Самозабезпечення
Навчання—максимальний час: 45 хвилин


Навчання—максимальний час: 45 хвилин

1. Станьте мудрим і вірним розпорядником

Поміркуйте:Присвятіть трохи часу на те, щоб обміркувати наведене далі запитання і записати свої думки.

  • Наскільки я впевнений у своєму фінансовому майбутньому?

Прочитайте:У притчі про таланти Христос навчає нас, що нам слід піклуватися про те, що нам було дано. Господь дозволяє нам бути розпорядниками—тобто управителями—над Його дарами нам. Людям, які вірно використовують Його дари, Христос обіцяє: “Гаразд, рабе добрий і вірний! Ти в малому був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого!” (Матвій 25:21).

Обговоріть:Що для вас означає, що все належить Господу?

Прочитайте:В рамках нашого управительства нас заохочують бути мудрими з нашими фінансами. Президент Гордон Б. Хінклі навчав:

“Я раджу … вам оцінити ваш фінансовий стан. Я раджу вам бути скромними у своїх видатках; дисциплінувати себе, роблячи покупки, аби уникати боргу. Сплатіть борг якомога швидше і звільніться від залежності.

Це—частина євангелії, що стосується матеріальних аспектів, і ми в неї віримо. Нехай же Господь благословить вас, щоб ви привели свої домівки в порядок. Якщо ви сплатили свої борги, якщо ви маєте заощадження, хай і невеликі, тоді нехай бурі шумлять у вас над головою, ви будете мати прихисток для [вашої] сім’ї і мир у ваших серцях” (“To the Boys and to the Men”, Ensign, Nov. 1998, 54).

Коли ви будете старатися мудро використовувати ваші кошти, ваша віра в Христа зросте, готуючи шлях до ваших майбутніх благословень.

Обговоріть:Як управління вашими фінансами робить вас кращим розпорядником?

Ми можемо мудро управляти нашими фінансами

Прочитайте:Графік на сторінці 8—Карта успіху фінансової відповідальності—демонструє принципи мудрого і вірного управління фінансами. Ви будете вивчати і застосовувати ці принципи протягом наступних 12 тижнів. Протягом цього курсу ви будете працювати над зміцненням вашої віри в Ісуса Христа, досягненням єдності з вашим подружжям і зміцненням вашого зобов’язання бути самозабезпеченими. Кожний урок буде зосереджуватися на конкретній частині “Карти успіху фінансової відповідальності”.

Обговоріть:По черзі прочитайте пункти на “Карті успіху фінансової відповідальності” (с. 8). Як кожен з них допомагає вам на вашому шляху до успішної фінансової відповідальності?

2. Радьтеся з Господом стосовно ваших фінансів

Прочитайте:Коли ви будете застосовувати ці принципи успішної фінансової відповідальності, у вас безсумнівно виникнуть труднощі. Коли ви будете прагнути отримати допомогу членів вашої групи і продовжувати шукати допомогу Господа, вас буде зміцнено для подолання цих труднощів. Пам’ятайте, Господь завжди забезпечує шлях для виконання Його заповідей (див. 1 Нефій 3:7).

Амулек навчав бідних серед зорамійців і казав їм: “Волайте до [Господа] за врожаї ваших ланів, щоб ви процвітали в них. Волайте за отари на ваших полях, щоб вони могли збільшуватися” (Aлма 34:24–25). Коли ви будете радитися з Господом стосовно ваших тимчасових потреб і труднощів і працювати над фінансовим самозабезпеченням, Він благословить і зміцнить вас.

Радитися з Господом стосовно ваших фінансів означає молитися Небесному Батькові і просити про допомогу у фінансових питаннях. Одним із ваших зобов’язань цього тижня буде радитися з Господом про ваші фінанси.

Карта успіху фінансової відповідальності

Зображення
зображення карти фінансового успіху

3. Відслідковуйте ваші надходження і витрати

Прочитайте:Перший крок до успішної фінансової відповідальності—це розуміти вашу нинішню фінансову ситуацію. Коли у вас виникне краще розуміння того, на що витрачаються ваші гроші, ви зможете краще спланувати, на що ви хочете, щоб вони йшли. Ви почнете записувати ваші надходження і витрати протягом чотирьох перших тижнів цього курсу.

Поміркуйте:Виділіть кілька хвилин, щоб тихо обміркувати такі запитання:

  • Чи знаю я, на що я щомісяця витрачаю свої кошти?

  • Чи відчуваю я, що контролюю, на що йдуть мої гроші?

Обговоріть:Чому може бути складно вести записи ваших витрат?

Поміркуйте:Напишіть кілька способів подолання цих труднощів.

Роздрукувати