Учення і Завіти 2021
12–18 липня. Учення і Завіти 77–80: “Я вестиму вас”


“12–18 липня. Учення і Завіти 77–80: “Я вестиму вас”, За Мною йдіть---для окремих осіб і сімей. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“12–18 липня. Учення і Завіти 77–80”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2021

Зображення
вівці йдуть за Ісусом

Дорога додому, художник Йонсунг Кім

12–18 липня

Учення і Завіти 77–80

“Я вестиму вас”

Господь сказав Джозефу Сміту, що Він “промовлятиме у [його] вуха слова мудрості” (Учення і Завіти 78:2). Які слова мудрості отримуєте ви, коли вивчаєте Учення і Завіти 77–80?

Записуйте свої враження

Менш ніж за два роки після відновлення Церкви Ісуса Христа вона зросла до понад 2000 членів і швидко розповсюджувалася. У березні 1832 року Джозеф Сміт зустрівся з іншими провідниками Церкви “для обговорення справ Церкви”: необхідності опублікувати одкровення, придбати землю, на якій слід збиратися, і піклуватися про бідних (див. Учення і Завіти 78, вступ до розділу). Для того, аби задовольнити ці потреби, Господь покликав кількох провідників Церкви для створення Об’єднаного товариства, групи, яка мала об’єднати зусилля її членів “для просування справи” Господа (вірш 4) у цих сферах. Але навіть у таких адміністративних питаннях Господь зосереджувався на вічному. Зрештою, мета друкарського верстату або комори, як і всього іншого у царстві Бога,—це підготувати Його дітей отримати “місце в целестіальному світі” і “багатства вічності” (вірші 7, 18). І якщо ті благословення важко осягнути зараз, посеред напруженості щоденного життя, Він надає нам запевнення, кажучи: “Будьте в доброму гуморі, бо Я вестиму вас” (вірш 18).

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

Учення і Завіти 77

Бог відкриває Свої таємниці тим, хто прагне дізнатися про них.

Через дванадцять років після Першого видіння запрошення в Якова 1:5 “просит[и] від Бога” продовжувало скеровувати Джозефа Сміта, коли йому не вистачало мудрості. Коли він та Сідні Рігдон мали запитання стосовно книги Об’явлення під час роботи над натхненним перекладом Біблії, Джозеф звичайно шукав мудрості у Бога. Коли ви будете читати Учення і Завіти 77, ви можете записувати свої думки у відповідних розділах книги Об’явлення.

Крім цього, подумайте, як ви можете наслідувати приклад Пророка Джозефа під час вивчення Писань. Ви можете запитати Небесного Батька: “Що мені потрібно зрозуміти?”

Зображення
Джозеф Сміт і Сідні Рігдон читають

Переклад Біблії, художник Ліз Лемон Свіндл

Учення і Завіти 78

Що таке Об’єднане товариство?

Об’єднане товариство було створене для управління видавничими і комерційними справами Церкви в Огайо та Міссурі. Туди входили Джозеф Сміт, Ньюел К. Уітні та інші провідники Церкви, які поєднали свої ресурси для задоволення мирських потреб зростаючої Церкви. На жаль, Об’єднане товариство заборгувало і припинило існування у 1834 році, коли з боргами стало неможливо розрахуватися.

Учення і Завіти 78:1–7

Я можу допомогти у “просуванн[і] справи” Церкви.

Господь сказав Джозефу Сміту та іншим провідникам Церкви, що управління коморою і друкувальним верстатом допоможе у “просуванн[і] справи, якій ви віддалися” (Учення і Завіти 78:4). Що б ви назвали “справою” Церкви? Поміркуйте про це, читаючи Учення і Завіти 78:1–7. Можливо, обдумування цих віршів може вплинути на виконання вами церковного покликання або служіння вашій сім’ї. Як ваше служіння може допомогти у “просуванн[і] справи” Господа? Як це готує вас до “місц[я] в целестіальному світі”? (Вірш 7).

Учення і Завіти 78:17–22

Господь вестиме мене.

Чи почувалися ви коли-небудь маленькою дитиною через щось, чого ви, можливо, “ще не зрозуміли” або “не можете знести”? (Учення і Завіти 78:17–18). Пошукайте у цих віршах пораду, яка може допомогти вам бути “у доброму гуморі” (вірш 18) у такі часи. Чому, на вашу думку, Господь іноді називає своїх послідовників “малі діти”? (Вірш 17). Ви також можете поміркувати про те, як Господь може “вест[и] вас” (вірш 18).

Учення і Завіти 79–80

Покликання служити Богу є важливішим, ніж місце мого служіння.

Стосовно Учення і Завітів 80 старійшина Девід А. Беднар навчав: “Можливо, один з уроків, який дає нам Спаситель у цьому одкровенні, полягає в тому, що призначення трудитися в конкретному місці є суттєвим і важливим, однак другорядним у порівнянні з покликанням трудитися” (“Покликані до роботи”, Ensign або Ліягона, трав. 2017, с. 68). Подумайте про ваше нинішнє чи колишні покликання у Церкві. Який досвід допоміг вам переконатися в істинності слів старійшини Беднара? Які додаткові уроки ви можете знайти в Ученні і Завітах 79–80, які можуть допомогти комусь, хто щойно отримав нове покликання?

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього вечора

Учення і Завіти 77:2.Прочитавши цей вірш, члени сім’ї можуть намалювати своїх улюблених “звірів, … плазунів, … [або] птахів небесних”, створених Богом. Що ми дізнаємося про творіння Бога з цього вірша? (Див. також Учення і Завіти 59:16–20). Ви також можете заспівати пісню про творіння Бога, наприклад, “Я знаю, Він любить мене” (Збірник дитячих пісень, сс. 16–17) і показати зображення, додане до цього навчального плану.

Учення і Завіти 77:14.У цьому вірші пояснюється, що Іван з’їв книгу, яка символізувала його місію збирати Ізраїль. Що символізм поїдання може пояснити нам про те, як нам слід виконувати нашу роль у збиранні Ізраїля або інші справи, виконання яких від нас очікує Господь? Ось деякі інші уривки з Писань, в яких символізм вживання чогось в їжу використовується для навчання духовній істині: Іван 6:48–51; 2 Нефій 32:3; Moроній 4. Можливо, ви можете приготувати улюблену сімейну страву і їсти її разом під час цього обговорення.

Учення і Завіти 78:17–19.Члени сім’ї можуть намалювати зображення благословень від Бога, за які вони вдячні. Що ми робимо, аби висловити нашу подяку за ці благословення? Ви також можете обговорити, як ваша сім’я виконує пораду приймати “все з вдячністю” (вірш 19). Що Господь обіцяє тим, хто так чинить?

Учення і Завіти 79:1.Поділіться вашим свідченням про “силу”, яку ви отримали, коли вас було висвячено або рукопокладено до покликань у Церкві. Якими конкретно дарами і натхненням благословив вас Господь, коли ви служили?

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Запропонована пісня: “Дякуй Богу!”, Гімни, № 145.

Як покращити наше навчання

Намалюйте малюнок. Всією сім’єю ви можете прочитати кілька віршів, а потім виділити час на те, щоб члени сім’ї намалювали щось на тему прочитаного. Розмістіть ці малюнки по всій оселі, щоб нагадувати членам вашої сім’ї про засвоєні вами принципи.

Зображення
сад з тваринами

Божий сад, художник Сем Лоулор

Роздрукувати