Старий Завіт 2022
5–11 грудня. Огій; Захарія 1–3; 7–14: “Святе Господеві”


“5–11 грудня. Огій; Захарія 1–3; 7–14: “Святе Господеві”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Старий Завіт. 2022 (2021)

“5–11 грудня. Огій; Захарія 1–3; 7–14”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2022

Зображення
Храм у Лає, штат Гаваї

Храм у Лає, штат Гаваї

5–11 грудня

Огій; Захарія 1–3; 7–14

“Святе Господеві”

Вивчаючи книги Огія і Захарії, обдумайте, як ви можете допомогти членам класу знайти значення у цих пророцтвах.

Записуйте свої враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Члени класу можуть поділитися віршами з книг Огія і Захарії, які вони обдумували або обговорювали з іншими цього тижня, і обговорити, як ці вірші допомагали їм наближатися до Господа.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Огій 1; 2:1–9

“Зверніть ваше серце до ваших доріг!”

  • Порада в Огій 1 може допомогти членам класу подумати про свої пріоритети. Ви можете попросити їх прочитати Огій 1:1–7 і визначити, чому люди в Єрусалимі не змогли зробити пріоритетним те, що Господь хотів, щоб вони робили. Що Господь попросив нас зробити найпріоритетнішим у нашому житті? Що може заважати нам зосереджуватися на Небесному Батькові і Спасителі та Їхніх пріоритетах? Можливо, члени класу можуть поділитися досвідом, який допоміг їм “зверн[ути їхнє] серце до [їхніх] доріг” та їхніх пріоритетів.

  • Щоб допомогти членам класу обдумати, як вони можуть більш повно зосереджуватися на Господніх пріоритетах, ви можете попросити їх проглянути Огій 2:1–9. Яку пораду дав Господь, що може допомогти нам виконувати Його роботу? Члени класу можуть поділитися тим, як вони можуть ставити Господні пріоритети на перше місце у своєму житті, маючи багато інших важливих обов’язків. Що ми дізнаємося з Огій 2:1–9 про те, як Господь благословляє нас, коли ми ставимо Його на перше місце у нашому житті? (Див. також “Додаткові джерела”). Виділіть членам класу час, щоб вони записали, що вони відчувають натхнення зробити завдяки цьому обговоренню.

Захарія 1–3; 7–8; 14

Господь може зробити нас святими.

  • Щоб почати обговорення про святість, ви можете прочитати разом Захарія 14:20–21. Члени класу можуть поділитися тим, що для них означає фраза “Святиня для Господа”. Що б відчували люди, якби вони бачили фразу “Святиня для Господа”, викарбувану на речах повсякденного вжитку? Що відчуваємо ми, коли бачимо її на храмах у наші дні? Після цього члени класу можуть прочитати Захарія 1:1–6; 3:1–7; 7:8–10; 8:16–17 і обговорити, що вони дізнаються про те, що означає бути святим. Чому наша особиста святість є важливою для Господа? Як Він допомагає нам стати святими?

  • Члени класу можуть проглянути Захарія 2:14–15; 8:1–8; 14:9–11, 20–21 і поділитися їхніми думками про те, на що було б схоже життя зі Спасителем у стані святості. Як Господь готує нас до життя в умовах, описаних Захарією? Як ми можемо отримати доступ до Його сили, що допоможе нам стати більш святими?

Зображення
тріумфальний вʼїзд Ісуса в Єрусалим

“Ось Цар твій до тебе гряде, справедливий і повний спасіння, покірний, і їде на ослі” (Захарія 9:9). Тріумфальний в’їзд, художник Гаррі Андерсон

Захарія 9:9–11; 11:12–13; 12:10; 13:6–7

Ісус Христос—обіцяний Месія.

  • Щоб допомогти членам класу бачити зв’язок між словами Захарії і життям Спасителя, як це бачили люди за часів Ісуса, ви можете розділити клас на дві групи. Дайте членам класу у першій групі один з цих уривків: Захарія 9:9–11; 11:12–13; 12:10; 13:6–7. Дайте членам класу в іншій групі один з цих уривків: Матвій 21:1–11; 26:14–16; 26:31; Іван 19:37. Кожен член класу може спробувати знайти когось з іншої групи, чий уривок з Писання відповідає їхньому. Що ми дізнаємося з цих віршів про Спасителя?

  • Щоб допомогти членам класу обдумати Захарія 9:9–11, ви можете показати ілюстрацію із зображенням тріумфального в’їзду Спасителя в Єрусалим (див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей). Члени класу можуть обговорити, що б вони відчували, якби знаходилися серед людей, які вітали Ісуса у місті. Як ми вітаємо Його у своєму житті, своїх домівках і громадах?

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

“Зверніть ваше серце до ваших доріг!”

Процитувавши Огій 1:4–7, старійшина Теренс М. Вінсон навчав:

“Ми можемо відчувати тривалу радість, коли наш Спаситель та Його євангелія стають каркасом, на якому ми будуємо своє життя. Однак цей каркас дуже легко підміняється, стає справами світу, де євангелія є чимось необов’язковим або просто двогодинним відвідуванням церкви в неділю. Коли так відбувається, то це нібито покласти свою зарплатню у “дірявий гаманець”.

Огій закликає нас бути відданими. …

Не існує скарбу, якогось хобі, статусу, соціального медіа, відеогри, якогось спорту, фан-клубу якоїсь знаменитості чи будь-чого на землі, що було б ціннішим, ніж вічне життя. Отже Господь радить кожній людині “звернути ваше серце до ваших доріг” (“Справжні учні Спасителя”, Ensign або Ліягона, лист. 2019, сс. 9, 11).

Як покращити наше навчання

Слухайте. Вислуховування є виразом любові. Один із способів ефективно слухати—це дивитися на людину, яка говорить. Це дозволить вам помічати будь-яке невербальне повідомлення. (Див. Навчати, як навчав Спаситель, с. 34).

Роздрукувати