За Мною йдіть
26 серпня–1 вересня. 1 Коринтянам 8–13: “Ви---тіло Христове”


“26 серпня–1 вересня. 1 Коринтянам 8–13: “Ви---тіло Христове”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Новий Завіт. 2019 (2019)

“26 серпня–1 вересня. 1 Коринтянам 8–13”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2019

Зображення
причасні збори

26 серпня–1 вересня

1 Коринтянам 8–13

“Ви---тіло Христове”

Коли ви з молитвою будете читати 1 Коринтянам 8–13, Святий Дух може ледь помітно промовляти до вас (див. 1 Царів 19:11–12). Якщо ви будете записувати ці враження, це допоможе вам згадати почуття і думки, які ви мали під час вивчення.

Записуйте свої враження

У часи Павла Коринф був багатим центром торгівлі, де були жителі з усієї Римської імперії. Через те, що в місті було розмаїття різних культур та релігій, членам Церкви в Коринфі було важко досягти єдності, тому Павло прагнув допомогти їм знайти єдність у їхній вірі в Христа. Ця єдність була більше, ніж просто мирне співіснування; Павло просив їх не просто бути толерантними до своїх відмінностей. Натомість він навчав, що коли ви приєднуєтеся до Церкви Ісуса Христа, то ви “охрищені в тіло одне”, і кожна частина тіла потрібна (1 Коринтянам 12:13). Коли втрачається один член Церкви, це наче втратити кінцівку, і в результаті тіло слабшає. Коли страждає один член Церкви, нам слід усім це відчувати і робити те, що в наших силах, аби полегшити ці страждання. Якщо є така єдність, відмінності не лише визнаються, але й цінуються, оскільки без членів Церкви з різними дарами і здібностями тіло було б обмежене. Тому незалежно від того, чи почувалися ви в Церкві як удома, або сумніваєтеся, чи дійсно ви тут свої, послання Павла до вас таке: єдність---це не однаковість. Вам потрібні інші святі, а іншим святим потрібні ви.

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

1 Коринтянам 10:1–13

Бог готує спосіб уникнути спокуси.

Духовний досвід, навіть дивовижний, не звільняє нас від “людських” спокус (1 Коринтянам 10:13). Можливо, це одна з причин того, чому Павло написав про те, як ізраїльтяни в часи Мойсея боролися із спокусами, хоча і були свідками дивовижних чудес (див. Вихід 13:21; 14:13–31). Коли ви будете читати 1 Коринтянам 10:1–13, які застереження, з наданих ізраїльтянам, здається, стосуються і вас? Яке “полегшення” у разі спокуси підготував для вас Небесний Батько? (Див. також Aлма 13:27–30; 3 Нефій 18:18–19).

1 Коринтянам 10:16–17; 11:16–30

Причастя поєднує нас як послідовників Христа.

Хоча обряд причастя включає особисте зобов’язання між особою і Господом, воно також є досвідом, який ми розділяємо з іншими---ми майже завжди приймаємо причастя разом, як тіло святих. Прочитайте, що Павло навчав про причастя, і подумайте, як цей священний обряд може допомогти “багатьом” стати “одним” у Христі (див. 1 Коринтянам 10:17). Як ви можете здобути силу у прийнятті причастя з іншими віруючими? Як це впливає на вашу підготовку до причастя і ваші зусилля дотримуватися ваших завітів хрищення?

1 Коринтянам 11:3–15

Чому Павло писав про покриття голови та зачіски?

Павло говорив про культурні особливості одягу і зовнішнього вигляду для того, щоб навчати про стосунки між чоловіками, жінками і Господом. Хоча ми не дотримуємося цих звичаїв сьогодні, попри це слова Павла навчають нас в 1 Коринтянам 11:11, що чоловіки і жінки потрібні у плані Господа, як у шлюбі, так і в Церкві. Як навчав старійшина Девід A. Беднар: “Чоловік і жінка призначені, щоб навчатися одне від одного, зміцнювати, благословляти, доповнювати і вдосконалювати одне одного” на спільному шляху до піднесення (“Ми віримо, що повинні бути цнотливими”, Ensign або Ліягона, трав. 2013, с.  42; див. також Марк 10:6–9).

1 Коринтянам 12–13

Духовні дари даються на користь дітям Небесного Батька.

Перелік духовних дарів у 1 Коринтянам 12–13 не вичерпний. Але з цього добре починати знаходити й обдумувати дари, дані вам Небесним Батьком.   Ви можете додати до переліку дарів, названих Павлом, ті, які ви помітили в інших, у себе або у людей з Писань. Якщо у вас є патріарше благословення, там також можуть згадуватися деякі з ваших духовних дарів. Як ці дари допомагають нам розбудовувати Боже царство? Подумайте, що ви будете робити, щоб “дба[ти] ревно про ліпші дари” (1 Коринтянам 12:31).

Див. також Мороній 10:8–21, 30; Учення і Завіти 46:8–26; Уложення віри 1:7.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього сімейного вечора

Коли ви будете всією сім’єю читати Писання, прагніть знайти натхнення для того, щоб задовольнити потреби вашої сім’ї. Вам можуть допомогти такі поради:

1 Коринтянам 9:24–27

Оскільки Павло порівнював життя за євангелією із забігом, ви також можете провести сімейні перегони для того, щоб проілюструвати цю думку. Дайте корону кожному, хто добіжить, і обговоріть, як усі, хто старанно йде за Ісусом Христом у цьому житті, завоюють “нетлінну” нагороду (1 Коринтянам 9:25; див. також 2 Тимофію 4:7–8). Що може зробити успішний бігун, щоб підготуватися до забігу? Так само, що можемо робити ми, щоб підготуватися повернутися до Небесного Батька?

Зображення
бігуни на біговій доріжці

Павло порівнював життя за євангелією із забігом.

1 Коринтянам 12:1–11

Ви можете дати кожному аркуш паперу з іменем іншого члена сім’ї, написаним зверху. Попросіть кожного перелічити духовні дари, які вони помічають в тій людині. Потім ви можете передати ці папери по колу, щоб у кожної людини був шанс написати про дари кожного члена сім’ї.

1 Коринтянам 12:3

Чому Святий Дух потрібен для отримання свідчення про Ісуса Христа? Що ми можемо робити, аби запросити Святого Духа зміцнити наші свідчення про Нього?

1 Коринтянам 12:12–27

Порівняння Павлом Церкви з тілом, може бути гарним способом обговорити єдність сім’ї так, щоб це запам’яталося. Наприклад, члени сім’ї можуть спробувати намалювати тіло, яке б складалося лише з очей або вух (див. 17 вірш). Що у цих віршах сказано про те, як нам слід ставитися одне до одного як до членів сім’ї?

1 Коринтянам 13:4–8

Визначення, яке Павло дав милосердю, може стати надихаючим девізом для вашої сім’ї. Ви можете доручити кожному члену сім’ї опрацювати якусь фразу з 4–8 віршів і навчати решту сім’ї, що вона означає, використовуючи визначення, приклади та особистий досвід. Як Спаситель є втіленням цих якостей? Ви також можете разом намалювати плакати для кожної з цих фраз і розвісити їх по всій вашій домівці. Будьте творчими!

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Як покращити наше навчання

Покажіть уривок з Писань. Розмістіть вірш, який має для вас особливе значення, там, де члени сім’ї часто його бачитимуть. Запросіть інших членів сім’ї по черзі вибирати уривки з Писань, які будете показувати всім.

Зображення
причасні збори

“Хліб, який ломимо, чи не спільнота він тіла Христового? Тому що один хліб, тіло одне” (1 Коринтянам 10:16–17).

Роздрукувати