Учення і Завіти 2021
5--11 липня. Учення і Завіти 76: “Великою буде їхня винагорода і вічною буде їхня слава”


“5--11 липня. Учення і Завіти 76: “Великою буде їхня винагорода і вічною буде їхня слава”, За Мною йдіть---для Початкового товариства. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“5--11 липня. Учення і Завіти 76”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2021

Зображення
галактика в космосі

Пристанок, художник Шаелін Абель

5--11 липня

Учення і Завіти 76

“Великою буде їхня винагорода і вічною буде їхня слава”

Вивчаючи Учення і Завіти 76, поміркуйте про те, що Небесний Батько бажає, аби діти вашого класу знали про Нього, про Спасителя, особисто про себе і своє вічне призначення.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Покажіть дітям ілюстрації або творчі сторінки з навчального плану цього тижня або попередніх навчальних планів. Нехай вони розкажуть, що бачать на цих ілюстраціях і чого вони з цього навчилися.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Учення і Завіти 76:24

Ми всі діти Бога.

Президент Даллін Х. Оукс сказав: якщо ми навчимо “молоду людину величної ідеї того, що вона є дитиною Бога”, ми зможемо дати їй “відчуття самоповаги і мотивацію рухатися вперед, незважаючи на проблеми життя” (“Powerful Ideas”, Ensign, Nov. 1995, 25).

Вправи на вибір

  • Щоб допомогти дітям зрозуміти їхній потенціал стати схожими на Бога, знайдіть спосіб показати їм, що дитинчата тварин зростають і стають схожими на своїх батьків---можливо, діти могли б поєднати ілюстрації із зображенням дорослих тварин з ілюстраціями їхніх дитинчат. Відкрийте і прочитайте Учення і Завіти 76:24 і скажіть дітям, що ми всі є “синами й дочками, народженими Богові”. Поділіться власним свідченням, що Бог є нашим Батьком і що ми можемо вдосконалюватися, аби стати схожими на наших Небесних Батьків.

  • Заспівайте разом “Я Божеє дитя” (Збірник дитячих пісень, сс. 2–3) і запропонуйте дітям вказувати на себе, коли вони співають слово “я”. Попросіть їх знову заспівати цю пісню, замінюючи “я” на “ти” і вказуючи на когось іншого.

Учення і Завіти 76:40–42

Ісус Христос є Спасителем світу.

Слово євангелія означає добра новина. Добра новина, яку несе євангелія, в тому, що Ісус Христос “прийшов у світ … очистити його від усієї неправедності” (вірш 41).

Вправи на вибір

  • Розкажіть дітям кілька добрих новин, які ви нещодавно почули. Попросіть їх розповісти добрі новини, які почули вони. Потім поділіться з ними доброю новиною євангелії, прочитавши Учення і Завіти 76:41--42. Запитайте дітей, які почуття викликає у них ця добра новина. Поділіться з ними радістю, яку приносить вам ця новина.

  • Покажіть ілюстрацію із зображенням Ісуса Христа. Запитайте дітей, чи знають вони, що зробив для нас Ісус Христос. Покажіть дітям щось брудне і щось чисте (наприклад, білу хустинку або чистий аркуш паперу) і поясніть, що гріх подібний до бруду на нашому духові, але Ісус Христос прийшов допомогти нам знову стати чистими.

    Зображення
    Ісус з дітьми

    Пустіть діток, художник Дж. Кірк Річардс

Учення і Завіти 76:62

Небесний Батько хоче, аби я повернувся, щоб жити з Ним вічно.

Видіння целестіального царства, показане Джозефу Сміту і Сідні Рігдону, виявляє великі благословення, які Бог підготував для Його дітей, а також вказує на те, що нам слід робити, аби отримати такі благословення.

Вправи на вибір

  • Розкажіть дітям про три царства слави, які побачили у видінні Джозеф і Сідні. (Ви можете прочитати дітям частково або повністю “Розділ 26: Три небесних царства” [Оповідання з книги Учення і Завіти, сс. 97–103] або покажіть відповідне відео на ChurchofJesusChrist.org.) Запитайте дітей, що їм подобається у цьому видінні. Особливу увагу зверніть на описання целестіального царства і свідчіть, що це те місце, де Небесний Батько хоче, аби перебував кожен із нас.

  • Прочитайте дітям Учення і Завіти 76:62 і запропонуйте їм намалювати себе разом з Небесним Батьком та Ісусом Христом у целестіальному царстві.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Учення і Завіти 76:5; 41--42, 69

Ісус Христос—мій Спаситель.

Допоможіть дітям зрозуміти, що славетні благословення, які Бог обіцяє вірним у прийдешньому житті, можливі лише завдяки Спасителю Ісусу Христу.

Вправи на вибір

  • Напишіть на дошці: Що зробив для мене Ісус Христос? Попросіть кожну дитину прочитати подумки вірш 5, вірші 41–42 або вірш 69 у розділі 76 і знайти можливі відповіді до запитання на дошці. Нехай вони поділяться своїми відповідями (див. також “Живіть, як Син”, Збірник дитячих пісень, сс. 20--21). Як ми можемо виявляти нашу вдячність за те, що Спаситель зробив для нас?

  • Напишіть на дошці третє уложення віри, залишаючи замість ключових слів порожні місця. Напишіть ці ключові слова на смужках паперу і роздайте дітям, запропонувавши вставити їх у відповідні місця тексту, написаного на дошці. Що в цьому уложенні віри говориться про те, чому нам потрібен Ісус Христос? (Див. також відео “Why We Need a Savior (Чому нам потрібен Спаситель)”, ChurchofJesusChrist.org).

Учення і Завіти 76:12, 15--19; 114–116

Вивчення Писань може допомогти мені “зрозуміти справи Бога”.

Джозеф Сміт і Сідні Рігдон отримали одкровення, записане в Ученні і Завітах 76, коли вони розмірковували над Писаннями. Допоможіть дітям зрозуміти, як вивчення Писань може сприяти отриманню одкровення через Святого Духа.

Вправи на вибір

  • Запитайте дітей, чи знають вони, що робили Джозеф Сміт і Сідні Рігдон, коли побачили видіння, записане в Ученні і Завітах 76. Щоб дізнатися про це, запропонуйте їм прочитати вірші 15--19. Розкажіть про ситуацію, коли ви отримали натхнення, читаючи Писання, і попросіть дітей розповісти про духовні почуття, які приходять до них під час вивчення Писань.

  • Попросіть дітей заплющити очі і спробувати виконати якесь завдання, наприклад, розфарбувати малюнок або відкрити Писання на конкретному вірші. Що для нас важко робити, коли наші очі духовно закриті? Прочитайте разом Учення і Завіти 76:12, 15--19, 114--116 і дізнайтеся, що нам потрібно робити, аби наші очі були духовно відкриті.

Учення і Завіти 76:50–70

Небесний Батько підготував для мене царство целестіальної слави.

Знання про целестіальну славу, підготовлену Богом, може надихати дітей “долати вірою” (вірш 53) випробування й спокуси, з якими вони стикатимуться.

Вправи на вибір

  • Якщо хтось запитає нас: “Чому мені слід іти за Ісусом Христом і виконувати Його заповіді?”, то яку ми дамо відповідь? Запропонуйте дітям знайти відповіді в Ученні і Завітах 76:50--70, де описано тих, хто отримає вічне життя в целестіальному царстві. Нехай діти розіграють по ролях запитання--відповіді. Свідчіть про величні благословення, підготовлені для нас Небесним Батьком, якщо ми будемо йти за Ісусом Христом.

  • На аркуші паперу намалюйте велике зображення сонця і розріжте його на кілька частинок пазла. Дайте кожній дитині по одній частинці пазла разом з віршем з Писань, який потрібно буде прочитати: Учення і Завіти 76:51; 76:52; 76:53; 131:1–2. Попросіть дітей знайти у цих віршах те, що нам слід робити, аби отримати вічне життя в целестіальному царстві (в деяких віршах є кілька відповідей), і нехай вони запишуть усе це на своїх частинках сонця. Коли вони разом складатимуть цей пазл, висловіть впевненість у тому, що з допомогою Спасителя вони можуть стати гідними целестіального царства.

Зображення
піктограма “Вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям скористатися творчою сторінкою цього тижня, щоб розповісти своїм сім’ям, що вони дізналися про видіння, отримане Джозефом Смітом і Сідні Рігдоном.

Як покращити наше навчання

Використовуйте Писання. Навіть якщо діти, яких ви навчаєте, ще не вміють читати, часто навчайте їх з Писань. Їм важливо бачити, що істини, яких ви навчаєте, містяться в Писаннях.

Роздрукувати