2022
Божий план щастя і ваша божественна доля
Січень 2022


“Божий план щастя і ваша божественна доля”, Заради зміцнення молоді, січ. 2022.

Божий план щастя і ваша божественна доля

Якщо ви розумієте план щастя і живете відповідно до нього, це допоможе вам досягти своєї божественної долі.

Зображення
сходження на гору

Ілюстрації Альберта Еспі

Що спадає вам на думку, коли ви чуєте слово доля? Чи думаєте ви, що це щось визначене наперед і чого неможливо уникнути? Щось жахливе чи чудове, чого не можна змінити, що б ви не робили? Чи може ви думаєте про героя або героїню фільму чи книги, на долю яких випало здійснити певну місію, врятувати світ або стати королем чи королевою?

Пояснення у словниках може відповідати цим визначенням, але коли ми говоримо про божественну долю, то маємо на увазі щось інше. На відміну від долі, про яку ви читаєте у книжках чи бачите у кінофільмах, досягнення вашої божественної долі можливе завдяки тому, що ви є дитям Бога, але щоб досягнути її також вимагається виявити вашу свободу волі.

Бог має всю силу на небі і на землі. Завіти, які ми укладаємо з нашим Небесним Батьком, дозволяють Йому супроводжувати нас, коли ми йдемо через життєві бурі. Наша божественна доля—наш потенціал, який ми отримуємо, коли ми у напарництві з Богом,—стає здійсненною завдяки Його плану щастя.

Якщо ви розумієте план Небесного Батька щодо вашого щастя, це дозволить вам розпізнати вашу вічну сутність і мету. І якщо ви виберете укласти завіти з Богом і дотримуватися їх, це дозволить вам досягти цієї мети.

У книзі Мойсея ми читаємо, що “Мойсея було піднесено на надзвичайно високу гору, і він бачив Бога лице до лиця, і він розмовляв з Ним” (Moйсей 1:1–2). Під час цього особистого відвідування Бог навчав Мойсея про його вічну сутність. Хоча Мойсей був смертним і недосконалим, він дізнався про себе дещо важливе: він дійсно був сином Бога (див. Moйсей 1:6).

Пам’ятайте, хто ви є

Сатана хоче, щоб ви забули, хто ви є. Коли Сатана намагався відмовити Мойсея від виконання роботи, яку для нього приготував Господь, Мойсей сміливо відповів: “Хто ти? Бо ось, я—син Бога” (Moйсей 1:13; курсив додано). Тоді Мойсей сказав: “Відійди, Сатана; не обманюй мене” (Moйсей 1:16; курсив додано).

Інакше кажучи, Мойсей сказав: “Ти не можеш обманути мене, тому що я знаю, хто я. Ти не маєш світла і слави Бога. Тож чому я повинен поклонятися тобі або вірити твоєму обману?”

Ніколи не забувайте, що Бог любить вас і бажає допомогти вам і благословити вас. Він має божественну зацікавленість в вас особисто, бо ви—Його дитина. Будь ласка, виділіть час на те, аби дізнатися, що насправді означає бути дитиною Бога. Потім поставте цілі і робіть вибір, який допоможе вам жити відповідно до цього знання щодня.

Я маю роботу для тебе

У вас є багато нагальних питань і турбот. У вас є шкільні завдання, друзі, обов’язки в сім’ї і, можливо, навіть робота. Звісно, ваше завдання—це збалансувати всі ці важливі ролі, не забуваючи про вашу головну мету в житті. Бог має для вас роботу, яку вам треба виконати (див. Moйсей 1:6). Це відповідь на запитання: “Чому я тут на землі?”

Як дитя Бога, ви прийшли на землю, щоб отримати фізичне тіло. Маючи тіло, ви можете вибрати віддано йти за Ісусом Христом. Ви можете вибрати виконувати заповіді Бога, отримати святі обряди та укласти євангельські завіти і дотримуватися їх. Роблячи це, ви підготуєтеся, щоб здійснити свою божественну долю.

Якщо ви будете чітко пам’ятати про цю мету, ви зможете побачити важливість щотижневого причастя, вивчення Писань, щоденної молитви, визначення гідних цілей та служіння іншим. Все це допомагає вам пригадати, чому ви дійсно тут, і все це допомагатиме вам бути гідними отримувати особисте одкровення, потрібне вам, аби бути щасливими і залишатися на шляху завітів. Якщо ви покаєтеся і будете старанно йти за Господом, то отримуватимете особисте скерування у кожному аспекті свого життя.

Зображення
прогулянка джунглями біля водоспаду

Прагніть стати тими, ким вам призначено бути

Турботи і занепокоєння світу або ваша власна невпевненість можуть змусити вас втратити бачення своєї важливої ролі у величному Божественному плані спасіння. Якщо так станеться, я запрошую вас прийти до Христа (див. Moроній 10:32). Ніщо у вічному плані Бога не є можливим без Нього. А з Ним все хороше є досяжним.

Прагнення йти за Спасителем—це найкращий спосіб зберегти євангельське бачення. Якщо у вас є віра в Нього і надія на Нього, ви можете з упевненістю проходити через випробування життя. У вас також буде більше розуміння, коли ви будете робити вибір, вирішувати проблеми, працювати над досягненням праведних цілей і не піддаватися спокусам.

Ваші рішення вплинуть на вічність. Завдяки Ісусу Христу і Його спокутній благодаті ви можете мати радість у цьому житті і у прийдешньому. Ви зможете здійснити вашу божественну долю—отримати все, що має Він, і жити таким життям, яке має Він, що є “вічне життя, … найвеличніший з усіх дарів Бога” (Учення і Завіти 14:7).

Роздрукувати