2018
Я діяв за першим спонуканням
February 2018


Я діяв за першим спонуканням

Кенні Квіспітупак

Ліма, Перу

Зображення
home teaching

Ілюстрації Сімони Шін

Одного разу в неділю, повернувшись додому з церкви, я проспав майже всю другу половину дня.

Коли я прокинувся, було вже темно. Я почав з молитвою планувати свій тиждень, запитуючи, як я можу краще послужити Господу. Я відчув спонукання піти на домашнє вчителювання. Була вже восьма вечора, тож я сказав собі, що піду наступного вівторка, однак відчуття того, що треба йти того ж вечора, стало сильнішим.

Я отримав нагадування про пораду, яку почув від старійшини Рональда А. Разбанда, з Кворуму Дванадцятьох Апостолів, під час зборів у центрі підготовки місіонерів у Лімі, Перу, коли був там викладачем: “Дійте за першим спонуканням”. Я відразу ж зателефонував своєму напарнику з домашнього вчителювання, але він не відповів. Я вирішив, що все одно піду.

Я вийшов із дому і помітив молодого священика зі свого приходу, який прогулювався вулицею. Підійшовши до нього, я запитав, чи не піде він зі мною. Він погодився. У першому домі двері відчинив брат. Я сказав йому, що відчув, що мені потрібно його відвідати. Він усміхнувся і сказав нам, що наступного дня у нього буде операція і він був би дуже вдячний отримати благословення. Я дав йому благословення, і ми пішли на наступну зустріч.

Було вже 8:40 вечора, коли ми прийшли до наступної сім’ї. Вони здивувалися, побачивши нас, бо було вже пізно. Ми увійшли в їхню домівку і помітили, що батько був хворий. Я запропонував дати йому благословення.

Коли ми повернулися додому, я прочитав моєму юному напарнику Мороній 7:13: “Все, що запрошує і принаджує творити добро, і любити Бога, і служити Йому, надихнуто Богом”.

Я сказав йому, що все, що зараз відбулося—не випадковість, бо я отримав спонукання. Він сказав, що вірить у це, бо перш ніж я підійшов до нього, він молився, щоб знати, як розпізнати Духа.

Я не знаю, кого більше стосувалося спонукання піти на домашнє вчителювання—тих сімей чи юного священика, але я вдячний, що дослухався до нього. Я знаю, що величні благословення надходять тоді, коли ми дослухаємося до першого спонукання Духа.

Роздрукувати