Семінарія
Іван 11:1–46, частина 2


Іван 11:1–46, частина 2

Ісус воскрешає Лазаря з мертвих

Зображення
Jesus mourning Lazarus.

На попередньому уроці ви визначили принципи з історії про те, як Спаситель воскрешає Лазаря з мертвих. Цей урок дасть вам можливість навчати принципу, який може допомогти вам та іншим отримати допомогу Спасителя під час життєвих труднощів.

Вплив викладання

Обдумайте випадки, коли те, чого вас навчали про Ісуса Христа чи Його євангелію, сильно на вас вплинуло.

  • Як вас цього навчали?

  • Чому це мало такий сильний вплив?

Ісус Христос є зразковим Учителем. Коли Він навчав з силою та Духом, ті, хто слухав Його зі смиренням, відчували глибокий вплив Його вчень (див. Іван 3:2 ; Іван 6:35, 68-69).

  • Які приклади сильного впливу вчення Спасителя на людей вам відомі?

Обдумайте приклад Спасителя та власний досвід, готуючи й викладаючи короткий урок, що ґрунтується на історії, де Спаситель воскрешає Лазаря з мертвих в Іван 11:1–46 . Одним з елементів вчення Спасителя було те, що Він завжди навчав істинній доктрині та істинним принципам. На цьому уроці у вас буде можливість наслідувати приклад Спасителя, коли ви навчатимете істинному принципу. Розвиваючи свою здатність навчати так, як це робив Спаситель, ви можете стати більш схожими на Нього.

Лазар

Пригадайте якомога більше деталей історії, де Спаситель воскрешає Лазаря з мертвих. Якщо необхідно, прочитайте наступний підсумок.

Марія та Марта повідомили Ісуса, що їхній брат Лазар хворий. Ісус навмисне відклав Cвою подорож і прибув через чотири дні після смерті Лазаря. З любов’ю та співчуттям Ісус воскресив Лазаря з мертвих. Цей вражаючий вияв божественної сили підкреслює, що Ісус був обраним Месією та мав владу над смертю. Дізнавшись про це чудо, первосвященники та фарисеї замислили вбити Ісуса та Лазаря.

Ваш урок

Підготуйте урок, використовуючи принцип, який ми можемо дізнатися з Іван 11. Оберіть один принцип з наступних варіантів, який вас найбільше цікавить або ж, на вашу думку, є найбільш актуальним для підлітків.

Варіант уроку 1: Спаситель може творити чудеса у нашому житті, коли ми діємо з вірою в Нього під час випробувань ( Іван 11:20–27,38–45).

Варіант уроку 2: Чудеса Божі в нашому житті відбуваються згідно з Його волею та розкладом ( Іван 11:1–7,11–17, 39–45).

Варіант уроку 3: Ми можемо наслідувати приклад Ісуса Христа, виявляючи співчуття до інших ( Іван 11:32–36,43–44).

Варіант уроку 4: Ми можемо бачити як Божа любов і сила виявляються, коли Він зміцнює і втішає нас під час наших труднощів ( Іван 11:1–7,11–15,38–46).

Варіант уроку 5: Ісус Христос має владу над життям і смертю ( Іван 11:20–27,39–46).

Варіант уроку 6: Самостійно виберіть принцип із цієї історії ( Іван 11:1–46).

1. У своєму щоденнику для навчання зробіть наступне:

Скористайтеся наступними порадами, які допоможуть вам розробити конспект для свого уроку. Ви можете витратити 15–20 хвилин на підготовку свого уроку та 5–10 хвилин на його проведення.

  1. Яким чином ви можете ознайомити з обраним вами принципом, щоб допомогти тим, кого ви навчаєте, зрозуміти його важливість?

  2. Які вірші, що найкраще ілюструють цей принцип, ви могли б прочитати з тими, кого ви навчаєте? (Якщо ви знаєте іншу історію з Писань, уривок з Писань чи висловлювання провідника Церкви, які можуть допомогти тим, кого ви навчаєте, зрозуміти обраний принцип, можете їх також тут записати).

  3. Чого цей принцип навчає вас про Спасителя? Можна попросити тих, кого ви навчаєте, поділитися тим, що вони дізналися про Ісуса Христа завдяки цьому принципу.

  4. Що ви можете сказати про те, як цей принцип допоміг вам? Які благословення прийшли завдяки життю за ним? Можна попросити тих, кого ви навчаєте, також поділитися досвідом.

  5. Запишіть свої думки стосовно принципу, якого ви навчаєте, та коротке пояснення, як він зміцнює ваше свідчення про Ісуса Христа. Поділіться своїм свідченням, якщо відчуваєте відповідне натхнення.

2. Проведіть свій урок для члена сім’ї чи друга. Після завершення уроку дайте відповіді на наступні запитання у своєму щоденнику для навчання:

  • Чого ви навчилися з цього досвіду?

  • Як підготовка уроків та навчання інших може допомогти вам та іншим людям наблизитися до Спасителя та стати більш схожими на Нього?

Додаткові матеріали

Наступні відео та виступи можуть допомогти вам у підготовці та проведенні свого уроку. Ви можете використовувати ці матеріали для того, щоб:

  • краще зрозуміти принцип, якого ви навчаєте

  • визначити істини, історії та ідеї, якими ви можете поділитися своїми словами під час викладання

  • знайти висловлювання чи відеокліпи, які можна показати тим, кого ви навчаєте

Усі перелічені відео можна знайти на сайті ChurchofJesusChrist.org.

Варіант уроку 1: Спаситель може робити чудеса у нашому житті, коли ми діємо з вірою в Нього під час випробувань

Ніл Л. Андерсен, “Віра—не випадковість, а вибір” (генеральна конференція, жовтень 2015) (з часового коду від 1:40 до 4:32).

Варіант уроку 2: Чудеса Божі в нашому житті відбуваються згідно з Його волею та розкладом

Джеффрі Р. Холланд, “Покладатися на Господа”, Ensign або Ліягона, лист. 2020, сс. 115–117.

Варіант уроку 3: Ми можемо наслідувати приклад Ісуса Христа, виявляючи співчуття до інших

Дітер Ф. Ухтдорф, “Ви—Мої руки”, Ensign або Ліягона, трав. 2010, сс. 68–75.

Варіант уроку 4: Ми можемо бачити як Божа любов і сила виявляються,

коли Він зміцнює і втішає нас під час наших труднощів

Джон С. Пінгрі мол., “Я маю роботу для тебе” (генеральна конференція, жовтень 2017) (з часового коду від 5:49 до 6:48).

Варіант уроку 5: Ісус Христос має владу над життям і смертю

Д. Тодд Крістофферсон, “Воскресіння Ісуса Христа”, Ensign або Ліягона, трав. 2014, сс. 111–114.

Пол В. Джонсон, “І не буде вже смерті” (генеральна конференція, квітень 2016) (з часового коду від 0:17 до 4:56).

Роздрукувати