Семінарія
Мороній 7–9: огляд


“Мороній 7–9: огляд”, Книга Мормона. Посібник для вчителя (2024)

“Мороній 7–9”, Книга Мормона. Посібник для вчителя

Мороній 7–9

Огляд

Мороній, який багато років блукав на самоті після того, як його народ було знищено, записав слова свого батька про надію на краще майбутнє, яку ми можемо знайти в Христі. Він заохочував нас за допомогою світла Христа відрізняти добро від зла. Він навчав, як “сприймати все добре” (Мороній 7:20, 25), особливо милосердя, “чисту любов Христа” (Мороній 7:47). А також поділився листом від свого батька, який навчав, що маленькі діти спасенні через Спокуту Христа й не потребують хрищення.

Готуйтеся навчати

У наведеній далі інформації є поради для вчителів про те, що саме їм необхідно підготувати заздалегідь до кожного уроку.

Мороній 7:1–19

Мета уроку: цей урок допоможе студентам покладатися на Ісуса Христа, щоб розрізняти добро і зло.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам прийти підготовленими, щоб розповісти про те, як на їхній вибір впливає їхня віра в Ісуса Христа.

  • Зображення для демонстрації: зображення двох квадратів, які відрізняються один від одного відтінками сірого кольору.

  • Предмет для наочного уроку: ліхтарик для наочного уроку.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: для проведення наочного уроку з ліхтариком переконайтеся, що приміщення, в якому ви знаходитеся, темне. Можна закрити жалюзі, перейти в кімнату без вікон або накрити комп’ютер і себе ковдрою. (Можливо, ви захочете потренуватися перед заняттям, увімкнувши камеру вашого комп’ютера, щоб переконатися, що в кімнаті темно.) Запропонуйте студентам прочитати уривок з Писань або інформацію з картки, яку ви тримаєте перед камерою, коли в кімнаті ще темно. А потім посвітіть ліхтариком на картку або Писання й попросіть студентів спробувати прочитати ще раз. Можливо, буде корисно також завчасно попросити когось із студентів провести цей наочний урок для всього класу.

Мороній 7:20–43

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам відчути зростання надії завдяки Ісусу Христу.

Мороній 7:44–48

Мета уроку: цей урок призначений допомогти студентам зрозуміти, що таке милосердя, і прагнути до нього у своєму житті.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам згадати приклади, коли Спаситель виявляв любов, а також сучасні приклади любові, подібної до Христової.

  • Відео:The Coat (Пальто)” (2:07); “Gordon Hinckley: Lessons I Learned as a Boy (Гордон Хінклі: уроки, яких я навчився, коли був хлопчиком)” (4:04); “Charity: An Example of the Believers (Милосердя: зразок для вірних)” (4:50); “Милосердя ніколи не минає” (19:48; перегляньте відео з часового коду 15:05 до 17:22).

  • Зображення для демонстрації: зображення Спасителя.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: ви можете запропонувати студентам скористатися функцією чату, щоб поділитися своїми запитаннями про милосердя. Так інші студенти зможуть переглянути ці запитання під час наступної частини уроку. Після цього покажіть завдання, які студенти можуть виконати, щоб спробувати знайти відповіді на свої запитання.

Опанування доктрини. Мороній 7:45–48

Мета уроку: цей урок може допомогти студентам запам’ятати посилання на доктринальний уривок для опанування та ключову фразу для Мороній 7:45–48, пояснити вчення з цього уривка й застосувати принципи набуття духовного знання в реальних життєвих ситуаціях.

  • Підготовка студентів: запропонуйте студентам подумати про пережиті ними ситуації або ситуації, свідками яких вони були, у яких вони могли б виявити милосердя.

  • Матеріали для демонстрації: малюнок серця на дошці з посиланням на уривок і словами ключової фрази з Писань, написаними навколо серця в довільному порядку.

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: щоб допомогти студентам пригадати принципи набуття духовного знання, спробуйте переставити слова в кожному з трьох принципів. Напишіть формулювання принципів у довільному порядку по одному в чаті й запропонуйте студентам якнайшвидше написати їх правильне формулювання.

Мороній 8

Мета уроку: цей урок призначений допомогти студентам краще зрозуміти, чому маленькі діти не потребують хрищення та чого це вчить нас про Небесного Батька та Ісуса Христа.

  • Підготовка студентів: ви можете поділитися історією, зазначеною на початку уроку, або чимось подібним, і попросити студентів подумати про те, як вони можуть відреагувати на цю ситуацію.

  • Відео:А дитина мала їх водитиме” (16:55; перегляньте відео з часового коду 4:40 до 5:59).

  • Поради для навчання в режимі відеоконференції: ви можете створити таблицю у цифровому форматі й показати її студентам на екрані. Коли студенти розповідатимуть про те, що вони дізналися під час їхнього вивчення, ви можете вписувати їхні висновки у відповідний стовпець.

Роздрукувати