Семінарія
Ознайомчі матеріали


Ознайомчі матеріали

Огляд

Цього року в семінарії ви вивчатимете Новий Завіт. Уроки цього тижня допоможуть вам підготуватися, щоб дізнаватися про Ісуса Христа силою Духа Святого протягом цього навчального року.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є поради для вчителів, що саме необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

Вступ до Нового Завіту

Мета уроку: Допоможіть студентам приходити до Ісуса Христа та йти за Ним під час вивчення Нового Завіту.

  • Підготовка студентів: Попросіть студентів подумати про те, чому варто вивчати Новий Завіт цього року. Може бути корисним попросити їх запитати кількох членів їхньої сім’ї, чому, на їхню думку, це того варте.

  • Матеріали для студентів: Переконайтеся, що кожен студент має щоденник для навчання і має доступ до примірника Нового Завіту у цифровому або паперовому форматі (видання святих останніх днів з виносками, покажчиком тощо, якщо наявне вашою мовою).

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: Перш ніж розпочати урок, ви можете виділити певний час, щоб представитися і допомогти студентам познайомитися одне з одним.

Вивчення Писань

Мета уроку: Допоможіть студентам прийти до Христа і краще пізнати Його завдяки вивченню слова Бога, розвиваючи навички з вивчення Писань і встановлюючи цілі для вивчення Писань.

  • Підготовка студентів: Якщо можливо, нехай студенти виконають завдання на оцінювання вивчення ними Писань за пару днів до уроку. Ви можете зробити це в електронному форматі або роздати студентам форму для анонімного оцінювання, який вони мають заповнити до цього уроку.

Навчання через Духа

Мета уроку: Допоможіть студентам зрозуміти, як Святий Дух допомагає їм пізнавати істину і отримувати особисте одкровення.

  • Підготовка студентів: Попросіть студентів прочитати Іван 14:26–27 і подумати про випадки, коли вони відчували або дізналися щось від Святого Духа у спосіб, описаний Спасителем у цих віршах.

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: Ви можете скористатися функцією білої дошки, щоб студенти могли скласти список того, як Святий Дух описано в уривках з Писань, перелічених в уроці.

Навчання через віру в Ісуса Христа

Мета уроку: Допоможіть студентам зрозуміти, як важливо діяти з вірою в Ісуса Христа під час навчання в семінарії.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам поміркувати над таким запитанням: Що з того, що ви робите найбільше допомагає вам у вивченні євангелії?

  • Матеріали для студентів: Візьміть аркуш паперу для кожного студента, достатньо великий, щоб його можна було розділити на три колонки.

Вступ до “Опанування доктрини”

Мета уроку: Ознайомте студентів з опануванням доктрини і тим, як вона може благословити їхнє життя і допомогти їм побудувати свій духовний фундамент на Ісусі Христі.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам вибрати один з доктринальних уривків для опанування, який здається їм цікавим, може допомогти в особистих обставинах, або дайте відповідь на їхнє запитання. Список уривків знаходиться в додатку “Опанування доктрини” або в кінці посібника Опанування доктрини. Базовий документ.

  • Ідеї для навчання через відеоконференцію: Ви можете розділити студентів на окремі групи для обговорень одного або кількох запитань на уроці.

  • Роздатковий матеріал: Підготуйте роздатковий матеріал “Мій духовний фундамент” для кожного студента.

  • Матеріал для демонстрації: Підготуйтеся показати схему, яка ілюструє елементи уроків з опанування доктрини.

Роздрукувати