2022
Технології, збирання і ви
Жовтень 2022


“Технології, збирання і ви”, Заради зміцнення молоді, жовт. 2022.

Допомога для життя

Технології, збирання і ви

Ви належите до Господнього молодіжного батальйону. І технології можуть допомогти!

Чи буває у вас так, що ви відразу ж розпізнаєте, коли якісь дві речі ідеально підходять одна одній, наприклад, як досконало поєднуються арахісове масло і шоколад або чіпси і сальса? Такі поєднання викликають радість!

Наш пророк запропонував нам збирати Ізраїль, узяти участь у “найбільшому випробуванні, найвеличнішій справі та найвеличнішій роботі на землі”1. То як би виглядало поєднання роботи збирання Ізраїля з технологіями?

Коли Президент Рассел М. Нельсон запропонував вам допомагати у збиранні Ізраїля, він попросив вас робити кілька речей. Давайте подивимося на те, як п’ять принципів, які містяться у цих запрошеннях, можуть бути застосовані за допомогою технологій.

Зображення
хлопчик з величезним мобільним телефоном

Ілюстрації Джерома Вогеля

1 Від’єднайтеся, аби з’єднатися

Наш пророк спочатку закликав нас долучитися до семиденного посту від соціальних медіа. Мені це дуже сподобалося! Іноді нам потрібно відключитися від усього, аби почати дійсно чути.

Коли я приділяю час тому, щоб заспокоїтися, я можу відчути спокій Святого Духа. Тоді часто приходять підказки послужити тому, кому Небесний Батько хоче, аби я послужила. Від’єднання від соціальних медіа, щоб з’єднатися з Духом може дати вам нові ідеї та скерування.

Зображення
молода жінка з календарем

2 Трохи жертвуйте, аби багато чого дати

Друге запрошення Президента Нельсона було таке: “Жертвуйте щотижня час для Господа” і в цей час “не робіть того, що вам подобається робити, і використайте цей час, щоб допомогти збирати Ізраїль”2.

Коли ви обмірковуєте, що вам не робити, думайте про це, як про можливість також щось робити для Господа і Його справи. Чи можете ви відмовитися від перегляду найостаннішого відео з танцями і присвятити цей час технологіям індексуючи, виконуючи сімейно-історичну роботу, вивчаючи євангелію або ділячись тим, про що дізналися, з іншими?

Я обіцяю, що те, чим, на вашу думку, ви будете жертвувати, це ніщо у порівнянні з благословеннями, які ви отримаєте.

Зображення
юнак світить своїм телефоном

3 Будьте сильними

Наступне запрошення Президента Нельсона було таким: “Ретельно оцініть з Господом … своє життя”3, аби переконатися, що ви—на шляху завітів. У певному сенсі збирати Ізраїль—це збирати себе поближче до Спасителя!

В Інтернеті так багато усього хорошого. Але не таємниця, що там також багато шкідливого вмісту. Бути сильними означає бути пильними. Якщо ви будете дослухатися до підказок Святого Духа, ви зрозумієте, коли певний матеріал є непристойним, принижуючим або просто марнує ваш час. Просіть Небесного Батька посилити вашу пильність і дати вам силу відвернутися або вимкнути його.

Зображення
молода жінка молиться

4 Дивіться вгору і надавайте допомогу

Наступне прохання нашого пророка було таке: “Моліться кожного дня, щоб усі Божі діти могли отримати благословення євангелії Ісуса Христа”4. Так, він попросив вас, оскільки ви є частиною цієї величної роботи, і ваші молитви мають вплив.

Відірвіть свій погляд від телефона і подивіться на оточуючих. Подивіться на небеса і пошукайте спрямування, як ви можете допомогти. Потім допомагайте—через відео, текстове повідомлення, допис, дзвінок або розмову—і почніть використовувати ваші молитви і діяти за підказками Господа.

Зображення
смартфон у чиїхось руках

5 Будьте світлом

І, зрештою, Президент Нельсон запропонував нам: “Виділяйтеся. Будьте іншими. Будьте світлом”5. І це стосується вашого використання технологій. Пам’ятайте—ви дитя небесних батьків і маєте божественну природу та вічну долю. Нехай ваше світло сяє у всіх місцях і обставинах.

Президент Нельсон закінчив свої запрошення нагадуванням, що “ви—серед найкращих з усіх, кого Господь будь-коли посилав у цей світ. У порівнянні з будь-яким іншим попереднім поколінням у вас є здатність бути розумнішими й мудрішими та мати більший вплив на світ!”6

Якщо ви будете використовувати технології на добро, то будете важливою складовою Господнього батальйону, який прагне збирати Ізраїль. Світу потрібні ваша праведність і Господнє світло! І це потужне поєднання!

Роздрукувати