Різдвяні духовні вечори
“Вклонімося в пошані Господу”


“Вклонімося в пошані Господу”

Різдвяний духовний вечір за участю Першого Президентства, 2023 р.

Неділя, 3 грудня 2023 р.

Дорогі брати і сестри! Яка радість знову розпочинати святкування Різдва, час, коли ми вшановуємо народження нашого Спасителя і Викупителя, Господа Ісуса Христа.

Народження дитини — це кожний раз священна подія. Погляньте на реакцію одного з моїх правнуків, який уперше взяв на руки свого новонародженого братика.

[video]

Не дивно, що в ту найсвятішу ніч понад 2 000 років тому біля маленького містечка Віфлеєма небесне воїнство співало від радості! Ангел навчав пастухів цієї великої істини:

“Я ось благовіщу вам радість велику, що станеться людям усім.

Бо сьогодні в Давидовім місті народився для вас Спаситель, Який є Христос Господь”1.

А тепер, мої дорогі брати і сестри, “Вклонімося в пошані Господу”2.

Як і у багатьох з вас, з роками святкування Різдва в моєму житті змінювалося. Мої дитячі спогади пов’язані з Великою депресією 1930-х років. Грошей було обмаль. Подарунки цінувалися по-особливому.

Мої батьки робили Різдво чарівним для мене і моїх братів та сестер. Кожного року ми всією сім’єю ставали “помічниками Санти” для якоїсь сім’ї. Ми готували підходящі подарунки і привозили їх на Святвечір. Коли ми від’їжджали від будинку тих людей, то відчували справжню радість, дивлячись на прощальні помахи рук та сльози на їхніх очах.

Я любив музику Різдва як тоді, так і зараз. Кожного року ми з сестрою Нельсон любимо підспівувати, слухаючи ораторію Генделя Месія. Мені подобається гебрейське значення слова алілуя. У буквальному сенсі воно означає: “хвала Господу Богу Єгові”3. Слова, які співають у цій ораторії, стосуються не лише народження Господа, але і Його тисячолітнього правління:

Бо Дитя народилося нам,

даний нам Син,

і влада буде на рамені Його;

і кликнуть ім’я Йому: Дивний Порадник,

Бог сильний,

Отець вічности,

Князь миру4.

Коли я став юнаком, то почав здобувати глибше свідчення про Бога Батька і Його Улюбленого Сина, Ісуса Христа. Я зрозумів, що Ісус Христос народився від діви Марії, яка була “дорогоцінн[ою] і обран[ою] посудин[ою]”5. Я знав, що Він справді є Сином Бога6 і центральною постаттю в усій історії людства.

Лише замисліться над незбагненним масштабом того, що Ісус Христос зробив, — і все це згідно з волею Його Батька! Ісус уже був Богом, коли зійшов на землю, аби здійснити найважливіший подвиг заради кожного з нас. Той подвиг у буквальному розумінні був для того, щоб спасати і змінювати життя. Жоден з нас ніколи не міг би звершити того подвигу сам для себе.

Спаситель “зн[іс] муки, і страждання, і спокуси всякого роду”7, аби Він знав, “будучи у плоті, як допомогти [нам] в [наших] недугах”8.

Упродовж кількох останніх місяців я багато чого зрозумів про біль і його очищувальний вплив. Я всім серцем линув до Спасителя, намагаючись уявити глибину Його страждань. Мій земний розум просто не може осягнути, як Він узяв на Себе весь біль, усі гріхи, усі муки і всі страждання кожної людини, яка будь-коли жила на землі!

У найвищому прояві співчуття, яке перевищує розуміння і уявлення смертної людини, Спаситель піддав Себе ні з чим незрівнянним духовним та фізичним стражданням.

Ми з благоговінням ставимося до Віфлеємського Немовляти саме з огляду на незбагненну, нескінченну жертву в Гефсиманському саду і на хресті Череповища, яку було принесено Ним пізніше. Ця жертва викупляє кожного з нас, якщо ми приймаємо рішення покаятися і йти за Ним. А потім вінцевою подією на землі стало Його воскресіння з могили на третій день, завдяки чому кожен з нас отримає небувале благословення воскресіння й життя після смерті.

У цю пору ми часто радісно співаємо або кажемо: “Веселого Різдва!” Мої дорогі брати і сестри! Мої сердечні побажання для кожного з вас складаються з кількох частин. Насправді це не мої побажання, це моя молитва за вас у цю священну Різдвяну пору.

По-перше, я молюся, щоб ви відчували глибоку, вічну любов, яку Спаситель має особисто до вас. Ісус Христос знав вас ще з доземного існування. Він знає і бачить вас зараз. Він бачить вашу радість і ваш смуток. Він відчув їх на Собі.

Він з неперевершеним співчуттям ставиться до вас у ваших труднощах і кожного разу радіє, коли ви рушаєте вперед у праведності, чи то в хороші, чи в нещасливі часи.

Я молюся, щоб ви здобули особисте свідчення про те, що Ісус Христос є Сином Божим, що Він сповнений божественної сили і що завдяки Його величній викупительній жертві вам ніколи не слід долати життєві труднощі на самоті. Якщо ви щиро будете просити, шукати і стукати9, то матимете постійний доступ до Його сили, яка допомагатиме, зміцнюватиме і зцілюватиме вас10.

Я молюся, щоб ви повною мірою користувалися Спасителевою Спокутою, щодня каючись, постійно очищуючи своє життя і прагнучи небесного скерування в усьому, що робите. Іншими словами, я молюся, щоб ви відчували радість від того, що завжди будете мислити целестіально.

Я також молюся, щоб ви скористалися нагодою цієї святкової пори як початком пори ще глибшого особистого поклоніння. Знову почніть вивчати вчення та Спокуту Ісуса Христа. Ніхто на цій землі не любить вас так, як Він. Ніхто вас тут не розуміє краще і ніхто не знає краще про ваші смуток і слабкості. Ніхто на землі не має тієї сили, яку має Ісус Христос. Ніхто тут не вболіває більше за те, щоб ви стали тими, ким ви можете стати. Ніхто не благає Батька за вас так, як Він.

Господь Ісус Христос — наш Спаситель і Викупитель. Він — Син Божий, Святий Ізраїля. Він — Помазаник11. Під проводом Батька Він є Творцем усього, що було створено12. Ісус Христос був Великим Єговою, Богом Старого Завіту13. Він був обіцяним Еммануїлом14. Він — наш великий Приклад15 і наш Заступник перед Батьком16. Завдяки Його відновленій євангелії всі благословення Його священства доступні всім людям, якщо вони приходять до Нього і вдосконалюються у Ньому.

Брати і сестри, живімо в дусі “алілуя”, завжди славлячи Господа Бога Єгову. У цю славетну Різдвяну пору вклонімося Йому, Христу Господу!

Я знаю, що Бог живе! Ісус є Христос! Це — Його Церква. Він скеровує Відновлення Його євангелії, яке зараз відбувається на землі. Про це я свідчу в священне ім’я Ісуса Христа, амінь.

Роздрукувати