, “Антихрист”, scriptures.ChurchofJesusChrist.org). Чи є щось у цих віршах, що можна особливо застосувати до випробувань, з якими ми стикаємося в наші дні? Що означає “пробува[ти] в науці Христовій”? (2 Івана 1:9).

  • Юда використовує цікаві образи, щоб описати хибні вчення або тих, хто “зневажають, чого не знають” (Юди 1:10). Ви можете попросити кількох членів класу намалювати на дошці деякі образи, описані в Юди 1:12–13, а решту членів класу—вгадати, яку фразу людина зображує у малюнку. Як ці образи символізують хибні вчення і антихристів? Наприклад, як нечестиві звичаї створюють “скелі підводні на [н]аших вечерях любови”? Що ми можемо робити, аби укріпити себе проти “глузії[в]”? (Див. Юди 1:18–21). Чому Юда запропонував нам: “Будьте милостиві” (Юди 1:22) до тих, хто висміює євангелію?

Зображення
жінка допомагає дитині читати Писання

“Я не маю більшої радости від цієї, щоб чути, що діти мої живуть у правді” (3 Івана 1:4).

3 Івана 1:1–4

Радість з’являється, коли ми допомагаємо іншим “жи[ти] у правді”.

  • Можливо, у вашому класі є люди, які можуть зрозуміти, що відчував Іван, коли сказав, що “не ма[в] більшої радости”, коли почув, що Гай (один з його “діт[ей]”) живе у правді. Членам класу може бути корисним почути досвід одне одного. Можливо, ви можете почати з читання разом 3 Івана 1:1–4 та уривків з Писань, наведених у “Додаткових джерелах”. Чого навчається в цих уривках з Писань про джерело істинної радості? Члени класу можуть поговорити про те, що вони відчували як батьки, місіонери, церковні провідники або вчителі, коли дізнавалися, що ті, кого вони навчали, живуть у правді. Ви можете зв’язатися з кількома членами класу перед уроком і попросити їх принести фотографії людей, яким вони допомогли прийти до Христа, і розказати про їхній досвід.

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Уривки з Писань про те, як допомагати іншим жити в істині.

Як покращити наше навчання

Моліться за членів вашого класу. Так само, як Спаситель молився за Петра (див. Лука 22:32), вам слід молитися за тих, кого ви навчаєте, поіменно, прагнучи зрозуміти їхні потреби. Якщо ви це робите, Небесний Батько “підготу[є] їхні серця” (Алма 16:16) і допоможе вам знати, чого навчати, щоб задовольнити їхні потреби (див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 6).

Роздрукувати