2023
Навчитися вірити, що Спаситель може зцілити мене
Травень 2023


Навчитися вірити, що Спаситель може зцілити мене

Я знала, що Ісус Христос може зцілити всіх, але звернутися до Його зцілюючої сили в момент власної потреби виявилося складніше, ніж я очікувала.

Зображення
жінка складає себе зі шматочків пазла

У певний період своєї місії я боролася з проблемою, у якої, як я думала, не було вирішення. Втомлена та розчарована, я розповіла близькій подрузі про мою ситуацію. Ця подруга, яка завжди була близькою до Духа, дала мені висловити свої почуття і дуже просто відповіла: “Чи ти пробувала молитися про це?”

Відповідь була: ніби так. Так, я намагалася молитися про це раніше. Але не від усього серця. Я не молилася з вірою, що Спаситель здатен зцілювати всі рани. Я вірила, що ця істина працювала для інших, але не для мене.

Як місіонерка, я постійно навчала людей, що вони можуть знайти зцілення в Христі. Але як би старанно я не намагалася переконати себе, що Його зцілююча сила також поширюється і на мене, я ніколи до кінця в це не вірила.

Одного разу я була дуже пригнічена через свої труднощі. Те, в чому я зазвичай знаходила полегшення, не допомагало. Я потребувала чогось більшого — я потребувала Спасителя, Який може зцілити всі рани. Я молилася більш палко, ніж будь-коли раніше, і вперше просила Бога допомогти мені вірити у зцілюючу силу, що приходить через Спокуту Ісуса Христа.

Коли я вивчала Спасителеву Спокуту і робила все можливе, аби повірити, моє бачення почало змінюватися. Я була “сповн[ена] радістю, миром і спокоєм”1, і зрозуміла для себе, що “завдяки Спокуті Ісуса Христа все несправедливе в житті може бути виправлено”2.

Чи відбулося моє зцілення через фізичне чудо, як ті, про які ми чуємо у Новому Завіті? Чи можна було порівняти це з такими незбагненними чудесами, як перетворення води на вино чи повернення чоловіка до життя?

Ні.

Але зцілююча сила, яку я бачила у моєму житті, прийшла через щоденне втішення та мир, які я отримувала. Вона прийшла через непояснимий оптимізм, який я відчувала глибоко в душі. Все це дало мені необхідну силу, щоб витримати ще один день, ще один тиждень, ще один місяць — завжди з посмішкою на обличчі.

Чесно кажучи, я не розуміла, що Спасителева зцілююча сила працює в моєму житті, доки не минув час і випробування стало набагато легшим. Коли я глибше роздумувала над тим, як я почувала себе кілька місяців тому, до того, як почала шукати допомоги Спасителя, я зрозуміла, що пережила чудо. Я змогла чітко побачити, що ніколи не змогла б подолати труднощі, яких я зазнала, без люблячого Спасителя, що простяг до мене Свої руки милості та зцілення.

Я думаю, що правда в тому, що зцілююча сила Христа часто проявляється через маленькі чудеса, які відбуваються щодня, і мені весь час бракувало цієї істини. Так, ми чуємо про великі, явні чуда описані в Біблії та Книзі Мормона, але мені подобається думати, що одні з найважливіших чудес, які відбулися під час перебування Христа на землі, були показані через прості, неописані акти доброти, які, я певна, Він робив щодня.

Чи була це Його розмова з якимось перехожим, яка залишила в ньому відчуття надії, чи лише проста усмішка, подарована людині, від якої всі відвернулися, я впевнена, як це сталося і зі мною, Він часто зцілював цих людей як малими, так і великими ділами.

Христос може зцілити всі рани. Він пропонував мені Його зцілюючу руку у спосіб, що був майже непомітний для мене, і в якому я не бачила Його. І, я вірю, те саме Він може зробити для кожного з нас. Як навчала сестра Емі А. Райт, перша радниця у генеральному президентстві Початкового товариства: “Ми всі маємо щось у нашому житті, що розбито і потребує виправлення, ремонту або зцілення. Коли ми звертаємося до Спасителя, коли ми налаштовуємо наші серця і розум на Нього, коли ми каємося, Він прийде до нас “зі зціленням на крилах Своїх”[2 Нефій 25:13]”3.

Якщо ви не вірите, що Ісус Христос може зцілити вас, я заохочую вас молитися, щоб мати віру. Моліться, щоб очі ваші були відкритими до маленьких чудес, які щодня відбуваються завдяки Йому. Шукайте Його. Я обіцяю, що немає такого великого душевного болю чи такого важкого випробування, яке б він не зцілив — у Свій час і спосіб. Ніхто не відділений від любові Спасителя, — і ви теж. Якщо ви дозволите Йому, Він допоможе вам знайти зцілення від ран у Його досконалий спосіб. Він зробив це для мене.

Посилання

  1. Проповідуйте Мою євангелію: Путівник для місіонерського служіння 2004, с. 52.

  2. Проповідуйте Мою євангелію: Путівник для місіонерського служіння 2004, с. 52.

  3. Емі А. Райт, “Христос зцілює те, що розбите”, Ліягона, трав. 2022, с. 84.

Роздрукувати