Семінарія
Кн. Якова 1–4: Огляд


“Кн. Якова 1–4: Огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2023)

“Кн. Якова 1–4”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Кн. Якова 1–4

Огляд

Перед смертю Нефій доручив своєму молодшому братові Якову зберегти пластини й записати на них те, що було “найціннішим” (Кн. Якова 1:2). Послання Якова спрямовувало інших людей до Ісуса Христа, допомагаючи їм уникнути наслідків невіри та гріха. З одкровення від Бога він знав, що нефійський народ грішив. Він виголосив проповідь, у якій говорив про гріх гордині та вчив про закон цнотливості. Його вчення можуть допомогти нам подолати гріх у нашому власному житті й прийти до Спасителя.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є поради для вчителів, що саме необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

Опанування доктрини: 2 Нефій 32:8–9

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування та ключову фразу з Писань для 2 Нефій 32:8–9, пояснити суть вчення та застосувати принципи набуття духовного знання в реалістичних навчальних ситуаціях.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам пригадати, коли щира молитва в їхньому житті чи житті когось із їхніх знайомих допомогла їм наблизитися до Небесного Батька та Ісуса Христа.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: ви можете запропонувати студентам відповідати на запитання, використовуючи чат. Це дасть студентам змогу підготувати свої відповіді, перш ніж їх надіслати, а також заохотить долучитися тих студентів, які зазвичай не відповідають.

Кн. Якова 1

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам знайти способи, як допомогти іншим людям прийти до Ісуса Христа.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів згадати випадки, коли вони говорили з іншими людьми про Ісуса Христа. Заохочуйте їх молитися про таку можливість й те, щоб мати сміливість діяти в той момент.

  • Відео:Запрошення всім прийти до Христа: Ділитися євангелією” (4:30); “Всесвітня трансляція на тему: ділитися євангелією”” (54:06; з часовим кодом 0:00 до 1:35).

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: ви можете розподілити студентів по кімнатах для обговорювання, щоб допомогти їм обміркувати способи, як допомогти іншим людям прийти до Христа в різних ситуаціях.

Кн. Якова 2:1–21

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам наближатися до Ісуса Христа, визнаючи гріх гордині та піддаючись йому.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів прийти готовими, щоб назвати вияви гордості, які вони бачать у сучасному світі.

  • Матеріали для демонстрації: навчальні ситуації на початку уроку, висловлювання Президента Езри Тефта Бенсона та старійшини Дітера Ф. Ухтдорфа і запрошення у кінці уроку.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: ви можете розподілити студентів по кімнатах для обговорювання, щоб вивчити Кн. Якова 2:17–21 і обміркувати пов’язані з цим уривком запитання. Можна надіслати повідомлення у всі кімнати для обговорювання, щоб нагадати їм запитання.

Кн. Якова 2:22–35

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам втішатися цнотливістю, як це робить Господь.

  • Підготовка студентів: ви можете запропонувати студентам запитати їхніх батьків або когось із церковних провідників про благословення, які приходять від дотримання закону цнотливості. Ви також можете зв’язатися з батьками, щоб повідомити їм, що студенти вивчатимуть закон цнотливості, аби батьки могли, якщо мають бажання, продовжити обговорення цього закону вдома.

  • Матеріали для демонстрації: графік, що порівнює Господні норми з нормами світу

  • Відео:Стійте міцно на святих місцях” (16:07; дивіться з часового коду 3:22 до 4:50); “Я обираю бути чистим” (4:19)

  • Матеріали для студентів: примірник брошури Заради зміцнення молоді (2011) для кожного студента.

Кн. Якова 4

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам зміцнити їхню віру в Ісуса Христа, якщо вони будуть визначати, записувати й обдумувати принципи та істини, яких навчав Яків.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прочитати Кн. Якова 4:7–14 і підготуватися, щоб поділитися знайденими принципом чи істиною, які, на їхню думку, особливо необхідні в сучасному світі.

  • Матеріали для студентів: що-небудь, крім ручки або олівця, за допомогою чого студенти зможуть надряпати, або “вигравіювати”, абзац на шматку алюмінієвої фольги чи паперу

  • Матеріали для демонстрації: позначені кружечками пункти в кінці уроку, які допомагають студентам обміркувати виявлену ними істину

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: можна запросити кількох студентів скористатися чатом, щоб поділитися принципом чи істиною, які вони знайшли у Кн. Якова 4:7–14. Потім інші студенти можуть поставити свої запитання класу, щоб обдумати ці принцип чи істину.

Роздрукувати