Семінарія
Мороній 1–6: огляд


“Мороній 1–6: огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Мороній 1–6”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Мороній 1–6

Огляд

Оскільки Мороній відмовився відректися від Ісуса Христа, він був змушений блукати пустинею на самоті й ховатися від ламанійців. У деяких зі своїх останніх слів, звернених до майбутніх поколінь, він навчав про повноваження здійснювати обряди священства. Роблячи це, він зберіг важливі істини про те, як використовується священство, а також дав настанови, які допоможуть зміцнювати й будувати Церкву.

Готуйтеся навчати

У наведеній далі інформації є поради для вчителів про те, що саме їм необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

Мороній 1

Мета уроку: цей урок допоможе мотивувати студентів завжди слідувати за Ісусом Христом і не відрікатися від Нього.

  • Підготовка студентів: попросіть студентів пригадати випадок, коли вони або хтось із їхніх знайомих слідував за Ісусом Христом, незважаючи на почуття самотності або переслідування.

  • Матеріали для демонстрації: кольорова діаграма або зелені, жовті, помаранчеві та червоні папірці для студентів; приклади плакатів або дописів у соціальних мережах, які можуть мотивувати студентів бути вірними Ісусу Христу

  • Відео:Будь сильний та відважний” (16:18; перегляньте відео з часового коду 5:41 до 6:22); “Мороній запрошує всіх прийти до Христа” (8:37; перегляньте відео з часового коду 0:00 до 3:59)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: обговорюючи протидію, з якою могли зіткнутися учні Христа, подумайте про те, щоб у той чи інший спосіб залучити до обговорення всіх студентів. Ви можете запропонувати студентам написати в чаті колір, який найкраще демонструє кожну ситуацію. А також дозволити студентам зібрати предмети чотирьох кольорів у своїй кімнаті або використати функцію тла для демонстрування зеленого, жовтого, помаранчевого або червоного кольорів.

Мороній 2–3

Мета уроку: цей урок допоможе студентам зрозуміти владу священства в Церкві Спасителя.

  • Підготовка студентів: ви можете запропонувати студентам поговорити з носієм священства або з кимось, хто служить у покликанні в Церкві. Студенти можуть запитати цю людину, що він чи вона відчуває, коли отримує від Спасителя владу виконувати свої обов’язки.

  • Наочний урок: копія лінії влади священства; ланцюжок

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: щоб заохотити студентів до участі, ви можете скористатися функцією дошки і запропонувати їм написати список того, як Святий Дух благословив їхнє життя. Потім ви можете запросити кількох студентів поділитися особистим досвідом.

Мороній 4–5

Мета уроку: цей урок допоможе студентам дотримуватися завіту, який вони укладають, коли причащаються, щоб вони могли мати з ними завжди Духа Господа.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прийти на урок підготовленими, щоб розказати з пам’яті причасні молитви так добре, як вони зможуть.

  • Матеріали для демонстрації: таблиця з назвою “Завіт причастя

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: ви можете поділити студентів на три групи для обговорення одного з трьох обіцянь, які ми даємо, коли причащаємося. А потім розподілити студентів на нові групи для обговорення, де будуть студенти, які вивчали одне з інших обіцянь. Запропонуйте студентам навчити одне одного про обіцяння, яке вони обговорювали зі своєю попередньою групою.

Мороній 6

Мета уроку: цей урок допоможе студентам як членам Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів прагнути служити іншим і слідувати за Спасителем.

  • Підготовка студентів: студенти можуть прийти підготовленими, щоб поділитися тим, як усі члени Церкви здатні зміцнювати одне одного, навіть не маючи формального покликання в приході чи філії.

  • Зображення: різноманітна церковна громада

  • Відео:Потреби навколо нас” (12:06; перегляньте відео з часового коду 7:40 до 8:25); “Очі, щоб бачити” (9:44; перегляньте відео з часового коду 4:55 до 6:55)

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: запропонуйте студентам скористатися функцією чату, щоб поділитися принципами, які вони визначили в Мороній 6:4–9.

Перевірка опанування доктрини 25

Мета уроку: цей урок дасть студентам змогу попрактикуватися в застосуванні доктринальних уривків для опанування до своїх цілей стати подібними до Спасителя.

  • Підготовка студентів: ви можете запропонувати студентам поговорити зі своїми батьками або провідником Церкви про цілі, які вони поставили перед собою. Вони можуть обговорити також і успіхи й труднощі, з якими стикаються.

  • Матеріали для демонстрації: примірник брошури Особистий розвиток: Путівник для молоді

Роздрукувати