2019
Навіть зі своїми недоліками ви можете бути справжнім чоловіком або справжньою жінкою від Бога
Вересень 2019


Навіть зі своїми недоліками ви можете бути справжнім чоловіком або справжньою жінкою від Бога

Я не знав, як з усіма своїми недоліками я коли-небудь дійсно стану досконалим чоловіком від Бога.

Автор живе в штаті Юта, США.

Під час другої половини навчання у випускному класі школи у мене залишалося лише кілька місяців до мого 18-річчя, коли я офіційно стану дорослим, отримаю Мелхиседекове священство й мене висвятять у чин старійшини. Більшість часу під час вивчення Писань у ті дні я приділяв пошукам прикладів того, що означає бути “чоловіком від Бога” і як я можу ним стати.

Одним з найкращих прикладів, знайдених мною, був чоловік, покликаний очолити армію нефійців під час однієї з найзапекліших воєн в історії того народу. Той чоловік проголосив, що його народ бореться “в памʼять нашого Бога, нашої релігії, і свободи, і нашого миру, наших жінок, і наших дітей” (Aлма 46:12). То був полководець Мороній. Про цього провідника Мормон написав: “Якби всі люди були, і є, і будуть колись такими, як Мороній, знайте, навіть самі сили пекла було б зруйновано назавжди” (Алма 48:17).

Приклад, показаний полководцем Моронієм---це приклад “досконалого розуміння”. Він “не насолоджувався [поганим ставленням до інших]”, але натомість його “душа раділа волі і свободі його … братів від залежності”. І його “серце сповнювалося дякою Богові”. Він “працював надзвичайно заради благополучя і безпеки свого народу” й “був твердим у вірі в Христа” (Aлма 48:11–13; курсив додано). Усі ці якості полководця Моронія, описані тут, є дійсно якостями справжнього послідовника Христа, і їх можна застосувати до всіх нас, як чоловіків, так і жінок.

Я намагався наслідувати приклад Моронія, служачи іншим, як тільки виникала можливість, навіть якщо це було нелегко. Я намагаюся не лише допомагати іншим, але також, якщо це в моїй владі, не робити їм нічого поганого. Я також більше вивчав слова сучасних пророків. І я прагну старанно працювати, коли з’являється нагода.

Полководець Мороній встановив високий стандарт того, яким має бути чоловік від Бога. І, будучи молодим носієм Мелхиседекового священства, я часто розмірковую, чи стану коли-небудь чоловіком від Бога, який був би таким сильним і вірним, як полководець Мороній. Робити те, що я вже робив, було нелегкою справою.

Під час Проповіді на горі, а також звертаючись до нефійців після Свого Воскресіння, наш Спаситель Ісус Христос дав настанови, як цього досягнути. Навчаючи Заповідям блаженства та іншим аспектам учнівства, Він сказав: “Будьте досконалі, як досконалий Отець ваш Небесний!” (Матвій 5:48).

Очікується, що кожен чоловік і кожна жінка від Бога, стануть досконалими---згодом. Однак усі ми люди і підвладні гріху. Тож, щоб сповнити нас надією, пророк Мороній навчав: “Прийдіть до Христа, і вдосконалюйтеся в Ньому, і відриньте від себе всю безбожність; і якщо ви відринете від себе всю безбожність і любитимете Бога з усією вашою могутністю, розумом і силою, тоді Його благодаті буде достатньо вам, щоб через Його благодать ви могли бути досконалими в Христі” (Moроній 10:32). За планом Небесного Батька ми є недосконалими створіннями, однак це не означає, що ми все ще не можемо стати чоловіками й жінками від Бога, навіть з нашими недосконалостями. І особисто я вдячний за це.

Ми можемо бути жінками і чоловіками від Бога, незважаючи на те, що постійно спотикаємося та іноді падаємо. Усе, що нам потрібно робити,---це з усіх сил намагатися жити за євангелією, а наш Спаситель допоможе зробити решту на шляху до досконалості.

Роздрукувати