Новий Завіт 2023
4–10 грудня. Об’явлення 1–5: “Агнцеві—… слава, і сила на вічні віки!”


“4–10 грудня. Об’явлення 1–5: “Агнцеві—… слава, і сила на вічні віки!”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Новий Завіт. 2023 (2022)

“4–10 грудня. Об’явлення 1–5”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2023

Зображення
ягня сидить на траві

4–10 грудня

Об’явлення 1–5

“Агнцеві—… слава, і сила на вічні віки!”

Отримання натхненних думок допомагає вам зрозуміти, що Святий Дух хоче навчати вас. Запис цих думок і слідування за ними виявляє, що ви ціните їх і бажаєте отримати більше.

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Коли ви починаєте обговорення, може бути корисним попросити членів класу поділитися деякими посланнями, знайденими ними у книзі Об’явлення під час їхнього особистого або сімейного вивчення. Наприклад, що вони дізналися про план Небесного Батька щодо спасіння Його дітей? Що вони дізналися про Спасителя і Його роль у цьому плані? Заохочуйте членів класу продовжувати шукати важливі послання про Ісуса Христа і план спасіння, коли вони продовжуватимуть читати книгу Об’явлення вдома. На майбутніх уроках дайте їм можливість ділитися знайденим.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Об’явлення 1

Ісус Христос—Живий Син Живого Бога.

  • Образи і символізм в Об’явлення 1 яскраво свідчать про те, що Ісус Христос живе і що Він керує Своєю Церквою. Можливо, члени класу можуть написати на дошці кілька фраз з Об’явлення 1, які включають образи або символізм, і розповісти, чого кожна фраза навчає їх про Ісуса Христа. Наприклад, що ми дізнаємося стосовно цих символів про те, як Христос керує Своєю Церквою в наші дні? Чим описання Іваном Спасителя схоже на те, що міститься в Ученні і Завітах 110:1–4?

Об’явлення 2–3

Ісус Христос знає нас особисто і допоможе нам подолати наші труднощі.

  • Прочитання послань Господа до різних філій Церкви в Об’явлення 2–3 може допомогти запевнити членів класу, що Спаситель знає про них. Можливо, ви можете попросити їх проглянути ці розділи, щоб знайти доказ того, що Ісус Христос знав про випробування і сильні сторони кожної філії. Вони також можуть поділитися досвідом, коли вони відчували, що Спаситель знав про їхні унікальні обставини. Яку пораду Господь дав святим, що також може допомогти нам подолати наші проблеми?

  • У цих самих розділах Господь дав натхненні обіцяння тим, хто їх долає. Ви можете попросити членів класу працювати в парах, щоб опрацювати Об’явлення 2–3 і знайти Господні обіцяння. Можливо, вони також можуть намалювати малюнки, які символізують деякі з цих обіцянь, а потім поділитися з класом знайденим. Як ці обіцяння надихають нас продовжувати намагатися долати наші власні випробування і слабкості?

Об’явлення 5

Лише Ісус Христос міг уможливити план Небесного Батька.

  • Чи допоможе наочний урок вашому класу зрозуміти символізм в Об’явлення 5 про те, як Спаситель відкриває запечатану книгу? Ви можете принести пригощення в замкнутому контейнері, щоб поділитися з класом. Перед уроком потайки дайте одній людині ключ від замка. Опишіть класу, що знаходиться всередині контейнера, і дозвольте кільком членам класу спробувати відкрити контейнер, після чого людина з ключем відкриє його. Після цього клас може порівняти наочний урок з Об’явлення 5. Подібні запитання можуть допомогти: Чим спасіння дітей Небесного Батька схоже на замкнений контейнер або запечатану книгу? Чому Ісус Христос був Єдиним, Хто міг відкрити печатки? (Див. цитату, наведену в “Додаткових джерелах”).

  • Так само, як і радісні люди, що згадуються в Об’явлення 5, у наші дні ми також можемо підносити наші голоси, аби прославляти Спасителя як Того, Хто гідний запропонувати нам спасіння. Можливо, члени класу можуть заспівати разом улюблений гімн хвали про Спасителя, як-от: “Славте свого Творця!” (Гімни, № 25). Члени класу можуть визначити істини, яких цей гімн навчає про Ісуса Христа. Що схожого ми бачимо в посланнях наших гімнів хвали і проголошеннях в Об’явлення 5:9–14?

Зображення
піктограма “Джерела”

Додаткові джерела

Лише Ісус Христос міг спокутувати нас.

Описуючи події в доземному житті, старійшина Джеффрі Р. Холланд навчав:

“Христос виявив повагу до свободи вибору всіх людей, погодившись викупити їхні гріхи. При цьому Він віддавав Батькові всю славу за цю викупительну любов.

Ця нескінченна Спокута Христа була можливою завдяки тому, що (1) Він був єдиною безгрішною людиною, яка будь-коли жила на цій землі, а отже, не підлягав духовній смерті, яка настає внаслідок гріха; (2) Він був Єдинонародженим від Батька, а, отже, володів усіма якостями божества, що давало Йому владу над фізичною смертю; і (3) Він, безсумнівно, був єдиним, хто мав достатнє смирення і бажав у доземному житті бути висвяченим на це служіння” (“Спокута Ісуса Христа”, Ліягона, бер. 2008, с. 35).

Як покращити наше навчання

Використовуйте Писання та слова пророків останніх днів. “Спаситель заповідав, щоб ми “навчали один одного ученню царства” [Учення і Завіти 88:77] і використовували Писання, щоб “навчати принципам [Його] євангелії” [Учення і Завіти 42:12]. Писання та слова сучасних пророків і апостолів є джерелом істини, якої ми навчаємо” (Навчати, як навчав Спаситель, сс. 20–21).

Роздрукувати