Семінарія
Оцініть підсумки навчання 2: 1 Нефій 16–2 Нефій 25


“Оцініть підсумки навчання 2: 1 Нефій 16–2 Нефій 25”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Оцініть підсумки навчання”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Оцініть підсумки навчання 2

1 Нефій 162 Нефій 25

Зображення
людина дивиться на своє відображення

Цей урок має допомогти вам оцінити, наскільки ви виросли під час свого вивчення Книги Мормона.

Нагадуйте студентам про їхні особисті цілі: виконуючи Програму для дітей та молоді студенти могли поставити духовні, соціальні, фізичні та інтелектуальні цілі, що допоможуть їм стати більш схожими на Спасителя. Регулярно пропонуйте студентам поміркувати про те, як істини, засвоєні ними у семінарії, можуть допомогти їм у досягненні їхніх цілей.

Підготовка студентів: запропонуйте студентам повторити те, що вони дізналися з 1 Нефій 162 Нефій 25, і прийти підготовленими, щоб поділитися улюбленими уривками з Писань або важливими істинами.

Можливі навчальні завдання

Поміркуйте про вивчення євангелії

Цей урок має допомогти студентам оцінити (1) цілі, які вони поставили, (2) свою здатність пояснювати вчення з Книги Мормона або те, (3) як змінюються їхні ставлення, бажання та здатність жити за євангелією. Під час вивчення 1 Нефій 162 Нефій 25 у класі могли висвітлюватися істини, відмінні від тих, які згадуються в наведених далі завданнях. Якщо це так, то завдання можна адаптувати так, щоб додати вивчені істини.

Щоб допомогти студентам усвідомити, наскільки важливо подумати про своє духовне зростання, яке відбулося під час вивчення ними Книги Мормона, візьміть із собою дзеркало. Запропонуйте студентам обговорити, як можливість бачити самих себе може бути корисною (бачити речі позаду себе, бачити своє відображення, тощо). Потім попросіть їх поміркувати про важливість обдумування та оцінювання свого вивчення євангелії і свого вибору. Можете поставити такі запитання:

  • Які переваги дає вам дзеркало?

  • Як погляд на себе в дзеркало може бути схожий на роздуми про наше вивчення євангелії та оцінювання нашого прогресу?

Роздуми про духовний прогрес

Мета цієї частини уроку — допомогти студентам обміркувати свій досвід отримання одкровення від Небесного Батька під час вивчення Книги Мормона і те, як вони діяли у відповідності з цим одкровенням.

Поміркуйте про спонукання та почуття від Святого Духа, які ви, можливо, отримали, вивчаючи Книгу Мормона. Є багато способів, якими Святий Дух міг спілкуватися з вами. Наприклад, певні вірші, можливо, привернули вашу увагу, і ви відчули бажання позначити їх. Можливо, у вас були почуття спокою чи любові. Можливо, ви прочитали матеріал уроку і відчули натхнення діяти певним чином або знайшли відповідь на якесь своє запитання.

Покажіть наведені далі запитання, щоб студенти могли самі визначити, скільки часу їм потрібно для обдумування. Також може бути корисно запропонувати студентам записати свої відповіді на два або три запитання у своїх щоденниках для навчання.

  • Які історії або уривки з Книги Мормона допомогли вам побачити, як Небесний Батько спілкується зі Своїми дітьми?

  • Які думки або почуття виникали у вас під час навчання в семінарії або під час вашого особистого навчання в цьому році?

  • Що ви зробили, щоб отримати одкровення від Небесного Батька?

  • Що ви можете зробити, аби прагнути одкровення і бути готовими розпізнати його, коли воно прийде?

  • Як ви відреагували на отримані враження?

Запропонуйте кільком бажаючим студентам поділитися з класом деякими своїми відповідями, якщо це буде доречно. Студенти можуть також поділитися в парах або невеликих групах.

Поясніть Падіння Адама та Єви і Спокуту Ісуса Христа

Для виконання наведеного далі завдання можна запросити студентів попрацювати в парах, де кожен партнер має вибрати одну з виділених курсивом тем у наведеному нижче абзаці.

Зображення
Адам і Єва залишають Еденський сад

Уявіть, що ви місіонер, і ви зі своїм напарником готуєтеся навчати когось про Падіння. Ви вирішили, що один з вас має навчати про Падіння і його наслідки для людства, а інший — про те, як Спаситель допомагає нам подолати наслідки Падіння.

Використовуйте Писання, щоб пояснити вибрану вами тему. Можливо, буде корисно переглянути 2 Нефій 2:17–27; 9:6–12; 10:23–25 або нотатки у вашому щоденнику для навчання,topics.ChurchofJesusChrist.org щоб підготуватися викласти її.

Запропонуйте студентам поділитися тим, що вони приготували, зі своїм напарником або з усім класом. Або можна запропонувати студентам надіслати свої пояснення комусь із членів їхньої сім’ї, другові або провіднику Церкви.

Мої почуття до Ісуса Христа

Мета цієї частини уроку — дозволити студентам поміркувати про свої почуття до Ісуса Христа.

Дайте студентам час почитати й поміркувати, як це запропоновано в наведеному далі абзаці. Можна тихо програвати благоговійні гімни про Спасителя, такі як “О, як осягнути Ісусові милості!” (Гімни, № 110) або “Любов Христа” (Гімни, № 56).

Книга Мормона свідчить про Ісуса Христа. Поміркуйте над тим, що ви дізналися або вивчали про Спасителя. Перегляньте розділи, які ви вивчили, як-от: 1 Нефій 19, 2 Нефій 9 і 2 Нефій 25. Можна також знайти позначені вами уривки. Можливо, буде корисно переглянути те, що ви написали у своєму щоденнику для навчання, особливо записи, які містять ваші почуття до Спасителя.

  • Напишіть вірш або лист Спасителю, в якому висловіть ваші почуття до Нього. Ви можете використати слова або фрази з Писань або посилання на уривки з Писань.

  • Складіть список слів, які описують ваші почуття до Спасителя. Додайте деякі описи з Писань. Створіть хмару слів або напишіть слова на окремих аркушах паперу і повісьте їх у своїй кімнаті або в іншому місці, де ви будете часто їх бачити.

  • Намалюйте щось, що допоможе вам виразити свої почуття до Спасителя.

Якщо дозволить час, дайте можливість студентам поділитися тим, що вони створили, щоб вони могли висловити свої свідчення про Спасителя. Можна також запросити студентів поділитися створеним ними зі своєю сім’єю або іншими людьми. Ви також можете поділитися своїм свідченням про вашу вдячність Спасителю.

Роздрукувати