Учення і Завіти 2021
19–25 липня. Учення і Завіти 81–83: Там, де “багато дається, багато й вимагається”


“19–25 липня. Учення і Завіти 81–83: Там, де “багато дається, багато й вимагається”, За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“19–25 липня. Учення і Завіти 81–83”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
Христос і багатий юнак

Христос і багатий юнак, художник Генріх Гофман

19–25 липня

Учення і Завіти 81–83

Там, де “багато дається, багато й вимагається”

Коли ви будете вивчати Учення і Завіти 81–83, зверніть увагу на принципи, які можуть допомогти вам робити добро у вашій сім’ї, вашим друзям та іншим.

Записуйте свої враження

У березні 1832 року Господь покликав Джессі Гауса в якості радника Джозефа Сміта у Президентстві Первосвященства (зараз це називається Перше Президентство). Учення і Завіти 81---це одкровення брату Гаусу із настановою для нього в його новому покликанні і обіцяння йому благословень за віддане служіння. Але Джессі Гаус не служив віддано. Тому Фредеріка Дж. Уільямса покликали замінити його, і замість імені брата Гауса в одкровенні було ім’я брата Уільямса.

Це може здаватися незначною деталлю, але вона містить важливу істину: Більшість одкровень в Ученні і Завітах надавалися конкретним людям, але ми завжди можемо знайти способи застосувати їх до себе (див. 1 Нефій 19:23). Порада Господа Фредеріку Дж. Уільямсу: “зміцнюй ослаблі коліна” може нагадати нам про людей, яких ми можемо зміцнити (Учення і Завіти 81:5). Порада Господа членам Об’єднаного товариства: “зв’яза[ти] себе цим завітом” для того, аби задовольнити мирські потреби Церкви, може нагадати нам про наші власні завіти. І запевнення Господа, що Він “зв’язаний Своїм обіцянням, коли ви робите те, що Я скажу”, може нагадати нам про Його обіцяння нам, за умови нашої слухняності (Учення і Завіти 82:10, 15). Саме так це і має бути, бо Господь також проголосив: “те, що Я кажу одному, Я кажу всім” (вірш 5).

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Учення і Завіти 81

Я можу бути вірним/ою у виконанні того, що мене просить Господь.

Чи запитуєте ви іноді себе, як ви можете виконувати важливі обов’язки у вашому житті? Як радник Пророка Джозефа Сміта, Фредерік Дж. Уільямс дійсно мав багато важливих обов’язків. У розділі 81 Господь дав йому пораду стосовно того, як їх виконати. Що ви знаходите у цьому розділі такого, що може допомогти вам виконувати дані вам Господом обов’язки?

Ось кілька запитань, які допоможуть вам обміркувати вірш 5:

  • Назвіть кілька прикладів того, у чому хтось може бути “слабким”? Що означає “допомага[ти]” слабким?

  • Що може змусити руки людини образно кажучи “опусти[тися]”? Як ми можемо “підніма[ти]” ті руки?

  • Що може означати фраза “ослаблі коліна”? Як ми можемо “зміцню[вати]” тих, у кого ослаблі коліна?

Можливо, вивчення цих віршів нагадало вам когось, кому ви можете “допомага[ти]”, кого можете “підніма[ти]” або “зміцню[вати]”. Що ви зробите, аби служити тій людині?

Зображення
Сідні Рігдон, Джозеф Сміт, Фредерік Дж. Уільямс

Перше Президентство: Сідні Рігдон, Джозеф Сміт, Фредерік Дж. Уільямс

Учення і Завіти 82:1–7

Господь запрошує мене покаятися та полишити мої гріхи.

Коли ви будете читати Учення і Завіти 82:1–7, ви можете скласти два списки того, про що ви дізнаєтеся: застереження щодо гріха та істини щодо прощення. Як ці істини можуть допомогти вам не піддаватися спокусам супротивника?

Учення і Завіти 82:8–10

Заповіді дано для мого спасіння і захисту.

Якщо ви—або хтось вам знайомий—цікавився коли-небудь, чому Господь дає так багато заповідей, Учення і Завіти 82:8–10 можуть стати в нагоді. Які думки з цих віршів могли би допомогти вам пояснити комусь, чому ви вирішили виконувати заповіді Господа? Ви також можете подумати про те, як Його заповіді змінили ваше життя. Що ви дізнаєтеся про Господа, коли читаєте вірш 10?

Див. також Учення і Завіти 130:20–21; Керол M. Стівенс, “Якщо Ви Мене любите, Мої заповіді зберігайте”, Ensign або Ліягона, лист. 2015, сс. 118–120.

Учення і Завіти 83

“Вдів та сиріт буде забезпечено”.

У квітні 1832 року, як було сказано Господом, Джозеф Сміт подолав майже 1290 кілометрів, щоб відвідати святих, які зібралися в Міссурі (див. Учення і Завіти 78:9). В одній громаді, яку він відвідав, були вдови, які самі виховували своїх дітей. Серед них були Фібі Пек та Анна Роджерс, яких Пророк знав особисто. У Міссурі в 1830 році закони штату давали вдовам лише обмежені права на власність їхніх померлих чоловіків. Що ви дізнаєтеся з розділу 83 про почуття Господа щодо вдів і сиріт? Чи знаєте ви когось у подібній ситуації, кому могли б допомогти ваша любов чи турбота?

Див. також Iсая 1:17; Якова 1:27.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

Учення і Завіти 81:3.Ви можете роздати членам сім’ї паперові сердечка і попросити їх намалювати або написати щось, про що вони хотіли би помолитися. Поговоріть про те, що означає “завжди мол[итися] вголос і у своєму серці”.

Учення і Завіти 81:5.Аби дізнатися про принципи у цих віршах, можливо, члени сім’ї могли би поділитися випадками, коли вони почувалися “слабкими” або “ослаблими”, і хтось їм допомагав або зміцнював їх. Ви також можете подивитися відео про служіння іншим, наприклад, “Works of God” (Робота Бога) або “The Miracle of the Roof” (Диво на даху) (ChurchofJesusChrist.org). Обговоріть, які прості речі можуть регулярно робити члени вашої сім’ї, щоб служити одне одному.

Учення і Завіти 82:8–10.Можливо, проста гра допоможе вашій сім’ї відчути вдячність за Божі заповіді. Один член сім’ї може давати інструкції іншому, у якого будуть зав’язані очі, як зробити бутерброд або пройти крізь якісь перепони. Вигадайте щось цікаве і творче! Потім обговоріть, чим заповіді Бога схожі на інструкції в цій грі.

Учення і Завіти 82:18–19.Що може робити кожен член сім’ї, аби “вдосконалювати свій талант” і “здобути інші таланти”? Можливо, буде цікаво провести сімейне шоу талантів. Подумайте про способи залучити таланти, які нелегко демонструвати (наприклад, духовні дари; див. Учення і Завіти 46:11–26). Як ми можемо використовувати наші таланти і ділитися тим, що маємо, щоб благословити нашу сім’ю і ближніх? Що означає використовувати наші таланти “з оком, єдиноспрямованим до слави Бога”?

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Чи зробив я сьогодні добро?”, Гімни, № 132; див. також “Ідеї для покращення вашого сімейного вивчення Писань”.

Як покращити наше навчання

Ставте запитання, які ведуть до дій. Ви можете ставити запитання, які запрошуватимуть членів вашої сім’ї подумати, як вони можуть більш повноцінно жити за євангелією. “Ці запитання зазвичай не для обговорення; вони для особистого обдумування” (Навчати, як навчав Спаситель, с. 31).

Зображення
Ісус зцілює чоловіка

Зображення Ісуса, Який зцілює чоловіка, художник Дан Бурр

Роздрукувати