Учення і Завіти 2021
5–11 липня. Учення і Завіти 76: “Великою буде їхня винагорода і вічною буде їхня слава”


“5–11 липня. Учення і Завіти 76: “Великою буде їхня винагорода і вічною буде їхня слава”, За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“5–11 липня. Учення і Завіти 76”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
галактика в космосі

Прихисток, художниця Шейлін Абель

5–11 липня

Учення і Завіти 76

“Великою буде їхня винагорода і вічною буде їхня слава”

У розділі 76 Господь сказав, наскільки сильно Він хоче відкрити нам істину (див. вірші 7–10). Читайте Писання з вірою, що Він може відкрити і відкриє вам “справи Бога” (вірш 12), які вам потрібно знати. Потім запишіть отримане натхнення “поки [ви є] ще в Дусі” (вірші 28, 80, 113).

Записуйте свої враження

“Що буде зі мною після смерті?” Майже кожна релігія у світі відповідає на це запитання у той чи інший спосіб. Століттями багато християнських традицій, покладаючись на вчення Біблії, навчали про небеса і пекло, про рай для праведних і страждання для злочестивих. Але чи можна дійсно настільки чітко поділити всю людську сім’ю на хороших і поганих? І що насправді означає слово небеса? У лютому 1832 року Джозеф Сміт і Сідні Рігдон цікавилися, чи були додаткові знання на цю тему (див. Учення і Завіти 76, вступ до розділу).

І вони дійсно були. Коли вони обдумували це, Господь “торкнувся очей [їхнього] розуміння, і їх було відкрито” (вірш 19). Джозеф та Сідні отримали таке приголомшливе одкровення, таке величне, таке просвітлююче, що святі назвали його просто “видіння”. Воно відкрило вікна небес і дало дітям Бога неосяжне розумом бачення вічності. Видіння відкрило, що небеса більші, обширніші і вміщують більше, ніж більшість людей вважали до цього. Бог є милосерднішим і справедливішим, ніж ми здатні усвідомити. І діти Бога мають вічну долю набагато славетнішу, ніж ми можемо собі уявити.

Див. Святі, 1:147–150.

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Учення і Завіти 76

Спасіння приходить через Ісуса Христа, Сина Божого.

Коли Уілфорд Вудрафф прочитав це видіння, описане в розділі 76, він сказав: “Я відчув любов до Господа більшу, ніж будь-коли раніше в моєму житті” (див. “Голоси відновлення” в кінці цього навчального плану). Можливо, у вас були подібні почуття, коли ви читали це одкровення. Зрештою, жодне із славетних благословень, описаних в розділі 76, не було б можливим без Спасителя. Можливо, ви могли б визначити кожен вірш у розділі 76, в якому згадується Господь Ісус Христос. Чого ці вірші навчають вас про Нього та Його роль у плані Бога? Як вони впливають на ваші почуття до Нього? Коли ви читаєте й обдумуєте це, ви можете отримати підказку стосовно того, як ви можете “сприйня[ти] свідчення Ісуса” і бути більш “доблесними” в ньому (вірші 51, 79).

Учення і Завіти 76:39–44, 50–112

Бог бажає спасти “всі творіння Його рук”.

Деякі люди, разом з деякими першими членами Церкви, заперечували видіння у розділі 76, оскільки у ньому навчалося, що майже кожна людина буде спасенна й отримає певний ступінь слави. Їхні заперечення могли бути частково викликані неправильним розумінням Бога та Його стосунків з нами. Коли ви читаєте це одкровення, що ви дізнаєтеся про характер Бога і Його план для Його дітей?

Обміркуйте різницю між спасінням (від духовної і фізичної смерті; див. вірші 39, 43–44) і піднесенням (життям з Богом і уподібненням до Нього; див. вірші 50–70).

Див. також Іван 3:16–17, Учення і Завіти 132:20–25.

Учення і Завіти 76:50–70, 92–95

Небесний Батько хоче, щоб ми отримали вічне життя в целестіальному царстві.

Чи цікавилися ви коли-небудь---або чи непокоїлися---про те, чи гідні ви целестіального царства? Коли ви будете читати описання тих, хто отримає цю славу (див. вірші 50–70, 92–95), замість того, щоб звертати увагу на те, що слід робити вам, зверніть увагу на те, що зробив Бог—і робить зараз—аби допомогти вам стати такими, як Він. Чи впливає таке читання цього видіння на ваше сприйняття власних зусиль?

Ви також можете подумати про те, наскільки це велике благословення---знати такі деталі про целестіальне царство. Як це видіння целестіальної слави впливає на те, яким ви бачите і як хочете проживати ваше щоденне життя?

Див. також Moйсей 1:39; Джой Д. Джоунс, “Безмежна цінність”, Ensign або Ліягона, лист. 2017, сс. 13–15; Дж. Девн Корніш, “Чи я достатньо хороша людина? Чи я зможу досягти цього?”, Ensign або Ліягона, лист. 2016, сс. 32–34.

Зображення
кімната в будинку дев’ятнадцятого століття

Джозеф Сміт побачив видіння про ступені слави в цій кімнаті.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

Учення і Завіти 76:22–24, 50–52, 78–79, 81–82.Що ми дізнаємося з цих віршів про важливість наших свідчень? Яку роль відіграють наші свідчення у нашій вічній долі? Вам може бути корисним подивитися визначення слова доблесний для обговорення того, як бути “доблесними у свідченні про Ісуса” (вірш 79). Ви також можете заспівати: “Доблесним я буду” (Збірник дитячих пісень, с. 85).

Учення і Завіти 76:24.Ваша сім’я може помітити зв’язок між істинами у розділі 76 та істинами, викладеними в пісні “Я Божеє дитя” (Збірник дитячих пісень, сс. 2–3); одна з цих істин міститься в Ученні і Завітах 76:24. Як міг би змінитися світ, якби усі розуміли, що ми всі діти Бога? Як ця істина впливає на наше ставлення до інших? Можливо, якщо ви розглянете зображення різних синів і дочок Бога на цій землі, це допоможе вашій сім’ї обміркувати це запитання.

Ви можете заспівати разом “Я Божеє дитя” і пошукати інші зв’язки з принципами у розділі 76 (див., наприклад, вірші 12, 62, 96).

Учення і Завіти 76:40–41.Якби ми підсумували “радісну новину” (див. вірш 40) або хороші новини з цих віршів у короткому заголовку для газетної статті або в дописі у Twitter, що ми б сказали? Які інші радісні новини ми знаходимо в розділі 76?

Учення і Завіти 76:50–70.Як ви допоможете вашій сім’ї з нетерпінням чекати на вічне життя в целестіальному царстві і готуватися до нього? Ви можете разом пошукати ілюстрації, Писання і пророчі вчення, які супроводжують фрази в Ученні і Завітах 76:50–70. Ви можете знайти ці речі в церковних журналах, на ChurchofJesusChrist.org або у виносках в Писаннях. Потім ви можете зібрати ці ілюстрації, уривки з Писань і вчення на плакаті, який може нагадувати вашій сім’ї про ваші вічні цілі.

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Живе, живе Cпокутар мій!”, Гімни, № 69.

Зображення
піктограма “голоси відновлення”

Голоси Відновлення: Свідчення про “Видіння”

Уілфорд Вудрафф

Уілфорд Вудрафф приєднався до Церкви у грудні 1833 року, майже через два роки після того, як Джозеф Сміт і Сідні Рігдон отримали видіння, записане в Ученні і Завітах 76. Він тоді жив у Нью-Йорку і дізнався про “Видіння” від місіонерів, які служили в тій місцевості. Багато років по тому він описав свої враження про це одкровення:

“Мене з дитинства навчали, що були одні небеса й одне пекло, і мені казали, що всі злочестиві мали одне покарання, а праведні одну славу. …

Коли я прочитав видіння … , воно просвітило мій розум і сповнило мене великою радістю. Мені стало зрозуміло, що Бог, Який відкрив цей принцип людині, був мудрий, справедливий і вірний, і мав найкращі якості і хороші розум і знання. Я відчув, що у Нього все узгоджувалося як з любов’ю, так і милістю, як справедливістю, так і правосуддям, і я відчув любов до Господа більшу, ніж будь-коли раніше в моєму житті”1.

“Видіння” [є] одкровенням, яке дає більше світла, більше істини і більше принципів, ніж будь-яке інше одкровення з будь-якої іншої книги, що ми будь-коли читали. Воно пояснює для нашого розуміння наш нинішній стан, звідки ми прийшли, чому ми тут і куди ми йдемо. Будь-яка людина може знати через це одкровення, якими будуть її доля і стан”2.

“До того, як я побачив Джозефа, я сказав, що мене не турбувало, яким він був, старим чи молодим, мене не турбувало, як він виглядав, чи було у нього довге волосся чи коротке, чоловік, через якого прийшло це одкровення---був пророком Бога. Я знав це сам”3.

Фібі Кросбі Пек

Коли Фібі Пек почула, як Джозеф та Сідні навчають про “Видіння”, вона жила в Міссурі і як самотня матір виховувала п’ятьох дітей. Видіння настільки вразило і надихнуло її, що вона написала наступне, аби поділитися тим, про що дізналася, зі своїми далекими родичами:

“Господь відкриває таємниці небесного царства Своїм дітям. … Джозеф Сміт і Сідні Рігдон відвідали нас минулої весни, і у нас було багато радісних зустрічей, поки вони були тут, і перед нашими очима розгорнулося багато таємниць, що дуже мене втішило. Ми могли бачити поблажливість Бога, Який готував мирні оселі для Своїх дітей. І ті, хто не отримає повноту євангелії і не діятимуть як доблесні воїни у справі Христа, не зможуть перебувати у присутності Батька і Сина. Але місце приготовано для всіх, хто не прийме її, і це місце набагато меншої слави, ніж та, яка перебуває в целестіальному царстві. Я не буду намагатися сказати щось більше стосовно них, оскільки зараз їх друкують і вони будуть розповсюджені по світу. І ви, мабуть, матимете можливість читати їх самі, і якщо ви зробите це, я сподіваюся, що ви прочитаєте їх уважно і з молитвою в серці, бо ці речі гідні уваги. І я бажаю, щоб ви їх дослідили, бо це те, що дає нам щастя у цьому світі і в наступному”4.

Посилання

  1. Remarks”, Deseret News, May 27, 1857, 91.

  2. Deseret News, Aug. 3, 1881, 481; див. також Учення Президентів Церкви: Уілфорд Вудрафф (2004), с. 123.

  3. “Remarks”, Deseret Weekly, Sept. 5, 1891, 322.

  4. Лист Фібі Кросбі Пек до Анни Джоунс Пратт, 10 серп. 1832 р., Бібліотека історії Церкви, Солт-Лейк-Сіті; правопис і пунктуація модернізовані.

Зображення
символічне зображення трьох царств слави

Ступені слави, художник Анні Генрі Нейдер

Роздрукувати