Учення і Завіти 2021
15--21 березня. Учення і Завіти 27--28: “Все має робитися за порядком”


“15--21 березня. Учення і Завіти 27--28: “Все має робитися за порядком”, За Мною йдіть---для Початкового товариства. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“15--21 березня. Учення і Завіти 27--28”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2021

Зображення
Джозеф Сміт

15--21 березня

Учення і Завіти 27--28

“Все має робитися за порядком”

Істини, які містяться в Ученні і Завітах 27--28, можуть зміцнити свідчення дітей, яких ви навчаєте. Зважаючи на потреби дітей, на яких істинах ви відчуваєте натхнення зосередитися під час уроку?

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Покажіть ілюстрацію із зображенням пророка Джозефа Сміта та ілюстрацію із зображенням нинішнього пророка. Запропонуйте дітям назвати імена людей, зображених на ілюстраціях, і розповісти про те, що роблять пророки.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Учення і Завіти 27:1--2

Причастя допомагає мені пам’ятати Ісуса Христа.

Діти молодшого віку можуть зрозуміти важливість причастя і навчитися згадувати Спасителя під час цього священного обряду.

Вправи на вибір

  • Покажіть дітям ілюстрацію із зображенням того, як Ісус роздає причастя Своїм апостолам (див. Альбом “Євангелія в мистецтві”, №54). Як би це було: приймати причастя зі Спасителем? (Див. Учення і Завіти 27:5). Прочитайте Учення і Завіти 27:2, починаючи зі слів “пам’ятаючи перед Батьком”, і попросіть дітей звернути увагу на те, що Спаситель хоче, аби ми пам’ятали, коли приймаємо причастя.

  • Покажіть дітям хліб, воду та ілюстрацію із зображенням Спасителя. Нехай діти тримають цю ілюстрацію під час того, як ви навчаєте їх, що причастя допомагає нам пам’ятати Ісуса Христа.

  • Разом з дітьми подумайте про те, що вони можуть робити, аби думати про Ісуса під час причастя. Що можуть робити члени їхньої сім’ї, аби допомагати одне одному бути благоговійними? Запропонуйте дітям зробити малюнок, на який вони можуть дивитися під час причастя і згадувати Спасителя.

Учення і Завіти 27:15–18

Божа зброя є моїм захистом.

Подумайте про те, яким чином ви можете допомогти дітям, яких навчаєте, зрозуміти, як дотримання заповідей подібне до зодягання в Божу зброю.

Вправи на вибір

  • Покажіть дітям ілюстрацію із зображенням зброї (див. навчальний план для цього тижня в посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей). Під час читання Учення і Завіти 27:15--18 допоможіть дітям знаходити на ілюстрації предмети зброї. Розкажіть дітям, як Божа зброя допомогла вам “протистояти злому дню” (вірш 15).

  • У навчальном плані “Ефесянам” у посібнику За Мною йдіть—для Початкового товариства. Новий Завіт. 2019 є творча сторінка із зображенням Божої зброї. Виріжте зображені предмети зброї, і під час того, як ви будете читати Учення і Завіти 27:15--18, нехай діти “одягнуть” цю зброю на одну із фігурок. Допоможіть дітям зрозуміти, що саме вони можуть робити, аби одягнути Божу зброю, зокрема: молитися, вибирати правильно, допомагати людям тощо.

    Зображення
    діти граються

    Я можу зодягтися у Божу зброю.

Учення і Завіти 28:2, 6--7.

Пророк веде Церкву.

Чи знають діти, яких ви навчаєте, чому у нас є пророки? На основі Учення і Завіти 28 допоможіть їм дізнатися, що пророк---єдиний, хто може скеровувати Церкву.

Вправи на вибір

  • Прочитайте або розкажіть своїми словами історію про Гайрума Пейджа (див. “Розділ 14: Пророк і одкровення для Церкви”, Оповідання з книги Учення і Завіти, сс. 56–57). Поділіться своїм свідченням, що Небесний Батько та Ісус Христос обрали Джозефа Сміта, щоб скеровувати Церкву за його часів (див. Учення і Завіти 28:2). Поділіться своїм свідченням, що нинішній пророк покликаний допомагати Господу вести Його Церкву в наші дні.

  • Попросіть дітей пограти у гру “йди за провідником”: одна дитина стає в центрі класу, а решта дітей повторює за нею рухи. Це може сприяти обговоренню того, чому ми йдемо за пророком. Ви можете показати ілюстрацію із зображенням Ісуса Христа й наголосити, що ми йдемо за пророком, тому що він слідує за Спасителем і передає Його слова.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Учення і Завіти 27:1--2

Причастя допомагає мені пам’ятати Ісуса Христа.

Як розуміння принципів з Учення і Завітів 27:1--2 може допомогти дітям, яких ви навчаєте, більш свідомо ставитися до обряду причастя?

Вправи на вибір

  • Запропонуйте дітям записати те, що, на їхню думку, Спаситель хотів би, аби вони знали про причастя. Якщо потрібно, вони можуть прочитати тему “Причастя” у Путівнику до Писаннях (scriptures.ChurchofJesusChrist.org). Нехай вони розкажуть про те, що записали, і попросіть їх доповнити свої списки після прочитання Учення і Завітів 27:1--2. Яким чином те, що вони записали, впливатиме на прийняття ними причастя щонеділі?

  • Допоможіть дітям подумати про те, що означає приймати причастя “з оком, єдиноспрямованим для [Божої] слави” (вірш 2). Обговоріть такі запитання: Що може відволікати наш погляд або думки під час прийняття причастя? Яким чином ми можемо зосереджувати увагу на Спасителі, коли приймаємо причастя? Як це допоможе нам іти за Ним кожного дня?

Учення і Завіти 27:15–18

Божа зброя допомагає мені протистояти злу.

Діти, яких ви навчаєте, протягом свого життя часто стикатимуться з впливом зла. Небесний Батько хоче допомогти їм протистояти злу. Як ви можете надихнути їх зодягатися у Божу зброю?

Вправи на вибір

  • Запропонуйте дітям прочитати Учення і Завіти 27:15–18 і намалювати згадані предмети зброї (в разі необхідності вони можуть подивитися ілюстрацію, подану в навчальному плані для цього тижня посібника За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей). Як описання кожного предмета зброї розкриває те, що саме нам потрібно для боротьби зі злом навколо нас (наприклад, праведність, віра, спасіння тощо)?

  • Попросіть дітей подумати про те, що вони можуть робити, аби протистояти спокусам, які їх оточують. Попросіть їх завершити своїми ідеями таке речення: “Ми зодягаємося у Божу зброю кожного дня, коли …”. Допоможіть їм зрозуміти, як їхні зусилля прийти до Христа ведуть до зодягання у Божу зброю.

Учення і Завіти 28:1--7, 15

Небесний Батько скеровує мене за допомогою Святого Духа.

Сказане в Ученні і Завітах 28:1--7, 15 може допомогти дітям, яких ви навчаєте, зрозуміти, що кожен може отримувати скерування через Святого Духа, але одкровення для Церкви завжди буде даватися через пророка.

Вправи на вибір

  • Розкажіть історію про Гайрума Пейджа, який заявляв, що отримував одкровення для Церкви (див. “Розділ 14: Пророк і одкровення для Церкви”, Оповідання з книги Учення і Завіти, сс. 56–57). Як би ми відреагували на заяви Гайрума Пейджа? Щоб знайти ідеї, прочитайте разом Учення і Завіти 28:1--7, 15.

  • Допоможіть дітям уважно прочитати наведені далі уривки з Писань і скласти список того, як нас може скеровувати Святий Дух: Учення і Завіти 28:1, 4, 15; Іван 14:26; Мороній 8:26; 10:4–5. Нехай за необхідності вони працюють у парах. Чому дар Святого Духа є таким важливим? Розкажіть про те, як вас скеровував Святий Дух.

Зображення
піктограма “Вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям спитати дозволу батьків, чи можна їм провести урок на домашньому сімейному вечорі на основі того, що вони засвоїли на уроці.

Як покращити наше навчання

Використовуйте музику. Пісні Початкового товариства і гімни можуть допомогти дітям будь-якого віку зрозуміти і засвоїти євангельські істини так, щоб вони запам’яталися. Спів також сприяє активному залученню дітей до процесу навчання.

Роздрукувати