2023
Не таке вже й приховане послання в книзі Об’явлення
Грудень 2023


“Не таке вже й приховане послання в книзі Об’явлення”, Заради зміцнення молоді, груд. 2023.

За Мною йдіть

Об’явлення

Не таке вже й приховане послання в книзі Об’явлення

На додаток до пророцтв про Друге пришестя Спасителя книга Об’явлення містить потужне послання про мир і розраду.

Зображення
Ісус Христос

Я стою під дверима і стукаю, художник Дж. Кірк Річардс

Дехто каже, що Друге пришестя Ісуса Христа лякає їх. Війна, голод, хвороби — ці пророцтва дійсно містять деякі зловісні ознаки. Але в них також говориться про захопливі події і божественні обіцяння. Тож на додаток до інформування нас про ознаки Другого пришестя ці пророцтва також містять багато послань розради.

Саме так і є в книзі Об’явлення, яка, до речі, була написана апостолом Іваном. Вона містить багато пророцтв про Друге пришестя і також має деякі найбільш утішаючі уривки в Писаннях. Ось кілька послань розради з книги Об’явлення.

Ви можете почути голос Спасителя і відкрити двері

Святим за часів Івана — і всім нам — Спаситель сказав:

“Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною” (Об’явлення 3:20).

Спаситель хоче наближатися до вас (див. Учення і Завіти 88:63). Він кличе вас. Ви можете відкрити двері і впустити Його у будь-який момент.

Ви можете знайти захист

У книзі Об’явлення Господь наказує: “Вийдіть із [світу], люди мої, щоб не сталися ви спільниками гріхів його, і щоб не потрапили в карання його” (Об’явлення 18:4). Ці карання — болючі, але вони прибережені для тих, хто любить злочестивість і не намагається відмовитись від неї.

Наближайтеся до Господа і Його народу. Залиште світ позаду. Ви можете знайти душевний спокій і захист у притулку Сіону.

Зображення
Ісус Христос з молодою жінкою

Ви зможете подолати

У книзі Об’явлення ви знайдете чудові обіцяння, які Господь дав Своїм святим, які долають світ (див., особливо, Об’явлення 2–3). Ці вічні благословення призначені тим, хто укладає завіти з Богом і дотримується їх. Ось як Господь підсумував ці благословення:

“Переможець [чи переможниця] наслідить усе, і Я буду Богом для нього [чи неї], а він [чи вона] Мені буде за сина [чи доньку]!” (Об’явлення 21:7).

Іван не просто розповідає вам, які благословення ви можете отримати, але і як ви можете їх отримати. А саме, “кров’ю Агнця та словом [вашого] засвідчення” (Об’явлення 12:11). Щоб подолати все, ви можете покладатися на благодать Ісуса Христа і виявляти віру в Нього. Президент Рассел М. Нельсон навчав:

“Подолати світ зовсім не означає стати досконалими у цьому житті, а також не означає, що ваші проблеми дивовижним чином зникнуть, оскільки цього не станеться. І це не означає, що ви надалі не будете припускатися помилок. Але подолати світ означає, що ви сильніше опиратиметеся гріху. Ваше серце буде пом’якшуватися у міру зростання вашої віри в Ісуса Христа. Подолати світ означає сильніше любити Бога і Його Улюбленого Сина, більше, ніж ви любите когось або щось” (“Подолати світ і знайти спокій”, жовтнева генеральна конференція 2022 р. [Ліягона, лист. 2022, сс. 96–97]).

Ви можете підготуватися

Одним чітким посланням у книзі Об’явлення є те, що Ісус Христос прийде знову, і що ви можете підготуватися до цього через віру в Ісуса Христа, покаяння, укладання і дотримання завітів і терпіння до кінця. З такою підготовкою приходить запевнення, що вам не потрібно боятися Його пришестя. Натомість ви можете пам’ятати Його найвеличніше обіцяння розради для Його святих:

“І Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре”, і не буде вже смерти. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося!” (Об’явлення 21:4).

З такими словами розради і запевнення ви відчуєте, що, як і Іван наприкінці цієї книги, ви зможете сказати: “Прийди, Господе Ісусе” (Об’явлення 22:20).

Роздрукувати