Семінарія
Перевірка опанування доктрини 20


Перевірка опанування доктрини 20

Розуміння та пояснення

Зображення
Молодий чоловік читає Писання

Одна з цілей опанування доктрини — допомогти вам краще зрозуміти вчення Спасителя, аби ви могли пояснити їх своїми словами. Цей урок дасть вам можливість поглибити своє розуміння істин з різних доктринальних уривків для опанування з Нового Завіту і попрактикуватися, як їх пояснювати.

Що ви знаєте про Ісуса Христа?

Опишіть, що ви знаєте про Ісуса Христа, говорячи лише про ту частину Його життя, яка є на зображенні:

Зображення
Христос висить на хресті на Голгофі. Два розбійники також висять на хрестах, ліворуч і праворуч від Ісуса. Натовп людей, серед них і Марія, мати Ісуса, Марія Магдалина, плакальниці та римські солдати, зібрався навколо хрестів. У небі згущуються грозові хмари.

А тепер подивіться на ці зображення та дайте відповідь на наведені далі запитання.

Зображення
Акторське зображення. Марія тримає немовля Ісуса і дивиться на Нього.
Зображення
Ісус Христос стоїть, поклавши руки на очі сліпого чоловіка, який стоїть перед Ним на колінах. Група чоловіків, жінок і дітей зібралася навколо Христа. Люди стають свідками того, що Христос зцілив сліпого чоловіка. На задньому плані кам’яна арка.
Зображення
Перше видіння, художник Дел Парсон (62470); GAK 403; Посібник для Початкового товариства 1-04; Посібник для Початкового товариства 2-38; Посібник для Початкового товариства 3-10; Посібник для Початкового товариства 5-06; Посібник для Початкового товариства 6-40; Посібник для Початкового товариства 7-40; Джозеф Сміт — Історія 1:14–20
  • Які події зображено на кожній з цих трьох картин?

  • Що кожна з цих подій додає до вашого розуміння того, Хто Такий Ісус Христос, і якою є Його місія?

Щоб справді дізнатися, Хто Такий Спаситель і чому Він важливий для вас, корисно дослідити численні історії про Його життя та писання кількох пророків.

Так само й вивчення та порівняння істин, знайдених у кількох доктринальних уривках для опанування, можуть допомогти вам зрозуміти доктрину Спасителя повніше, ніж якщо ви будете покладатися на якийсь один уривок.

1. Опрацюйте наведені далі доктринальні уривки для опанування та дайте відповіді на відповідні запитання у своїх щоденниках для навчання.

Прочитайте і поміркуйте, чого навчають нас ці уривки: Євреям 12:9, Якова 1:5–6 та Якова 2:17–18 про Небесного Батька та наші стосунки з Ним.

  • Як спільне вивчення цих трьох доктринальних уривків для опанування допомагає вам краще зрозуміти наші стосунки з Богом?

Прочитайте та поміркуйте, чого навчають нас 1 Петра 4:6 та Об’явлення 20:12 про Останній суд у плані Небесного Батька.

  • Як вивчення обох цих доктринальних уривків для опанування допомагає вам краще зрозуміти Останній суд?

Можна дати перехресні посилання або пов’язати всі уривки, які ви, можливо, захочете разом вивчати у майбутньому.

Пов’язування між собою доктринальних уривків для опанування

2. Виконайте запропоноване далі завдання.

  1. Виберіть один із доктринальних уривків для опанування з Нового Завіту, про який ви хотіли б дізнатися більше, і запишіть посилання та ключову фразу з Писань у своєму щоденнику для навчання.

  2. Знайдіть і прочитайте весь доктринальний уривок для опанування та запишіть, як ви розумієте доктрину, яка в ньому викладена.

  3. Знайдіть повний список доктринальних уривків для опанування та ключових фраз у кінці посібника Опанування доктрини. Базовий документ (2022).

  4. Знайдіть і прочитайте принаймні два доктринальних уривки для опанування з інших курсів, які стосуються вибраного вами уривка з Нового Завіту.

  5. Запишіть у свій щоденник для навчання, як ці додаткові уривки поглиблюють ваше розуміння уривка з Нового Завіту.

Роздрукувати