2019
Вам не завжди потрібно чекати на відповідь
Вересень 2019


Вам не завжди потрібно чекати на відповідь

Часто важко прийняти рішення, якщо ми не отримуємо підтвердження від Бога, однак, коли ми йдемо вперед з вірою, Він допоможе нам зрозуміти, що ми на правильному шляху.

Автор живе у штаті Нью-Мексико, США.

Повернувшись до коледжу після місії, я почала думати, з ким буду жити в одній кімнаті. Тато запропонував звернутися до сестри-місіонерки, яка нещодавно служила в моєму приході і щойно завершила місію. Він сказав, що Холлі переходить на мій факультет і що вона може знати там багато людей.

Хоча я трохи знала Холлі з того часу, як вона служила в нашому приході, я вагалася, чи запрошувати її жити разом. Я боялася, що вона подумає, що це дивно, бо ми не знали добре одна одну, а також тому, що я не знала, чи ми уживемося.

Попри мої страхи, я відчувала, що було б правильно дослухатися до батькової поради. Я молилася, щоб познайомитися з новими друзями після відновлення навчання, тож відчувала, що Небесний Батько, можливо, діє через батькову пораду. Я вирішила погодитися на це. Холлі прийняла моє запрошення, і упродовж того року, коли ми жили разом, вона стала однією з моїх найкращих подруг. У критичні моменти мого життя Холлі підтримувала мене порадою і любов’ю, і я могла допомагати їй також.

У житті нам постійно доводиться приймати рішення. Вони можуть бути різними за значенням, однак іноді менші з них мають найбільший вплив. Хоча Небесний Батько з самого початку не відкрив для нас, який вибір є найкращим для кожної ситуації, Він дав нам свободу волі діяти відповідно до євангельських принципів і йти вперед з вірою. Я не думала, що вибір сусідки по кімнаті в коледжі матиме тривалий вплив на моє життя. Однак сталося саме так. Лише після того, як я звернулася до Холлі, я зрозуміла, що Господь дав мені можливість прийняти власне хороше рішення, і я за це отримала благословення. Оскільки я рухалася шляхом, який вважала правильним, Небесний Батько дав мені можливість зустріти в житті дивовижну людину.

Я не знаю, що могло б статися, якби я розглядала інші невеликі рішення з більшим бажанням діяти в дусі Христа: якби відклала свій лептоп, коли якась дівчина сіла поруч зі мною з’їсти свій сніданок у студмістечку або якби більше говорила про свої вірування, коли хтось із подруг казав, що не має визначеного ставлення до релігії. Можливо, в ті моменти я не відчувала великого духовного спонукання, однак я знала, що то було б непогано зробити, і я впевнена, щоб Бог перетворив би це на благословення для всіх присутніх. Якщо я вибираю нічого не робити, то ніколи не дізнаюся, що могло б статися.

Часто нам важко прийняти рішення, коли ми не отримуємо сильного спонукання або відповіді. У такі моменти замість того, щоб чекати зеленого світла від Бога, ми можемо скористатися своїм даром свободи волі, щоб обирати для себе добро. Мормон навчав: “Все, що запрошує творити добро і переконує вірити в Христа, послано силою і даром Христа; ось чому ви можете знати досконалим знанням, що це є від Бога” (Moроній 7:16).

Тож наступного разу, коли треба буде приймати рішення, подумайте: “Чи є воно хорошим?”, бо все хороше йде від Бога. Так само, як Спаситель ніколи не вагався, чи робити добро, ми можемо довіряти собі, приймаючи рішення кожного дня робити добро---значним і незначним чином. І Бог перетворить ті хороші рішення на щось величне.

Роздрукувати