2023
4 істини, що допоможуть вам зорієнтуватися в молоді роки
Травень 2023


Лише у цифровому форматі: Дорослій молоді

4 істини, що допоможуть вам зорієнтуватися в молоді роки

Я мала труднощі, коли розпочалося моє доросле життя, але засвоїла чотири істини, що допомогли мені в цей період.

Зображення
колаж: Писання, монети, руки та Ісус Христос

Здобути освіту. Служити на місії. Одружитися. Подорожувати світом. Зробити кар’єру. Здобути фінансову стабільність. Народити дитину. З такою кількістю важливих життєвих рішень та голосів, які кажуть нам, як “дорослішати”, як же ми маємо скоротити список пріоритетів?

З огляду на ці незліченні можливості та загальний страх щось зіпсувати або не встигнути, цілком зрозуміло, що у багатьох молодих людей виникають труднощі. Однак відповідь щодо того, як визначитися з пріоритетами у прийнятті життєвих рішень завжди однакова — звернутись до Ісуса Христа. В той час, як ми рухаємося в непередбачуваному морі дорослого життя, ми можемо використовувати чотири поради, що допоможуть нам зосереджуватися в житті на Христі.

Щоденно вивчайте Писання

Є різниця між вивченням та читанням — і вона є визначальною! Для мене вивчення означає молитовне читання з певною метою та пошук спрямування та знання.

Президент Tомас С. Moнсон присвятив своє останнє послання у якості пророка силі Книги Мормона. Серед інших благословень він обіцяв, що коли ми читаємо Книгу Мормона, “ми зможемо чути голос Духа, аби протистояти спокусам, подолати сумніви й страх та отримати допомогу з небес у нашому житті”1.

Ви показуєте Богові, що Він важливий, коли вивчаєте Писання. Так само, як ми живимо наші тіла кожного ранку для фізичного зміцнення, наші духи також потребують щоденного духовного зміцнення. Формування звички щоденного вивчення Писань забезпечить нас духовним живленням, якого ми потребуємо, щоб залишатися надійно закріпленими в Христі та щоб відкрити наш розум і серце для Духа.

Платити десятину

Хоча неправильне бачення може віднести їх до категорії мирських речей, гроші є реальністю життя. Вони є причиною для хвилювання багатьох молодих дорослих. Чи не було б чудово, якби нам гарантували благословення за умови, що ми пожертвуємо частину того, що отримали?

Ой, зачекайте — так і є!

Малахія в Старому Завіті та сам Ісус Христос в Америці обіцяли, що якщо ми платимо нашу десятину, отвори небесні відкриються та благословення на нас проллються (див. Малахія 3:10; див. також 3 Нефій 24:8–10). Бог знає про наше занепокоєння фінансовими питаннями та розуміє, що коли просить віддати частину від усього, заробленого нами, ми можемо вважати це надмірним. Проте як би ми не витратили ті 10 відсотків, призначених для пожертвування, це неможливо порівняти з благословеннями, які Бог приготував для нас, і ми зміцнюємо нашу віру кожного разу, коли посвячуємо нашу десятину Господу.

Вчіться бути вдячними

Виявляти вдячність за все хороше та погане — це вміння, яке вимагає зусиль і практики. Однак вдячність має потенціал робити життя нескінченно кращим. Виявляти вдячність, це не просто ігнорувати всі негативні аспекти життя і вдавати, що все чудово і бездоганно. Натомість це передбачає шукати те, за що вдячний, незважаючи на все погане.

Дослідження свідчать, що деякі позитивні наслідки вдячності включають покращене благополуччя, глибші стосунки, підвищений оптимізм та щастя, сильніший самоконтроль, зменшення стресу, краще фізичне та психічне здоров’я і загальне покращення життя! Президент Нельсон сказав, що вдячність “розширить наше бачення самої мети і радості життя”2.

Наступного разу, як матимете кілька хвилин, вирішіть розмірковувати над тим, за що ви вдячні. Вияв вдячності в молитві чи роздуми про неї збагатять ваше життя та допоможуть зосереджуватися на Спасителі.

Дізнайтеся більше про Ісуса Христа

Моя остання думка пов’язана з найбільш значущою подією, яка є визначальною для вічності — Спокутою Ісуса Христа.

Я можу вказати на один момент, який під час місії змінив моє бачення Спасителевої спокути. Одного ранку під час вивчення Писань мене раптово вразило усвідомлення необхідності й величі Христової Спокути. Я не пам’ятаю, що я читала, але раптово зрозуміла на глибшому рівні, наскільки справді безглуздим було б усе у житті без Ісуса Христа та Його Спокути.

Ви можете почати сьогодні, читаючи та дослухаючись до Писань і слів пророків, присвячених Христу і Його спокутній жертві. Спробуйте молитися про глибше розуміння. Поєднання навчання та молитви приносить чудеса та запросить більшу силу у ваше життя. Президент Нельсон неодноразово радив нам подолати світ, тобто “сильніше любити Бога і Його Улюбленого Сина, більше, ніж ви любите когось або щось”3.

Зростання у пізнанні нашого Спасителя та Його безкінечної Спокути допоможе нам подолати світ, зосередитися на наших пріоритетах та змінити те, як ми мислимо та діємо щодня. Це наблизить нас до Небесного Батька та Ісуса Христа, та надасть нам все необхідне для боротьби з багатьма життєвими викликами.

Роздрукувати