2021
Як євангелія може допомогти мені подолати депресію?
Серпень 2021


“Як євангелія може допомогти мені подолати депресію?” Заради зміцнення молоді, серп. 2021, сс. 30–31.

Запитання і відповіді

“Як євангелія може допомогти мені подолати депресію?”

Не здавайтеся

Зображення
молода жінка

“Якщо у вас неглибока депресія, намагайтеся знайти способи служити іншим. Ви також можете намагатися читати Писання, молитися і працювати над досягненням ваших цілей за новою програмою для молоді. Якщо ваш випадок серйозний, вам, можливо, потрібно буде звернутися по допомогу до спеціаліста. Понад усе, ніколи не забувайте, що ваш Небесний Батько любить вас. Якщо ви будете молитися до Нього про допомогу, ви отримаєте відповідь”.

Раян Б., 11 років, шт. Аризона, США

Ви не самотні

Зображення
молодий чоловік

“Ми всі можемо знайти надію через Небесного Батька, Ісуса Христа та інших людей. Бог навчає нас мати віру, коли ми молимося про наші проблеми і просимо допомогти їх вирішити. Писання допомагають нам дізнатися більше про Ісуса Христа і про те, як Він подолав стільки випробувань. Також важливо поговорити з кимось, наприклад, з кимось із батьків або вартим довіри другом, які можуть допомогти нам зрозуміти, що ми не самотні”.

Крістіан В., 18 років, Чихуахуа, Мексика

Він утішить вас

Зображення
молода жінка

“Коли мені сумно, я згадую, що у мене є Ісус Христос, Який відчував усе, що відчувала я. В Алма 7:11–13 сказано: “І Він піде, зносячи муки, і страждання, і спокуси всякого роду”. Він точно знає, як вам допомогти, оскільки Він відчував те саме. Коли ви звернетеся до Ісуса Христа, Він утішить вас”.

Макейла Ф., 17 років, шт. Каліфорнія, США

Будьте терплячими з собою

Зображення
молода жінка

“Будьте терпеливі й добрі з собою. Ставте собі прості цілі, щоб досягати їх щодня, наприклад, помолитися, поміркувати і зробити щось, що вам подобається. Потім намагайтеся зробити це до кінця кожного дня. Небесний Батько знає про вашу ситуацію і чекає на вас у Своєму царстві. Залишайтеся стійкими у вашій вірі і ваші тягарі полегшаться. Це реально. Я знаю це”.

Ізабель Ф., 21 рік, Ріо-де-Жанейро, Бразилія

Думайте про благословення

Зображення
молода жінка

“Щоразу, коли я відчуваю депресію чи сум, я люблю розмірковувати про цей день чи тиждень і думати про те, чим Бог мене благословив. Коли я роблю це, я відчуваю себе набагато спокійнішою і щасливішою, оскільки це допомагає мені пам’ятати, що Небесний Батько знає про мене”.

Тейлі Л., 16 років, шт. Юта, США

Неочікувані моменти

“2020 рік був складним для всіх—така тривала ізоляція може викликати депресію. Але я знаю, що якщо ми прагнемо бути у присутності Господа під час молитви і вивчення Писань, Він буде з нами. Це може не трапитися у той момент, коли ми на це чекаємо, але Він буде з нами у Свій час, і це буде саме той момент, що треба. У ті несподівані моменти ми зрозуміємо, що Бог і Його любов перебувають з нами”.

Мартін Н., 18 років, Чихуахуа, Мексика

Пам’ятайте надихаючі слова

“Іноді нам здається, що у нас немає мети. Продовжуйте вірити в євангелію. Навіть якщо нам здається, що ми не можемо молитися, ми можемо у будь-якому випадку стати на коліна на кілька хвилин. Ми можемо прислухатися до Писань чи послань Церкви. Ми можемо запам’ятати слова гімну або фразу, що буде нагадувати нам про сміливість, яка у нас вже є. Я вивчила напам’ять слова старійшини Джеффрі Р. Холланда, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, які сповнюють мене надією: “Велич євангелії в тому, що ми отримуємо винагороду за старання, навіть якщо ми не завжди й досягаємо успіху” (Квітнева генеральна конференція 2016 року [Ensign або Ліягона, трав. 2016, сс. 125–126)”.

Джіані В., 22 роки, Кордова, Аргентина

Пам’ятайте про Його любов

“Євангелія Ісуса Христа—це євангелія любові. Ісус Христос подолав світ, бо Він любить нас. Завдяки тій жертві я знаю, що Він розуміє все, через що я проходжу. У Матвій 11:28 Спаситель запрошує нас: “Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені,—і Я вас заспокою!” Його любов—це саме те, про що нам потрібно пам’ятати найбільше у важкі часи”.

Лівія С., 17 років, Парана, Бразилія

Роздрукувати