За Мною йдіть
20--26 квітня. Мосія 4--6: “Сильна зміна”


“20--26 квітня. Мосія 4--6: “Сильна зміна”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Книга Мормона. 2020 (2020)

“20--26 квітня. Мосія 4--6”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2020

Зображення
Цар Веніямин навчає свій народ

У служінні вашому Богу, художник Уолтер Рейн

20--26 квітня

Мосія 4--6

“Сильна зміна”

Яке з вчень царя Веніямина у Мосія 4--6 найкращим чином допоможе дітям, яких ви навчаєте, почати відчувати у своїх серцях “сильну зміну” (Мосія 5:2)? Записуйте свої враження, коли будете з молитвою шукати провід.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Напишіть на смужках паперу ім’я кожної дитини вашого класу і складіть смужки у коробку. Коли ви будете витягувати імена дітей з коробки, запрошуйте їх розповісти щось, що вони пам’ятають з уроку, який був на минулому тижні, або щось, що вони дізналися вдома на цьому тижні з Мосія 4--6.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вчення: для дітей молодшого віку

Мосія 4:1--3, 10

Покаяння приносить радість.

Допоможіть дітям дізнатися про чудовий дар покаяння, який доступний завдяки Спокуті Ісуса Христа.

Вправи на вибір

  • Використовуючи Мосія 4:1–3 та 10, навчіть дітей, що означає покаятися. Наприклад, допоможіть їм дізнатися, що народ царя Веніямина шкодував через свої гріхи та просив пробачення (вірші 1--2), і цар Веніямин сказав їм облишити (припинити робити) їхні гріхи (вірш 10). Прочитайте їм вірш 3 та запитайте, що відчували люди, коли вони покаялися.

  • Запитайте дітей, які виникають почуття, коли наш одяг стає брудним. Що ми відчуваємо, коли одяг знову стає чистим? Поясніть, що подібно до того, як ми премо брудний одяг, ми можемо каятися, коли робимо помилки. Покажіть ілюстрацію із зображенням Ісуса Христа та свідчіть, що Він має владу забрати наші гріхи та зробити нас знову чистими, якщо ми покаємося. Заспівайте разом другий куплет “Боже, дай сили”, (Збірник дитячих пісень, с.52). Запитайте, чого навчає ця пісня про покаяння.

Moсія 4:13--26

Я повинен ставитися до інших з любов’ю і добротою.

Як ви можете за допомогою Мосія 4:13–26 навчати дітей “любити один одного, і служити один одному”? (Вірш 15).

Вправи на вибір

  • Намалюйте на дошці маленьке серце. Запропонуйте дітям сказати, яким чином вони можуть бути добрими до інших. Кожного разу, коли вони будуть називати новий спосіб, витирайте серце та малюйте більше серце. Свідчіть, що наша любов до інших зростає, коли ми виявляємо до них доброту. Роздайте дітям паперові серця та попросіть їх намалювати на серцях способи того, як вони можуть виявляти любов або доброту.

  • Допоможіть дітям придумати рухи, які вони будуть показувати, коли співатимуть пісню про любов до інших, зокрема, “Всіх люби” або “Так всіх любіть ви” (Збірник дитячих пісень, сс. 39, 74).

Moсія 5:5–15

Коли я укладаю завіти з Богом, я беру на себе ім’я Христа.

Обміркуйте, як ви можете допомогти дітям, яких навчаєте, підготуватися укласти з Богом завіти хрищення та “називати[ся] дітьми Христа” (Мосія 5:7).

Вправи на вибір

  • Допоможіть дітям створити бейджики, на яких буде написано ім’я “Ісус Христос” та причепити їх до їхніх сорочок на рівні їхніх сердець (див. творчу сторінку цього тижня). Поясніть, що цар Веніямин навчав свій народ, що коли ми укладаємо завіти з Богом або обіцяємо Йому щось, це подібно до того, як мати ім’я Христа “завжди записаним у [наших] серцях” (Мосія 5:12). Що ми обіцяємо робити, коли христимося та приймаємо причастя? (Див. Мосія 5:8; УЗ 20:37, 77, 79).

  • Запитайте у дітей, що вони б робили, аби стати з кимось друзями (наприклад, говорити з ними, робити щось з ними та проводити з ними час). Прочитайте дітям Мосія 5:13. Що ми можемо робити, аби краще знати Ісуса Христа і щоб Він не був “незнайомцем” для нас?

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вчення: для дітей старшого віку

Moсія 4:1--11

Я можу каятися.

Як ви можете допомогти дітям зрозуміти, що означає покаятися? Які вірші у Мосія 4:1--11, на вашу думку, можуть допомогти їм?

Вправи на вибір

  • Напишіть на дошці слово прощення. Прочитайте разом Мосія 4:1--3 та попросіть дітей переглянути вірші 3 та знайти слова, що описують благословення, які приходять, коли ми каємося та отримуємо прощення.

  • Попросіть дітей назвати те, що ми мусимо робити, аби повністю та щиро покаятися. Допоможіть їм знайти у Мосія 4:10, що треба робити для покаяння, та обговоріть значення слів та фраз, які знаходяться у цьому вірші. Розкажіть історію про покаяння, можливо, з вашого власного життя або з нещодавнього випуску церковного журналу.

  • Допоможіть дітям знайти слова у Мосія 4:6, 9 та 11, якими описано Небесного Батька. Чому важливо розуміти, ким є Небесний Батько, коли нам потрібно покаятися? Свідчіть, як ви відчували любов Бога, коли ви покаялися.

Moсія 4:12--26

Євангелія надихає мене ставитися до інших з любов’ю і добротою.

Цар Веніямин навчав, що коли ми приходимо до Христа та отримуємо прощення наших гріхів, ми “сповн[юємо]ся любовʼю Бога” (Мосія 4:12), що веде нас до того, щоб бути люблячими і добрими до інших.

Вправи на вибір

  • Допоможіть дітям вивчити Мосія 4:13--16, 26 та визначити фрази, які описують, як ми можемо служити іншим. Попросіть їх показати це рухами або намалювати, а інші діти нехай будуть відгадувати ці фрази. Як ми можемо виявляти любов та доброту вдома, у школі та у церкві?

  • Запропонуйте дітям поділитися досвідом, коли вони когось любили або комусь служили і те, що вони відчували завдяки цьому. З яких причин деякі люди можуть не хотіти служити іншим? Запитайте дітей, що б вони сказали комусь, аби переконати їх допомагати людям у скруті. Ідеї вони можуть узяти з Мосія 4:16–26.

Зображення
дівчина грає з немовлям

Ісус Христос навчав нас бути добрими з іншими.

Moсія 5:5–15

Коли я приймаю хрищення та причастя, я беру на себе ім’я Христа.

Багато дітей, яких ви навчаєте, вірогідно, вже були охрищені та оновлюють свої завіти через причастя. Нагадайте їм, що важливою частиною їхнього завіту хрищення є те, що вони взяли на себе імʼя Ісуса Христа.

Вправи на вибір

  • Намалюйте на дошці коло та розташуйте у центрі колу ілюстрацію із зображенням Ісуса Христа. Попросіть дітей намалювати себе, коли ви читатимете разом Мосія 5:8. Що у цьому вірші говориться про те, що ми повинні взяти на себе? У що ми “увійшли”? Попросіть дітей написати ім’я Христа на своїх фотографіях та розташувати їх у колі зі Спасителем. Які завіти ми укладаємо, коли ми христимося та приймаємо причастя? (Див. Мосія 18:8--9; УЗ 20:77, 79).

  • Поговоріть з дітьми про те, чому люди пишуть свої імена на різних речах, таких як: шкільні завдання, спортивна форма і таке інше (див. Мосія 5:14--15). Як ми можемо показати, що ім’я Христа є у нас “завжди записаним у [наших] серцях”? (Moсія 5:12).

  • Запросіть молоду жінку або молодого чоловіка з приходу відвідати ваш клас та пояснити завіти, які ми поновлюємо, приймаючи причастя. Прочитайте з дітьми причасні молитви в Учення і Завіти 20:77 та 79 та попросіть їх знайти фрази, які описують, що під час завіту ми обіцяємо робити та що Бог обіцяє нам навзаєм.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Заохочуйте вивчення вдома

Запросіть дітей намалювати щось, про що вони дізналися сьогодні, та за допомогою цих малюнків навчати свої сім’ї.

Як покращити наше навчання

Навчайте дітей записувати враження. Навіть діти можуть навчитися звичці записувати духовні враження, наприклад, роблячи позначки у Писаннях, малюючи ілюстрації або роблячи прості записи у щоденнику.

Роздрукувати