Духовні вечори у 2023 році
Любити і відчувати свою приналежність


Любити і відчувати свою приналежність

Всесвітній духовний вечір для дорослої молоді

Неділя, 19 листопада 2023 р.

Старійшина Квентін Л. Кук: питання про любов і приналежність тісно пов’язане з життєвими викликами та випробуваннями віри. Мері, чи не могла б ти розкрити це важливе питання?

Сестра Мері Кук: ми всі є дітьми Бога і належимо до Господньої відновленої Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів. Незважаючи на наші різні обставини, ми всі відчуваємо свою приналежність.

У Писаннях ясно сказано, що Бог любить усіх Своїх духовних дітей, і всі вони однакові для Бога, і всі вони поєднані одне з одним.

Про це можна прочитати у 2 Нефії 26:33: “Він запрошує їх усіх прийти до Нього і скуштувати від Його доброти; і Він ні від кого не відмовиться, хто прийде до Нього, від чорного і білого, звʼязаного і вільного, чоловічої статі і жіночої… і всі є однаковими для Бога”.

Оскільки ми всі — духовні діти Бога, у нас є духовна ідентичність, і ми співаємо про це в пісні “Я Божеє дитя”1.

Багато років тому, коли ми жили в районі Каліфорнійської затоки, доросла і старша молодь співала й брала участь в урочистому інсценуванні, присвяченому освяченню Оклендського храму в Каліфорнії під назвою “І сталося”. Одна пісня була про нашу духовну ідентичність. Вона називалася “Хто я?” У ній ставляться запитання: “Чому ми тут?” і “Куди ми йдемо?”

Пісня закінчується переконливою відповіддю:

Ось хто я.

Перед формуванням землі мій дух жив з моїм Батьком.

Коли завершилося моє перше буття, я вибрав шлях, яким іти.

Я прийшов на землю, щоб отримати тіло, створене на подобу Батькового,

щоб поєднати свій дух і тіло та зробити свою душу божественною.

Ось хто я.

Я — дитя мого батька… з небес.

Ось хто я…

Я — Божеє дитя.

Кожен учасник отримав свідчення Духа про істину того, про що співалося.

Старійшина Кук: минулого місяця ми з Мері відвідали Ефес у Туреччині разом з провідниками місій з більшої частини Європи. Там жив і навчав апостол Павло. Один з його листів до ефесян містить потужне проголошення: “Отже, ви вже не чужі й не приходьки, а співгорожани святим, і домашні для Бога”2.

Ми всі належимо до Його родини!

Сестра Кук: А. А. Мілн написав книгу про чудового ведмедика, який любив мед, — Вінні Пуха.

Коли він прогулювався зі своїм другом, Пацем, той запитав Пуха: “Як правильно вимовляти любов?” Пух відповів: “Ти не вимовляєш її. Ти просто відчуваєш її”.

У застосунку для вивчення Писань у “Євангельській бібліотеці” під заголовком “Любов” можна прочитати: “Любов — це почуття глибокої відданості, турботи і прихильності. Найвеличніший приклад Божої любові до Його дітей — це нескінченна Спокута Ісуса Христа. Любов до Бога і до ближніх є характеристикою учнів Ісуса Христа”3.

В Іван 3:16 ми читаємо: “Так-бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне”.

Коли Ісус Христос прийшов на цю землю у середину часів, Він навчав нас:

“Люби Господа Бога свого всім серцем своїм, і всією душею своєю, і всією своєю думкою.

Це найбільша й найперша заповідь.

А друга однакова з нею: “Люби свого ближнього, як самого себе”4.

Ми виявляємо свою любов до Бога Батька та Ісуса Христа тим, що виконуємо Їхні заповіді. Це наша робота.

Ми виявляємо свою любов до всіх Божих дітей, служачи їм і дійсно живучи за євангелією — виконуючи місіонерську роботу, коли любимо, ділимося і запрошуємо інших “прийти до Христа”. Ми виявляємо свою любов до сім’ї, дотримуючись наших храмових завітів і виконуючи храмову роботу за наших предків.

Тож будьте чесними перед собою. Запитайте себе: “Чи мої дії виявляють мою любов до Небесного Батька й Ісуса Христа? Чи я допомагаю оточуючим мене людям мати віру? Якби мене звинуватили в тому, що я християнин/ка, чи було б достатньо доказів, щоб засудити мене?”

У вірші Едвіна Маркхема “Перехитрили” говориться:

“Він коло провів, відділившись від мене, —

Єретик, бунтар, посміховище.

Та розум і Любов мої перемогли:

Ми коло провели, в якому опинився й він!”

Будьмо справжніми учнями і миротворцями. Нехай чиста любов Христа живе в наших серцях, коли ми виявлятимемо своїми вчинками нашу любов до Бога та Його Улюбленого Сина, Ісуса Христа.

Старійшина Кук: я попросив старійшину і сестру Гілберт відповісти на наступні два запитання:

По-перше, як ми можемо покращити планування життя і дотримуватися балансу в ньому? І, по-друге, як ми відстоюємо істину в ці складні часи?

Роздрукувати