За Мною йдіть
16–22 вересня. 2 Коринтянам 8–13: “Бог любить того, хто з радістю дає!”


“16–22 вересня. 2 Коринтянам 8–13: “Бог любить того, хто з радістю дає!”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Новий Завіт. 2019 (2019)

“16–22 вересня. 2 Коринтянам 8–13”, За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. 2019

Зображення
Ісус говорить з малою дитиною

16–22 вересня

2 Коринтянам 8–13

“Бог любить того, хто з радістю дає!”

Якщо ви будете записувати духовні враження, це допоможе вам запам’ятати те, що ви дізналися під час вивчення Писань. Ви можете записувати у щоденник для навчання, робити нотатки на полях ваших примірників Писань, додавати нотатки у вашому додатку Євангельська бібліотека або робити аудіозаписи своїх думок.

Записуйте свої враження

Що б ви робили, якби почули, що група святих в іншій території потерпає від бідності? Саме таку ситуацію описав Павло святим Коринфа в 2 Коринтянам 8–9. Він сподівався переконати святих Коринфа пожертвувати частиною свого надлишку нужденним святим. Але, окрім прохання жертвувати, слова Павла також містять глибокі істини про пожертви: “Нехай кожен дає, як серце йому призволяє,---не в смутку й не з примусу, бо Бог любить того, хто з радістю дає” (2 Коринтянам 9:7). У наші дні ще є святі по всьому світу, які потребують допомоги. Іноді найбільше, що ми можемо для них зробити---це поститися і надавати пожертвування від посту. В інших випадках ми можемо давати більш прямо та особисто. Яку б форму не приймали наші пожертви, варто оцінити наші мотиви, тобто чому ми даємо. Чи є наші пожертвування виявами любові? Зрештою, саме любов робить того, хто дає, радісним.

Зображення
піктограма “особисте вивчення”

Ідеї для особистого вивчення Писань

2 Коринтянам 8:1–15; 9:5–15

Я можу з радістю ділитися тим, що маю, для благословення бідних і нужденних.

По всьому світу так багато нужденних. Як ми можемо взагалі щось змінити? Старійшина Джеффрі Р. Холланд надав таку пораду: “Чи багаті ми чи бідні, нам слід “робити, що можемо”, коли в інших є нужда [див. Марк 14:6, 8]. … [Бог] допоможе вам і скерує вас, як учнів, у ваших милосердних діях, якщо ви старанно будете прагнути, і молитися, і шукати способи виконати заповідь, яку Він нам давав знову і знову” (“Хіба всі ми не є жебраками?”, Ensign або Ліягона, лист. 2014, с. 41).

Прочитайте 2 Коринтянам 8:1–15; 9:6–15 і зверніть увагу на принципи, яким навчав Павло стосовно піклування про бідних і нужденних. Що надихає вас у пораді Павла? Ви можете молитися про скерування в тому, що ви можете робити аби благословити когось нужденного. Обов’язково запишіть будь-які отримані вами враження і дійте на їх основі.

Див. також Мосія 4:16–27; Алма 34:27–29; Генрі Б. Айрінг, “Чи ж ось це не той піст, що Я вибрав його?”, Ensign або Ліягона, трав. 2015, сс. 22–25; Лінда К. Бертон, “Мандрівником Я був”, Ensign або Ліягона, трав. 2016, сс. 13–15.

2 Коринтянам 11

Лжепророки прагнуть вводити в оману.

Вам, можливо, буде легше зрозуміти цей розділ, якщо ви будете знати, що серед святих Коринфу з’явилися “фальшиві апостоли” (2 Коринтянам 11:13). Що ви дізнаєтеся з віршів 13–15 про тих, хто розповсюджує лжевчення? Що ви дізнаєтеся про істинних пророків, коли читаєте про досвід Павла, як служителя Христа? (Див. вірші 23–33).

2 Коринтянам 11:3; 13:5–8

Я маю “випробувати” свою вірність в євангелії Ісуса Христа.

Через те, що сьогодні багато тих, хто прагне відвести нас “від простоти, що в Христі” (див. 2 Коринтянам 11:3), ви можете прийняти запрошення Павла “випроб[увати] самих себе, чи ви в вірі” (див. 2 Коринтянам 13:5). Наприклад, ви можете обдумати, від чого вам слід відмовитися у своєму житті, щоб краще зосередитися на Христі, або ви можете виконати “Вправу на характер” в Проповідуйте Мою євангелію, с. 133.

2 Коринтянам 12:2–4

Що таке “третє небо” і хто був тією людиною, яку було туди “узято”?

У цих віршах Павло говорив про себе, не називаючи себе прямо---можливо, щоб не хизуватися цим дивовижним видінням. Фраза “третє небо” означає целестіальне царство (див. УЗ 76:96–98).

2 Коринтянам 12:5–10

Благодаті Спасителя достатньо, щоб допомогти мені знайти силу в моїй слабкості.

Ми не знаємо, що то за “в тілі колючка”, яка була у Павла, але легко зрозуміти його бажання позбавитися її. У нас у всіх є труднощі і проблеми, які Господь не вважає за потрібне забирати із нашого життя. Подумайте про свої власні випробування, коли будете читати 2 Коринтянам 12:5–10. Чого Павло навчав про слабкості? Що для вас означає те, що благодаті Бога достатньо для вас? Як ви відчули зміцнюючу силу Бога?

Див. також Мосія 23:21–24; 24:10–15; Етер 12:27; Мороній 10:32–33.

2 Коринтянам 13:1

Що мав на увазі Павло, коли говорив про “двох чи трьох свідків”?

В часи Старого Завіту для того, щоб висунути проти когось звинувачення, були потрібні двоє чи троє свідків (див. Второзаконня 19:15). Павло згадував цю практику, коли говорив про свій третій візит до Коринфу. Серед сучасних прикладів цього принципу необхідності кількох свідків---три свідки з Книги Мормона, свідчення про Ісуса Христа, надані у Біблії та Книзі Мормона, і практика місіонерів, які свідчать у напарництвах.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Ідеї для сімейного вивчення Писань і домашнього сімейного вечора

Коли ви будете читати Писання з вашою сім’єю, Дух може допомогти вам зрозуміти, на яких принципах слід наголосити і які обговорити, в залежності від потреб вашої сім’ї. Ось кілька пропозицій:

2 Коринтянам 8–9

Що ви знаходите в цих розділах такого, що надихає вашу сім’ю допомагати бідним і нужденним? Це може бути хороший час для того, щоб запланувати сімейний проект служіння комусь нужденному.

2 Коринтянам 9:6–7

Чи знає ваша сім’я людину, про яку можна сказати, що вона “з радістю дає”? Як ми можемо служити людям радісніше?

2 Коринтянам 10:3–7

Як ви можете навчати вашу сім’ю про наше “воювання” проти нечестивості? Чи сподобається вашій сім’ї побудувати стіну чи фортецю зі стільців та покривал? Після цього можна провести обговорення---як відкинути те, що відводить нас від Бога, і “полони[ти] всяке знання на послух Христові”. Яку духовну “зброю” ми використовуємо, щоб контролювати наші думки? (Див. Ефесянам 6:11–18).

2 Коринтянам 11:3

Що може робити ваша сім’я, щоб краще зосередитися на “простот[і] … , що в Христі”?

Щоб знайти більше ідей для навчання дітей, див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства.

Як покращити особисте вивчення

Записуйте враження. Старійшина Річард Г. Скотт сказав: “Точно записане знання---це знання, яке доступне, коли в ньому є потреба. … [Записування духовного скерування] збільшує вірогідність отримання вами подальшого світла” (“Acquiring Spiritual Knowledge”, Ensign, лист. 1993, сс. 88; див. також Навчати, як навчав Спаситель, сс. 1230).

Зображення
молодь допомагає в проекті служіння

“Нехай кожен дає, як серце йому призволяє, не в смутку й не з примусу, бо Бог любить того, хто з радістю дає” (2 Коринтянам 9:7).

Роздрукувати