Семінарія
Оцініть підсумки навчання 9


Оцініть підсумки навчання 9

1 Коринтянам 8–16 і 2 Коринтянам

Зображення
Молодий чоловік вивчає Писання

Цей урок має на меті допомогти оцінити встановлені вами цілі та ваше зростання під час вивчення Нового Завіту.

На цьому уроці ви матимете можливість оцінити своє навчання й те, як ви застосовували принципи, викладені в 1 Коринтянам 816 і 2 Коринтянам. Оцінка вашого навчання може допомогти вам проаналізувати, як вивчення Писань допомагає вам стати більш схожими на Спасителя.

Оцінюйте свої цілі

Вгадайте, скільки друкованих сторінок Писань міститься в Біблії, Книзі Мормона, Ученні і Завітах та Дорогоцінній Перлині разом узятих.

  • Як ви гадаєте, чому Господь дав нам так багато сторінок Писань?

  • Як ви можете виявити вдячність за Його слово?

Старійшина Д. Тодд Крістофферсон з Кворуму Дванадцятьох Апостолів пояснив, чому Господь дав так багато Своїх слів у Писаннях. Прочитайте наступне твердження або подивіться відео “The Blessings of Scripture” (Благословення від Писань) (3:03), доступне на ChurchofJesusChrist.org.

Зображення
Портрет старійшини Д. Тодда Крістофферсона Фотографію було зроблено у березні 2020 р.

“Подумайте про значущість нашого благословення мати … так[у] кількіст[ь] святих письмен. І не лише це — тепер кожен чоловік, кожна жінка й кожна дитина можуть мати й вивчати свій власний примірник цих священних текстів, переважно своєю рідною мовою.… Дійсно, цим благословенням Господь каже нам, що нам потрібно постійно використовувати Писання й робити це більше, ніж будь-коли раніше. Давайте ж постійно бенкетувати словами Христа, які скажуть усе, що нам треба робити (див. 2 Нефій 32:3)”.

(Д. Тодд Крістофферсон, “Благословення від Писань”, Ліягона, трав. 2010, с. 35.)

1. У своєму щоденнику для навчання дайте відповіді на одне чи обидва з наведених нижче запитань.

  • Чому, на вашу думку, наша потреба звертатися до Писань є “більш[ою] [зараз], ніж будь-коли раніше”?

  • Яким вашим особистим потребам відповідають Писання у вашому житті або які ваші потреби вони можуть задовольнити?

Знайдіть хвилинку, щоб поміркувати над особистим вивченням Писань. Порадьтеся з Небесним Батьком про те, як ваше вивчення Писань відповідає вашим потребам, і чи потрібно якось змінити його. Можливо, вам потрібно бути послідовнішими в щоденному вивченні Писань або поглибити власне розуміння вивченого. Запишіть усі зміни, які, на вашу думку, слід зробити. Попросіть свою сім’ю, свого вчителя семінарії або провідника Церкви допомогти вам встановити цілі вивчення Писань.

Покладайтеся на Спасителя й шукайте Його допомоги

Зображення
Ісус прощає й зцілює чоловіка.

Коли Павло писав до святих у Коринті, він говорив про те, як Ісус Христос благословляє нас і допомагає нам. Серед прикладів зокрема такі: допомагає нам уникати спокус (див. 1 Коринтянам 10:13), допомагає нам розвивати милосердя (див. 1 Коринтянам 13), піднімає нас з мертвих завдяки Воскресінню (див. 1 Коринтянам 15), запрошує нас примиритися з Ним (див. 2 Коринтянам 5:16–21; 7:1–10) і зміцнює нас, щоб з вірою вистояти у випробуваннях (див. 2 Коринтянам 1112).

Приділіть кілька хвилин, щоб переглянути позначені вами уривки з Писань або зроблені вами примітки в 1 Коринтянам 8–16 і 2 Коринтянам, які допомогли вам більше дізнатися про Спасителя або покладатися на Нього.

Підготуйте 3–5-хвилинне повідомлення про те, як Ісус Христос допомагає вам. Пояснення має містити:

  • один або кілька уривків із Писань із 1 Коринтянам 8–16 або 2 Коринтянам, які мали для вас значення;

  • пояснення того, чого навчають ці уривки про те, як Спаситель допомагає і зміцнює вас;

  • історію з вашого життя або приклад з життя Ісуса Христа, що міститься в Писаннях, про надання допомоги в такий спосіб, як навчають ці уривки;

  • як ви можете запросити інших отримати допомогу й силу Спасителя.

2. Запишіть своє повідомлення у своєму щоденнику для навчання. Шукайте можливість поділитися своїм посланням зі своєю сім’єю, на уроці в семінарії або на уроці в Церкві.

Сімейна історія та храмова робота й Воскресіння

Виберіть завдання A або Б.

Зображення
Храмова робота та сімейна історія

Завдання А. Участь у сімейно-історичній і храмовій роботі

Можливо, раніше ви вивчали 1 Коринтянам 15:29. Подумайте про те, як Воскресіння Спасителя впливає на ваших предків. Перегляньте це відео під час роздумів.

Вивчаючи 1 Коринтянам 15:29, ви, можливо, склали план участі в сімейно-історичній та храмовій роботі. Якщо ви зробили це, знайдіть хвилинку, щоб переглянути свій план і подумайте про те, що ви зробили для реалізації цього плану. Якщо ви цього не робили, подумайте про те, щоб уже зараз скласти план того, як ви можете допомогти своїм предкам насолоджуватися всіма благословеннями євангелії Ісуса Христа.

3. Якщо ви вибрали цей варіант, виконайте запропоновані далі завдання в щоденнику для навчання.

Розкажіть про свій план.

Якщо ви склали план, розкажіть, що пройшло добре і з якими перешкодами ви зіткнулися. Чи є якісь коригування, які, на вашу думку, Небесний Батько бажав би, щоб ви внесли? Як вам допоможуть ці коригування?

Якщо ви не склали план, розкажіть, що б ви хотіли зробити й чому. Як ви гадаєте, як ваш план вплине на вас та інших, коли ви його реалізуєте?

Напишіть відповідь на одне з наведених далі запитань.

  • Як ваша участь у сімейно-історичній та храмовій роботі свідчить про вашу надію на Воскресіння?

  • Як участь у сімейно-історичній та храмовій роботі допомогла вам відчути себе ближчими до Небесного Батька й стати більше схожими на Ісуса Христа?

Завдання Б. Поясніть учення про Спокуту Спасителя

3. Якщо ви вибрали цей варіант, в щоденнику для навчання запишіть відповіді на два наведені далі запитання.

  • Чому Воскресіння Спасителя є важливою частиною Його Спокути?

  • Що з вивченого в 1 Коринтянам 8–16 або 2 Коринтянам про Воскресіння вам допомогло?

  • На вашу думку, який вибір у нашому житті був би іншим, якби ми не вірили в буквальне Воскресіння?

  • Чому ви вдячні за те, що Ісус Христос дає нам силу подолати смерть? Як ви можете виявляти цю вдячність?

Роздрукувати