2023
Наступний рівень
Червень 2023


“Наступний рівень”, Заради зміцнення молоді, черв. 2023.

Наступний рівень

Ви бажаєте здійснити прорив у вашому вивченні євангелії? Спробуйте такий підхід.

Зображення
відеогра

Ілюстрація Емілі Джоунс

У відео-іграх ви “піднімаєтесь”, коли долаєте один рівень гри і переходите на інший. Це може дати вам відчуття, що ви чогось досягли. Тому просто подумайте, яке велике задоволення ви отримаєте, коли вийдете на новий рівень у чомусь набагато важливішому, наприклад, у вашому розумінні євангелії.

Ось одна порада, яка допоможе вам “піднятися” у вашому вивченні євангелії: виходьте на глибший рівень.

Сила простих символів

У читанні Писань та обдумуванні духовних істин, один із способів поглибити вивчення — це пошукати символи.

Символи — це щось просте (зображення, кольори, предмети, дії, жести), що нагадує нам про щось інше, більш складне (ідеї, вчення, принципи). Вони допомагають нам швидко доносити інформацію і краще навчатися.

Євангельські символи існували з самого початку. Господь сказав Адаму: “Ось, усе має свою подобу, і все створено і зроблено, щоб нести свідчення про Мене” (Moйсей 6:63). Тому Господь використовує символи, щоб допомагати нам дізнаватися про Нього та Його євангелію.

Ось лише один приклад.

Бачити символи

Вивчаючи євангелію ви можете знаходити символи, які допоможуть вам навчатися. Ось кілька порад, як вам їх краще розпізнавати і розуміти.

  • Шукайте історії, притчі, сни і видіння. Вони часто містять символи.

  • Перевірте, чи пояснюються ці символи у Писаннях. Спаситель пояснив Свою притчу про сіяча. Нефій мав видіння, в якому було пояснення сна його батька про дерево життя. Ви також можете знайти пояснення у Путівнику по Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org).

  • Шукайте образи, предмети чи дії. Якщо у центрі чогось є образи, предмети чи дії (наприклад, хліб і вода у причасті або занурення у воду під час хрищення), думайте, що вони собою являють, що вони роблять, як їх використовують, що вони нагадують, і т.д. Це може привести вас до подальших відкриттів.

  • Звертайте увагу, коли ті самі речі з’являються у різних місцях. Дерева, вода, хліб, вівці, кораблі, подорожі — є багато такого, що з’являється у різних місцях Писань. Звертайте на це увагу, і ви знайдете більше варіантів того, як усе це пов’язано.

І це лише початок. Коли ви вийдете на глибший рівень, ви можете почати відчувати, що ви “піднялися” у вашому вивченні євангелії. Звичайно ж, найважливіше навчання прийде через Святого Духа, Який буде вас скеровувати і свідчити вам, якщо ви присвятите час і зусилля духовним справам.

Роздрукувати