2022
Вартовий
Жовтень 2022


“Вартовий”, Заради зміцнення молоді, жовт. 2022.

Рядок за рядком

Вартовий

Пророк Єзекіїль дізнався про одну з ролей пророка.

Зображення
молода жінка

Ілюстрація Алісси Таллент

слово Господнє

Слово Господнє приходить до пророків у різні способи. Іноді Господь промовляє до них напряму. Іноді Він посилає ангелів, щоб вони донесли Його слово. Часто Він промовляє до них тихим, лагідним голосом Святого Духа.

вартовий

У давні часи вартовий стояв на стіні чи башті і виглядав, чи не насувається здалеку загроза, як-от, вороги, які прагнуть напасти на місто. Тоді вартовий попереджав людей, щоб вони могли підготуватися.

Господь сказав Єзекіїлю, що пророк схожий на вартового на башті. Оскільки пророки мають святе покликання, вони відділені від світу і бачать усе з вищої, тобто більш небесної точки зору. Вони застерігають людей про духовні загрози.

Ізраїлевий дім

Коли пророки сьогодні говорять про дім Ізраїля, вони мають на увазі Господній народ, який уклав з Ним завіти.

остережи

Пророки застерігають нас про духовну небезпеку, щоб ми підготувалися до неї і зміцнилися перед її лицем. Пророки просять нас не грішити і застерігають про те, що станеться, якщо ми грішитимемо. Вони навчають нас Божим істинам і Його заповідям. Іноді вони навіть можуть сказати нам, що станеться у майбутньому, щоб ми знали, які події наближаються, і підготувалися до них. (Див. Путівник по Писаннях, “Пророк”, ChurchofJesusChrist.org/scriptures/gs).

Роздрукувати