Семінарія
Мосія 25–28: Огляд


“Мосія 25–28: Огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Мосія 25–28”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Мосія 25–28

Огляд

Як первосвященник у Церкві Спасителя, Алма отримав від Господа настанову допомагати тим, хто вчинив тяжкі гріхи. Він і цар Мосія знали, як боляче спостерігати, коли члени сім’ї повстають проти Спасителя. З милості Христа вони врешті-решт отримали благословення відчути радість, бачачи, що близькі їм люди каються. Спаситель допоміг Алмі молодшому та синам Мосії, які були описані як “найганебніші грішники” (Мосія 28:4), змінити свій стан “на стан праведності” (Мосія 27:25). Після свого навернення сини Мосії пішли проповідувати євангелію ламанійцям.

Готуйтеся навчати

У поданій далі інформації є поради для вчителів, що саме їм необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

Мосія 26

Мета уроку: Цей урок призначений допомогти студентам зрозуміти природу Небесного Батька та Ісуса Христа, Які є люблячими і всепрощаючими, і те, чому нам слід каятися у своїх гріхах.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам подумати над запитаннями, які вони мають про покаяння. Попросіть їх прочитати Мосія 26, щоб знайти відповіді на ці запитання.

  • Роздатковий матеріал:Занепокоєння з приводу покаяння

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: До уроку надішліть своїм студентам роздатковий матеріал електронною поштою або повідомленням. Якщо ви вибираєте дослідити якусь проблему всім класом, можете запропонувати студентам написати лист у чат про проблему, яку вони хотіли б дослідити. Це допоможе вам дізнатися, чого хоче навчитися більшість студентів. Якщо студенти індивідуально вибирають, яку проблему їм дослідити, то дайте їм змогу закінчити її дослідження, а потім запропонуйте написати лист у чат про цю проблему. Залежно від потреб класу, можна попросити студентів, які досліджували ту ж саму проблему, обговорити одне з одним те, про що вони дізналися. Або, щоб урізноманітнити навчання, ви можете вибрати студентів, які досліджували різні проблеми, і дати їм змогу обговорити те, про що вони дізналися.

Мосія 27:1–24

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам знайти способи, як допомогти тим, хто відкидає вчення Ісуса Христа, повернутися до Нього.

  • Підготовка студентів: Можна запропонувати студентам підготуватися, щоб розповісти історії з Писань, де описано, як Господь допоміг комусь загубленому чи непокірному змінитися.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: Ближче до кінця уроку зберіть студентів у кімнатах для обговорення, щоб допомогти їм більше дізнатися про піст або свідчення. Обов’язково покажіть інструкції з вивчення теми посту чи свідчення, установіть часове обмеження (наприклад, шість хвилин) і скажіть студентам, що вони поділяться тим, про що дізналися, коли знову зберуться всім класом.

Мосія 27:24–37

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам покаятися та виявити віру в те, що Спаситель може змінити їхні серця.

  • Підготовка студентів: Запропонуйте студентам подумати про те в природі, що сильно змінюється (наприклад, гусінь перетворюється на метелика). Вони можуть сфотографувати це, щоб показати класу.

  • Зображення для демонстрації: Зображення гусені та метелика; зображення ангела, який явився Алмі молодшому; зображення Ісуса Христа

  • Відео:Надія Божого світла” (6:46)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: Запросіть на урок когось із дорослих, навернених до Церкви, або запишіть відео, в якому ця людина розкаже, як Спаситель допоміг їй змінитися. Отримайте схвалення свого координатора та місцевого провідника священства, перш ніж запросити на урок цю людину.

Мосія 28

Мета уроку: Цей урок призначений допомогти студентам збільшити їхнє бажання ділитися євангелією.

  • Підготовка студентів: Можна попросити студентів поговорити з людиною, яка, на їхню думку, глибоко навернена до євангелії Ісуса Христа. Що допомогло цій людині на її шляху навернення? Ви також можете попросити студентів оцінити їхнє бажання ділитися євангелією.

  • Наочність: якась річ (або її зображення), яку ви любите настільки, що вам з радістю хочеться поділитися нею з іншими.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: Принесіть на урок якусь річ, яку ви любите настільки, що вам з радістю хочеться поділитися нею з іншими, або покажіть фотографію цієї речі, щоб розпочати урок. Перш ніж поставити їм на уроці перше запитання, поділіться нею зі своїми студентами.

Перевірка опанування доктрини 9

Мета уроку: Цей урок може допомогти студентам зрозуміти доктрину, викладену в доктринальних уривках для опанування, і пояснити її іншим.

  • Підготовка студентів: Попросіть студентів підготуватися, щоб розповісти про випадок зі свого життя, коли вони отримали благословення завдяки тому, що хтось пояснив їм якийсь уривок з Писань, або коли вони змогли благословити життя іншої людини, використовуючи або пояснюючи якийсь уривок з Писань.

  • Відео:Поглиблення нашого навернення до Ісуса Христа” (10:05; дивіться з часового коду 6:34 до 7:31).

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: Покажіть три кроки для розуміння та пояснення істин із Писань. Попросіть студентів підготуватися й поділитися з кимось доктринальним віршем для опанування, використовуючи ці кроки. Ви можете розділити студентів по кімнатах для обговорення, щоб у рольовій грі показати те, що пояснюватиме вибраний ними доктринальний уривок для опанування.

Роздрукувати