Старий Завіт 2022
12–18 грудня. Малахія: “Я вас покохав,—говорить Господь”


“12–18 грудня. Малахія: “Я вас покохав,—говорить Господь”, За Мною йдіть—для Недільної школи. Старий Завіт. 2022 (2021)

“12–18 грудня. Малахія”, За Мною йдіть—для Недільної школи. 2022

Зображення
статуя “Крістус”

12–18 грудня

Малахія

“Я вас покохав,—говорить Господь”

Деякі послання в книзі Малахії можуть бути особливо важливими для вивчення у вашому класі. Під час вивчення моліться, щоб розпізнати, якими можуть бути ці послання. Це також допоможе вам відчувати любов Господа до тих, кого ви навчаєте.

Записуйте свої враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Ви можете почати обговорення стосовно книги Малахії, написавши на дошці слово Послання. Заохотьте членів класу поділитися важливими посланнями, які вони знайшли у кожному розділі книги Малахії. Щоб допомогти членам класу пригадати й обдумати те, чим поділитися, ви можете написати ці послання на дошці.

Зображення
піктограма “Навчання”

Навчайте доктрини

Малахія 1:6–14

Господь просить про “дар чистий”.

  • Щоб заохотити членів класу поділитися тим, що вони дізналися про дари з Малахія 1:6–14, ви можете попросити їх подумки проглянути ці вірші й обговорити з іншим членом класу те, чого ізраїльські священники не розуміли про дари. Чому Господь просить від нас найкращого? Члени класу можуть скласти перелік дарів, або пожертвувань, які ми віддаємо Господу сьогодні. Для кожного пункту з переліку вони можуть обговорити, що може зробити дар “занечищени[м]” або “чисти[м]” (Малахія 1:7, 11).

Малахія 3–4

Пророцтва Малахії здійснюються в останні дні.

  • Ви можете почати обговорення написаного у Малахія 3–4, звернувши увагу на те, що Мороній ділився віршами з цих розділів, коли з’явився Джозефу Сміту (див. Джозеф Сміт—Історія 1:36–39). Які істини у цих розділах, на думку членів класу, могли б бути особливо важливими для Джозефа і для нас? Члени класу можуть розділитися на маленькі групи і перелічити якомога більше істин. Заохотьте групи поділитися своїми переліками й обговорювати, чому ці істини є важливими в останні дні.

Малахія 3:8–12

Господь відкриває отвори небесні, коли ми платимо десятину.

  • Щоб заохотити членів класу свідчити про закон десятини, ви можете попросити їх знайти принципи в Малахія 3:8–12 і поділитися тим, як вони дізналися, що ці принципи істинні. Вони можуть обговорити те, як Господь благословив їх—духовними і мирськими благословеннями—за сплату десятини. Або ж вони можуть обговорити уроки, про які сказав старійшина Девід А. Беднар у своєму виступі “Небесні отвори” (Ensign або Ліягона, лист. 2013, сс. 17–20), і поділитися тим, про що вони дізналися, коли намагалися жити за цим законом.

  • Попросіть членів класу подумки прочитати Малахія 3:8–12, обдумуючи, як вони можуть навчати когось про те, чому Господь просить нас платити десятину. Вони також можуть прочитати висловлювання Президента Гордона Б. Хінклі, наведене в “Додаткових джерелах”. Що б ми хотіли, щоб інші зрозуміли про десятину? Наприклад, що означає платити десятину? Чому Господь хоче, щоб ми це робили? Як відкриваються “небесн[і] отвор[и]” (вірш 10), коли ми платимо десятину? Які занепокоєння може мати людина стосовно сплати десятини і як би ми на них відповіли? Попросіть членів класу поділитися тим, як виконання цієї заповіді зміцнило їхню віру в Небесного Батька та Ісуса Христа.

Зображення
Ілля явився Джозефу Сміту і Оліверу Каудері в Кертлендському храмі

Ілюстрація із зображенням Іллі, який являється Джозефу Сміту та Оліверу Каудері в Кертлендському храмі, художник Роберт Т. Барретт

Малахія 4:5–6

“Я пошлю вам пророка Іллю”.

  • Члени класу можуть отримати корисні ідеї про написане в Малахія 4:5–6, порівнявши ці вірші з тим, як Мороній цитував їх Джозефу Сміту в Джозеф Сміт—Історія 1:38–39. (Може бути корисним, якщо хтось напише обидві версії на дошці). Як формулювання Моронія доповнює наше розуміння віршів у Малахії? Ви також можете обговорити такі запитання: Хто такі “батьк[и]”? (Див. Повторення Закону 29:12). Як наші серця повертаються до наших батьків, а їхні серця повертаються до нас? Щоб допомогти вашому класу зрозуміти, як здійснюється пророцтво Малахії, вони можуть прочитати про те, що Ілля передав ключі запечатування Джозефу Сміту (див. Учення і Завіти 110:13–16). Чому члени класу вдячні за те, що ці ключі було відновлено?

  • Написане у Малахія 4:5–6 надає чудову можливість поговорити про храмову та сімейно-історичну роботу. Можливо, члени класу можуть поділитися досвідом, повʼязаним з виконанням цієї роботи, і як цей досвід допоміг їм повернути їхні серця до їхніх батьків. Що ми можемо робити, щоб допомогти майбутнім поколінням повернути їхні серця до нас?

Зображення
піктограма “Додаткові джерела”

Додаткові джерела

Десятина—це питання віри.

Президент Гордон Б. Хінклі сказав: “Ми можемо платити десятину. Це не стільки питання грошей, скільки питання віри. Я ніколи не бачив вірного платника десятини, який не міг би свідчити, що буквальним і дивовижним чином відкрилися небесні отвори і благословення вилилися на нього чи на неї” (“Let Us Move This Work Forward”, Ensign, Nov. 1985, 85).

Як покращити наше навчання

Діліться вашими проблемами і вашою вірою. Інколи люди, які проходять через випробування, почуваються самотніми. Доречним може бути інколи ділитися особистим досвідом про час, коли вам було важко, і про те, як Спаситель допоміг вам.

Роздрукувати