2022 р.
П’ять порад Президента Нельсона для зміцнення вашої віри
Квітень 2022


Лише в цифровому форматі: Дорослій молоді

П’ять порад Президента Нельсона для зміцнення вашої віри

Якщо ви відчуваєте, що ваша віра слабшає, дотримуйтеся цих п’яти порад від пророка.

Зображення
зображення Спасителя та інших людей, які моляться й читають

Кожен із нас щодня стикається з випробуваннями й тиском, які перевіряють нашу віру. Іноді ці випробування можуть здаватися надто важкими. Але дозвольте мені запевнити вас, що, дійсно, кожен з нас здатен мати віру.

Президент Рассел М. Нельсон нещодавно закликав нас відчути і “не применшувати ту віру, яка [в нас] вже є” 1 . Він сказав:

“Виявлення віри може здаватися непосильним завданням. Іноді ми не впевнені, чи спроможемося розвинути достатню віру для отримання благословень, яких так відчайдушно потребуємо. …

Господь розуміє, що ми, земні люди, маємо слабкості. Усі ми іноді помиляємося. Але Він також знає, що ми маємо великий потенціал. …

Господь не вимагає від нас досконалої віри, аби мати доступ до Його досконалої сили. Але що Він просить—так це вірити” 2 .

З огляду на цю істину розглянемо ці п’ять рекомендацій Президента Нельсона про те, як нам кожного дня потроху збільшувати свою віру в Ісуса Христа.

1. “Навчатися”.

У нас, молоді, дуже напружене життя. Але життя завжди буде напруженим, і ми все одно можемо знаходити час для Господа й вивчати Його євангелію. Як навчав Президент Нельсон, “чим більше ви будете дізнаватися про Спасителя, тим легше вам буде довіряти Його милості, Його безмежній любові та Його зміцнюючій, зцілюючій, викупительній силі” 3 .

Вивчення Писань не обов’язково означає багатогодинне читання. Це може бути 20, 10 або навіть 5 хвилин, присвячених певній темі. Скільки б саме часу ми не витрачали, якщо ми щодня відкриваємо свої серця для послань із Писань, наша віра в Ісуса Христа зростатиме.

У Писаннях багато розповідей про реальних людей, чиєї віри в Ісуса Христа вистачало на те, щоб зрушити гори або бачити у своєму житті інші чудеса. Занурення в ці історії допоможе вам краще зрозуміти, якою важливою є віра, якою вона є, які дива відбуваються завдяки вірі та як ви можете потроху робити свою віру непохитною.

Вивчення місії, служіння та вчення Христа в Писаннях допоможе вам зрозуміти, яку силу приносить у ваше життя віра в Нього і як Його Спокута стосується саме вас 4 .

2. “Прийняти рішення вірити в Ісуса Христа”.

Мати запитання—це природно. Пам’ятайте, що Церква була відновлена, тому що у юнака виникли запитання й він звернувся до Небесного Батька, щоб дізнатися про істину.

Якщо у нас виникають запитання або не вистачає мудрості (див. Яков 1:5–6), ми можемо зазирнути в Писання, знайти надійні джерела й спитати Небесного Батька в молитві про те, що нас цікавить. Він хоче, щоб ми шукали й пізнавали істину, і не поведе нас на манівці.

Президент Нельсон закликав нас “вибирати віру й залишатися вірними”, навіть коли в нас є запитання або сумніви: “Зверніться зі своїм запитанням до Господа й до інших надійних джерел. Навчайтеся з бажанням повірити, а не з надією, що ви зможете знайти недолік у полотні життя пророка або неузгодженість у Писаннях” 5 .

Ми можемо подумати: “Але як мені залишатися вірним, якщо в мене є запитання або сумніви, на які я не можу знайти відповіді?”.

По-перше, ми можемо продовжувати пошук істини з бажанням вірити, а не шукати її з надією знайти брехню або недоліки. По-друге, ми можемо послухатися поради Президента Нельсона: “Перестати збільшувати [свої] сумніви, повторюючи їх з іншими людьми, що сумніваються. Дайте Господу вести вас у подорожі духовних відкриттів” 6 .

Якщо ми будемо діяти за цими правилами на практиці, Святий Дух свідчитиме нам про обітницю, що ми “можемо пізнати правду про все” (Мороній 10:5).

3. “Діяти з вірою”.

Із Писань ми дізнаємося, що віра без діл—мертва (див. Яков 2:17).

Президент Нельсон сказав: “Що б ви робили, якби у вас було більше віри? Задумайтеся над цим. Напишіть про це. Після того здобудьте більше віри, виконуючи те, що вимагає більше віри” 7 .

Не так уже й важко діяти з вірою. Просто потрібно кожного дня читати Писання й вірити, що в них можна знайти скерування, молитися з вірою в те, що Небесний Батько направить вас, і кожного дня виконувати заповіді, незважаючи на спокуси світу,—усе це є ділами віри. І що більше ми робимо таких невеличких діл, сповнених вірою, тим сильнішою стає наша віра.

4. “Гідно брати участь у священних обрядах”.

Ваше прагнення гідно брати участь у священних обрядах, зокрема у щотижневому причасті, “відкриє силу Божу для вашого життя” 8 , як навчав Президент Нельсон.

Старійшина Таніела Б. Ваколо, з кворуму сімдесятників, сказав: “Участь в обрядах і шанування пов’язаних із ними завітів принесе вам чудове світло й захист у цьому світі, який дедалі більше вкривається темрявою” 9 .

Небесний Батько хоче, щоб кожен із нас отримував благословення від участі в храмових обрядах. Якщо ви хочете брати участь у цих обрядах, але не знаєте, з чого почати, не бійтеся звернутися до єпископа по допомогу, щоб дізнатися, як підготуватися до цих обрядів і бути гідними їх.

5. “Просити Небесного Батька в ім’я Ісуса Христа про допомогу”.

Президент Нельсон сказав: “Віра вимагає праці. Отримання одкровення вимагає праці. Але кожний, хто просить, отримає; і той, хто шукає, знайде; і тому, хто стукає, буде відчинено [Матвій 7:8--8]. Бог знає, що допоможе зростанню вашої віри. Просіть, а потім знову просіть” 10 .

Як свідчив Президент Нельсон, Небесний Батько та Ісус Христос готові допомогти нам. Вони люблять нас. Ми завжди можемо молитися Небесному Батькові про допомогу, щоб знати, як зміцнити свою віру. І коли наша віра в Ісуса Христа зростає, то вона зрушить гори смутку в нашому житті й “допоможе [н]ам перетворити труднощі на неймовірний розвиток і можливості” 11 .

Тому якщо ви відчуваєте, що ваша віра нібито зникає, дотримуйтеся цих корисних порад, щоб почати зміцнювати свою віру в Ісуса Христа та Його євангелію, а не дозволяти їй слабшати. Якщо ви будете це робити, Господь “вчинить так, щоб слабке стало сильним” (Етер 12:27), і ви побачите, як ваша віра дійсно стає достатньо сильною для того, щоб зрушити ваші духовні гори.

Роздрукувати