2022
Що робити, якщо мені здається, що мої зусилля ділитися євангелією ні до чого не приводять?
Березень 2022


“Що мені слід робити, якщо мені здається, що мої зусилля ділитися євангелією ні до чого не приводять?”, Заради зміцнення молоді, бер. 2022.

Запитання і відповіді

“Що мені слід робити, якщо мені здається, що мої зусилля ділитися євангелією ні до чого не приводять?”

Наслідуйте приклад Христа

Зображення
молода жінка

“Якось мій учитель сказав, що Бога немає. Я читала Книгу Мормона щодня і знала, що те, що він казав, не було правдою. Я намагалася поділитися своїм свідченням, але він не слухав. Я зрозуміла, що мої дії промовляють голосніше за мої слова. Мої друзі активно підтримують мої норми. Вони завжди дивляться на мене, оскільки я—член Церкви”.

Валерія Ф., 18 р., Гондурас

Просіть про допомогу

Зображення
молодий чоловік

“Існують сотні способів ділитися євангелією. Іноді наші найкращі зусилля не гарантуватимуть, що ваші друзі цінуватимуть їх. Ви не самі. Попросіть про допомогу вашого Небесного Батька і Спасителя. Ви можете відкрити щось нове”.

Банрі О., 15 р. Японія

Будьте хорошим прикладом

Зображення
молода жінка

“Я завжди пам’ятаю пораду моїх провідників: “Бути прикладом—це один із найкращих способів ділитися євангелією”. Якщо ми намагаємося бути хорошим прикладом і світлом для інших, нам буде легше ділитися євангелією з більшою кількістю людей. Якщо ми будемо представниками Ісуса Христа, це може бути джерелом великих благословень і в нашому житті, й для людей навколо нас”.

Бонні К., 16 р., Болівія

Це їхній вибір

Зображення
молода жінка

“Мене багато разів відмовлялися слухати, коли я ділилася євангелією. Чесно кажучи, іноді мені сумно, оскільки я не бачу ніяких результатів. Я зрозуміла, що то не моя вина, якщо люди не приймають євангелію. Це їхній вибір, і я маю бути терплячою. Пізніше мої зусилля можуть мати вплив. Я завжди можу молитися за людей, яких запрошую”.

Крістіна Б., 18 р., Румунія

Навчайте і дійте як Христос

Зображення
молодий чоловік

“Ми можемо придумати якісь нові цікаві способи ділитися євангелією. Наприклад, ми можемо навчатися з того, як Ісус Христос проповідував притчами та діями. Наші дії показують, хто ми є і які норми підтримуємо”.

Йоханна С., 16 р., Болівія

Будьте терплячими

“Мене багато разів відмовлялися слухати, коли я ділилася євангелією. Чесно кажучи, іноді мені сумно, оскільки я не бачу ніяких результатів. Я зрозуміла, що то не моя вина, якщо люди не приймають євангелію. Це їхній вибір і я маю бути терплячою. Пізніше мої зусилля можуть мати вплив. Я завжди можу молитися за людей, яких запрошую”.

Крістіна Б., 18 р., Румунія

Не припиняйте докладати зусилля

“Часто, коли я запрошую моїх друзів приходити до Церкви у неділю, вони відкидають це запрошення. Важко переносити відмову, але коли я читаю Писання, я знаю, що все, що ми робимо для інших, ми робимо для Ісуса Христа. Я вірю, що терпіння це ключ. Ми ніколи не знаємо, коли слова, якими ми ділимося, можуть благословити людей”.

Валерія, В., 14 р., Болівія

Моліться за них

“Легкий спосіб ділитися євангелією, це виявляти вашу любов вашим друзям. Ви можете молитися про сміливість ділитися євангелією. Ви також можете молитися про них, щоб у них було краще розуміння євангельського послання”.

Юрія К., 18 р., Японія

Роздрукувати