За Мною йдіть
14–20 вересня. 3 Нефій 8–11: “Встаньте і підійдіть до Мене”


“14–20 вересня. 3 Нефій 8–11: “Встаньте і підійдіть до Мене”, За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Книга Мормона. 2020 (2020)

“14–20 вересня. 3 Нефій 8–11”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2020

Зображення
Христос являється нефійцям

Я світло для світу, художник Джеймс Фулмер

14–20 вересня

3 Нефій 8–11

“Встаньте і підійдіть до Мене”

У 3 Нефій 8–11 люди почули голос Бога, Який промовляв до них. Коли ви будете читати ці розділи, зверніть увагу на те, які слова Його голос промовляє вам.

Записуйте свої враження

“Дивіться, Я є Ісус Христос, про Якого пророки свідчили, що Він прийде на землю” (3 Нефій 11:10). Цими словами воскреслий Спаситель представив Себе, здійснивши понад 600 років пророцтв із Книги Мормона. “Те явлення і те проголошення,—написав старійшина Джеффрі Р. Холланд,—були кульмінаційною точкою, найвищим моментом в усій історії у Книзі Мормона. То було явлення і проголошення, яке поінформувало і надихнуло кожного нефійського пророка. … Кожний говорив про Нього, співав про Нього, мріяв про Нього і молився про Його явлення,—і ось, нарешті, Він постав перед ними. Це день з усіх днів! Бог, Який обертає кожну темну ніч на ранкове світло, зійшов” (Christ and the New Covenant [1997], 250--251).

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

3 Нефій 8–11

Ісус Христос є світлом для світу.

Ви можете помітити, що теми, пов’язані з темрявою і світлом—як фізичними так і духовними—повторюються по всьому уривку 3 Нефій 8–11. Що ви дізнаєтеся з цих розділів про духовні темряву і світло? Що приносить темряву у ваше життя? Що приносить світло? Чому, на вашу думку, Спаситель вирішив представити Себе як “світло і життя світу”? (3 Нефій 9:18, 11:11). Як Ісус Христос був світлом у вашому житті?

3 Нефій 8--10

Якщо я покаюся, Спаситель збере, захистить і зцілить мене.

Як вам здається, що відчували люди після того, як побачили руйнування і темряву, описані в 3 Нефій 8? Що, на вашу думку, вони відчували, коли почули голос Спасителя, коли Той говорив про світло, милість і викуплення у розділах 9 та 10?

Навіть хоча Спаситель проголосив, що жахливі руйнування були результатом гріхів людей, Він пообіцяв зцілити тих, хто повернеться до Нього і покається (див. 3 Нефій 9:2, 13). Старійшина Ніл Л. Андерсен сказав: “Я у захваті від того, що Спаситель охоплює Своїми руками милості і любові того, хто покаявся, яким би егоїстичним не був відкинутий ним гріх. Я свідчу, що Спаситель здатен і дуже хоче простити наші гріхи” (“Покайтеся, щоб Я міг зцілити вас”, Ensign або Ліягона, лист. 2009, с. 40).

Опрацюйте 3 Нефій 9–10 і пошукайте докази милості Христа та Його готовності пробачати. Наприклад, що ви знаходите в 3 Нефій 9:13–22 і 10:1–6 такого, що допомагає вам відчути любов і милість Спасителя? Обдумайте випадки, коли ви відчували, як Він “збирав” і “годував” вас (див. 3 Нефій 10:4). Ви можете записати ці випадки у щоденнику або поділитися ними з близькими вам людьми.

3 Нефій 11:1–8

Я можу навчитися чути і розуміти голос Бога.

Чи відчували ви коли-небудь, що вам було важко зрозуміти послання, яке Бог доносив до вас? Досвід людей з 3 Нефій 11:1–8 може допомогти вам зрозуміти певні принципи, пов’язані із нашою здатністю чути і розуміти голос Бога. Ви можете звернути увагу на ознаки голосу Бога, який почули люди, і що вони зробили, щоб краще його зрозуміти. Як ця розповідь може стосуватися ваших зусиль почути і розпізнати голос Бога у вашому житті через особисте одкровення?

3 Нефій 11:8–17

Ісус Христос пропонує мені здобути власне свідчення про Нього.

Приблизно 2500 людей зібралися у землі Щедрій, коли явився Ісус Христос (див. 3 Нефій 17:25). Попри таку велику кількість, Спаситель запросив кожного “один за одним” відчути сліди цвяхів на Його руках і ногах (3 Нефій 11:14–15). Що це говорить вам про важливість власного досвіду, який зміцнює віру в Ісуса Христа? Назвіть кілька способів, як Спаситель пропонує вам “вста[ти] і підій[ти] до” Нього? (3 Нефій 11:14). Який досвід допоміг вам здобути свідчення про те, що Він ваш Спаситель? Ви також можете обдумати, як приклад Спасителя у цих віршах міг би надихнути ваші зусилля служити іншим.

Зображення
Ісус показує сліди на Своїх руках нефійцям

Один за одним, художник Уолтер Рейн

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього сімейного вечора

Коли ви будете з вашою сім’єю читати Писання, Дух може допомогти вам зрозуміти, на яких принципах слід наголосити і які обговорити, в залежності від потреб вашої сім’ї. Ось кілька ідей.

3 Нефій 8–9

Щоб допомогти вашій сім’ї відчути на собі те, що відбувалося в 3 Нефій 8–9, ви можете переказувати або слухати записи частин цих розділів у затемненій кімнаті. Обговоріть, які могли бути відчуття у людей, які протягом трьох днів перебували у темряві. Потім ви можете поговорити про те, як Ісус Христос є “світло[м] … світу” (3 Нефій 9:18).

3 Нефій 10:1–6

Образ квочки, яка збирає своїх курчат, може переконливо допомогти дітям зрозуміти характер і місію Спасителя. Ви можете читати ці вірші в той час, як сім’я буде дивитися на зображення квочки та курчат. Чому квочці буває необхідно зібрати своїх курчат? Чому Спаситель хоче зібрати нас біля Себе? Що може статися, якщо курча вирішить не йти, коли його покличуть?

3 Нефій 11:1–7

Ви могли би прочитати деякі з цих віршів лагідним, “тихи[м] голос[ом]” (3 Нефій 11:3). Що потрібно було зробити людям, щоб зрозуміти голос з небес? Про що ми дізнаємося з їхнього досвіду?

3 Нефій 11:21–38

Чи готується хтось у вашій сім’ї до хрищення? Читання 3 Нефій 11:21–38 може допомогти їм підготуватися. Як обдумування вчень Спасителя у цих віршах може допомогти членам сім’ї, які вже охристилися?

3 Нефій 11:29–30

Що ми дізнаємося з цих віршів про суперечки? Як нам “покінчити” із сперечаннями у нашій домівці? (3 Нефій 11:30).

Більше ідей щодо навчання дітей можна знайти у навчальному плані на цей тиждень у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Як покращити особисте вивчення

Записуйте враження. Старійшина Річард Г. Скотт сказав: “Точно записане знання---це знання, яке доступне, коли в ньому є потреба. … [Записування духовних вражень] збільшу[є] імовірність того, що ви отримаєте подальше світло” (“Acquiring Spiritual Knowledge”, Ensign, Nov. 1993, 88).

Зображення
Христос являється Нефійцям

Один пастир, художник Говард Лайон

Роздрукувати