За Мною йдіть
28 вересня--11 жовтня. 3 Нефій 17--19: “Ось, Моя радість повна”


“28 вересня--11 жовтня. 3 Нефій 17--19: “Ось, Моя радість повна”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Книга Мормона. 2020 (2020)

“28 вересня--11 жовтня. 3 Нефій 17--19”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2020

Зображення
Христос являється нефійцям

Світло Його обличчя осявало їх, художник Гарі Л. Капп

28 вересня--11 жовтня

3 Нефій 17--19

“Ось, Моя радість повна”

Коли ви будете читати 3 Нефій 17–19, подумайте, які уривки з Писань, випадки, вправи та історії допомогли б дітям зрозуміти істини, що містяться в цих розділах.

Записуйте свої враження

Зображення
піктограма “обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Покажіть ілюстрацію із зображенням Спасителя і попросіть дітей розказати, що вони могли б відчувати, якби Він відвідав їх, як Він відвідав нефійців.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

3 Нефій 17:7, 20--25

Спаситель любить кожну дитину Небесного Батька.

Ісус виявляв Свою любов до дітей, коли благословляв їх і молився за них. Як ви можете допомогти дітям, яких навчаєте, відчути Його любов до них?

Вправи на вибір

  • Узагальнюючи розповідь з 3 Нефій 17, покажіть ілюстрацію, подібну до тієї, яка є в навчальному плані для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей. Або ви можете використати “Розділ 44: Ісус Христос благословляє дітей” (Оповідання з Книги Мормона, сс. 124--125 або відповідне відео на ChurchofJesusChrist.org). Прочитайте фрази або вірші з 3 Нефій 17, в яких наголошується на Спасителевій любові до людей (наприклад, вірші 7 і 20–25). Нехай діти по черзі тримають цю ілюстрацію і розказують, що робив Ісус, тому що Він любив людей.

  • Використовуючи творчу сторінку для цього тижня, допоможіть дітям намалювати самих себе разом з Ісусом. Коли вони будуть робити це, допоможіть їм подумати, як саме Ісус виявив Свою любов до них.

    Зображення
    Ісус благословляє нефійських дітей

    Дивіться на своїх маленьких, художник Гарі Л. Кепп

3 Нефій 18:1–12

Я можу думати про Ісуса, коли приймаю причастя.

Багато що може відволікати дитину під час причастя. Як ви можете допомогти дітям у вашому класі зрозуміти, що під час обряду причастя важливо думати про Спасителя і Його любов до них?

Вправи на вибір

  • Попросіть дітей розповісти вам, що відбувається під час причастя. Прочитайте вірші з розповіді про те, як Ісус проводив причастя для нефійців (див. 3 Нефій 18:1–12), і попросіть дітей вставати, коли вони чутимуть про те, що нагадує те, що ми робимо під час причастя. Про що Ісус Христос хоче, щоб ми “памʼятали” або про що думали під час причастя? (Див. 3 Нефій 18:7, 11).

  • Мугикайте, співайте або грайте якийсь гімн або пісню Початкового товариства, поки діти розфарбовують малюнки, які можуть допомогти їм памʼятати про Спасителя під час причастя (див. творчу сторінку для цього тижня). Запропонуйте дітям розглядати ці малюнки, щоб це допомогло їм памʼятати про Ісуса, коли вони приймають причастя.

3 Нефій 18:15, 20–21, 24; 19:16–17, 30

Ісус навчає мене, як молитися.

Що ви дізнаєтеся про молитву, вивчаючи 3 Нефій 17–19? Як ви можете використати засвоєне вами, щоб навчити дітей, як молитися?

Вправи на вибір

  • Покажіть ілюстрації із зображенням людей, які моляться (наприклад, ті, що є в “Розділі 46: Ісус Христос навчає і молиться з нефійцями” в Оповіданнях з Книги Мормона, сс. 128–130). Попросіть дітей звернути увагу на ті подробиці на цих ілюстраціях, які вказують, що ці люди моляться. Аби пояснити, що Ісус навчав нас, як молитися, прочитайте 3 Нефій 19:16–17. Нехай діти розкажуть вам, що вони відчувають, коли моляться.

  • Прочитайте 3 Нефій 18:21 і запропонуйте дітям намалювати самих себе або свою сімʼю, коли вони моляться. Спонукайте дітей запрошувати свої сімʼї молитися з ними.

  • Проспівайте разом пісню про молитву, наприклад, “Молитва дитини” (Збірник дитячих пісень, сс. 6--7). Попросіть дітей розповісти, що завдяки цій пісні вони дізналися про молитву. Поділіться своїм свідченням про молитву.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

3 Нефій 17

Спаситель любить кожну дитину Небесного Батька.

Президент Езра Тефт Бенсон навчав: “Я обіцяю вам, дорогі діти, що також і ангели служитимуть вам. Ви можете й не бачити їх, але вони будуть там, щоб допомогти вам, і ви відчуєте їхню присутність” (“To the Children of the Church”, Ensign, May 1989, 83).

Вправи на вибір

  • Прочитайте разом кілька віршів з 3 Нефій 17, які, як ви відчуваєте, будуть важливими для дітей, яких навчаєте. Коли ви будете читати кожний вірш, то просіть дітей вибрати якесь слово чи якусь фразу, які, на їхню думку, є важливими, а потім нехай вони розкажуть, чому ті слова були важливими для них. Свідчіть, що Ісус дуже любить дітей і тому Він благословляє їх і молиться за них.

  • Попросіть дітей розказати, що б вони відчували, якби були серед дітей, яких благословив Спаситель. Аби допомогти їм уявити ту подію, покажіть, якщо можливо, відео “My Joy Is Full” (Моя радість повна) (на ChurchofJesusChrist.org). Що Спаситель зробив, аби виявити Свою любов? Що ми можемо зробити, аби підготуватися, щоб бути з Ним, коли Він прийде знову?

3 Нефій 18:1–12

Приймаючи причастя, я можу сповнитися Святим Духом.

Про те, яким важливим є причастя для Спасителя, ми можемо дізнатися з 3 Нефій 18. Як ви можете допомогти дітям відчути, яким важливим воно є для них?

Вправи на вибір

  • Допоможіть дітям прочитати 3 Нефій 18:1–12. Що ми дізнаємося з цих віршів про причастя? Допоможіть їм прочитати причасні молитви в Ученні і Завітах 20:77 та 79 і знайти слова й фрази в цих молитвах, які також знаходяться в 3 Нефій 18:1–12. Що означають ці слова й фрази? Як ми можемо підготуватися до прийняття причастя? Що ми обіцяємо робити, або який завіт укладаємо, приймаючи причастя?

  • Проспівайте разом якусь пісню про благоговіння, наприклад, “Зі смиренням в серцях” (Збірник дитячих пісень, с. 11). Як благоговійне прийняття причастя допомагає нам відчувати Духа? Як це допомагає нам робити правильний вибір?

3 Нефій 18:15–24; 19:6–9, 15–36

Молитва допоможе мені наблизитися до Небесного Батька.

Завдяки молитві ми можемо відчути Небесного Батька ближче до себе. Які послання стосовно молитви в 3 Нефій 18–19 допоможуть дітям, яких ви навчаєте, поліпшити свої молитви?

Вправи на вибір

  • Напишіть на аркушиках вказані далі посилання на Писання і роздайте їх кожній дитині або маленьким групам дітей: 3 Нефій 18:15; 3 Нефій 18:20; 3 Нефій 18:21; 3 Нефій 19:19 і 3 Нефій 19:24. Попросіть дітей прочитати ці уривки з Писань, шукаючи, чого навчали про молитву Ісус Христос та Його учні. Попросіть їх розказати класу, що вони дізналися.

  • Напишіть на дошці: Я дякую Тобі за . Дайте дітям одну хвилину, щоб згадати якомога більше того, що можна написати у пропуску. Чому для нас добре висловлювати вдячність Небесному Батьку? Потім напишіть на дошці: Я прошу Тебе і разом прочитайте 3 Нефій 18:18–21 та 19:9, 23, шукаючи ідеї стосовно того, про що ми повинні молитися.

  • Свідчіть або розкажіть про якийсь особистий досвід, що стосується сили молитви, і запропонуйте дітям поділитися їхніми свідченнями чи досвідом.

Зображення
піктограма “сімейне вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям розказати своїм батькам або комусь із членів сім’ї, як вони зможуть отримати більш змістовний досвід під час причастя наступної неділі.

Як покращити наше навчання

Допомагайте дітям молодшого віку навчатися з Писань. Щоб допомогти їм навчатися з Писань, зосереджуйтеся на окремому вірші або лише на ключовій фразі Ви можете запропонувати дітям вставати, коли вони чують конкретне слово або фразу.

Роздрукувати