Учення і Завіти 2021
22--28 березня. Учення і Завіти 29: “Ісус Христос збере Свій народ”


“22--28 березня. Учення і Завіти 29: “Ісус Христос збере Свій народ”, За Мною йдіть---для Початкового товариства. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“22--28 березня. Учення і Завіти 29”, За Мною йдіть—для Початкового товариства

Зображення
Ісус стоїть перед людьми, які стоять на колінах

Кожне коліно вклониться, художник Дж. Керк Річардс

22--28 березня

Учення і Завіти 29

Ісус Христос збере Свій народ

В Ученні і Завітах 29 є багато істин, які можуть стати благословенням для дітей, яких ви навчаєте і яких знаєте. Під час вивчення розділу 29 прислухайтеся до натхнення від Духа і записуйте отримані враження щодо того, як ви будете навчати дітей цих істин.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

За бажанням, ви можете запросити кількох дітей розповісти про те, яким чином вони вивчають євангелію вдома під час особистого або сімейного вивчення. Попросіть когось одного або кількох дітей поділитися своїм свідченням про те, що вони вивчали вдома цього тижня.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Учення і Завіти 29:1--2

Перед тим, як прийти знову, Ісус Христос збере Свій народ.

Ми зібрані Спасителем, коли приймаємо Його вчення і живемо за ними.

Вправи на вибір

  • Нехай діти розмалюють творчу сторінку цього тижня під час того, як переглядатимуть відео (доступне англійською мовою) “Chicks and Hens (Курчата і квочка)” (ChurchofJesusChrist.org). Попросіть дітей звернути увагу на те, як квочка захищає курчат.

  • Прочитавши Учення і Завіти 29:1–2, розіграйте приклад аналогії між тим, як Христос збирає Свій народ, і “як квочка збирає курчаток своїх”. Хтось із дітей може виступити в ролі квочки і вибрати кут, в якому буде стояти. Коли він або вона почне “квоктати”, нехай усі діти зберуться навколо нього або неї. Діти можуть по черзі бути квочкою. Підніміть ілюстрацію із зображенням Спасителя і запросіть дітей підійти до Нього. Розкажіть дітям про те, як Ісус допомагає нам, коли ми приходимо до Нього.

    Зображення
    квочка з курчатами

    Скільки разів, художник Ліз Лемон Свайндл

Учення і Завіти 29:2--11

Я можу готуватися до зустрічі зі Спасителем.

Одного дня кожен із нас опиниться в присутності Ісуса Христа. Хоча цей день може бути далеко в майбутньому, діти все одно можуть його уявити і подумати, як до нього підготуватися.

Вправи на вибір

  • Покажіть ілюстрацію із зображенням Другого пришестя (див. Альбом “Євангелія в мистецтві”, №66) і допоможіть комусь із дітей прочитати Учення і Завіти 29:11. Разом з дітьми зверніть увагу на фрази в цьому уривку, якими можна описати те, що вони бачать на ілюстрації. Розкажіть дітям про свої почуття стосовно того, що Ісус Христос знову прийде на землю.

  • Проспівайте класом пісню про Друге пришестя, зокрема, “Коли Він прийде знов” (Збірник дитячих пісень, сс. 46–47). Покажіть дітям ілюстрації із зображенням того, що вони можуть робити, аби підготуватися зустріти Спасителя і жити з Ним вічно (див. ідеї в Альбомі “Євангелія в мистецтві”). Допоможіть їм знайти інші способи підготовки в Ученні і Завітах 29:2--10.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Учення і Завіти 29

Небесний Батько підготував для мене план спасіння.

Чим більше дитина знає про Божий план спасіння, тим більшу віру вона може виявляти в Небесного Батька та Ісуса Христа, аби виконувати цей план. Як ви вважаєте, на яких частинах плану слід зосередитися?

Вправи на вибір

  • Попросіть кількох дітей пригадати випадок, коли в них був план, наприклад, для подорожі або для виконання якогось завдання. Ви також можете навести приклади планів, зокрема, календар із записаними в ньому заходами або послідовність дій для виготовлення чогось. Для чого потрібні плани? Розкажіть дітям, що в Небесного Батька є план, завдяки якому ми можемо стати схожими на Нього.

  • Щоб допомогти дітям зрозуміти Божий план, зробіть такі написи: доземне життя, Сотворіння, Падіння, земне життя та Друге пришестя. Після того як ви поясните кожне поняття (див. Учення і Завіти 29:9--45), роздайте ці написи різним дітям і попросіть їх вишикуватися в правильному порядку, щоб показати місце кожної події в плані Небесного Батька. Кожна дитина може розповісти, що вона знає про те, що зазначено на її написі. Допоможіть дітям зрозуміти, як знання про план Небесного Батька допомагає нам стати більш схожими на Нього і на Спасителя.

  • Виконайте одну або кілька вправ, наведених нижче, аби навчати істинам щодо плану й того, як нам слід застосовувати ці істини. Можна попросити кількох дітей прийти на урок підготовленими, щоб допомогти вам навчати.

    • Свобода волі. Допоможіть дітям зрозуміти, що Небесний Батько дав нам дар свободи волі---свободу вибору---і ми будемо відповідальні перед Ним за наші рішення (див. Учення і Завіти 29:39--40). Зробіть два малюнка для кожної дитини: один, що символізуватиме правильний вибір (наприклад, усміхнене обличчя), і інший, що символізуватиме неправильний вибір (наприклад, похмуре обличчя). Наводьте приклади правильних і неправильних рішень і просіть дітей піднімати відповідний малюнок. Попросіть дітей розповісти про благословення, які ми отримуємо, коли йдемо за Ісусом Христом. Чому Небесний Батько дозволяє нам самим приймати рішення?

    • Заповіді. Попросіть дітей написати на дошці перелік деяких заповідей. (Наприклад, вони можуть переглянути Вихід 20:3–17 та Альбом “Євангелія в мистецтві”, 103–115.) Чому Небесний Батько дає нам заповіді? Що ми дізнаємося з Учення і Завітів 29:35 щодо заповідей Небесного Батька?

    • Спокута Ісуса Христа. Допоможіть дітям зрозуміти, що Небесний Батько підготував шлях для того, щоб ми були прощені після того, як прийняли неправильні рішення. Попросіть кожну дитину прочитати один із віршів в Ученні і Завітах 29:1, 42--43 і розповісти, що в ньому говориться про Спокуту Спасителя. Застосуйте творчий підхід, аби діти розповіли про те, що вони дізналися, наприклад, за порядком їхнього народження, або ж від найнижчих до найвищих і так далі.

Учення і Завіти 29:1--2

Перед тим, як прийти знову, Ісус Христос збере Свій народ.

Як ви можете допомогти дітям, яких навчаєте, відчути натхнення до участі у збиранні Ізраїля?

Вправи на вибір

  • Попросіть дітей прочитати Учення і Завіти 29:1--2 і дізнатися, з ким порівнює Себе Господь. Що постає в уяві дітей, коли вони читають це порівняння? Що, за словами Господа, нам слід робити, аби Він міг нас зібрати?

  • Один із способів того, як надихнути дітей до участі у збиранні---розповісти історію про людину, яка приєдналася до Церкви. Наприклад, хто познайомив з Церквою вашу сім’ю? За бажанням можна попросити дітей заздалегідь дізнатися про першого члена Церкви в їхній сім’ї та розповісти класу його або її історію.

  • Запропонуйте дітям скласти список того, як вони можуть допомагати людям приходити до Спасителя. Наприклад, вони могли б запросити друзів або членів сім’ї на захід Початкового товариства або на домашній вечір з їхньою сім’єю.

  • У десятому уложенні віри говориться про збирання Ізраїля. Чи знає хтось із дітей це уложення віри напам’ять? Якщо так, попросіть їх розповісти його решті класу. Якщо ні, допоможіть їм встановити ціль його вивчити.

Зображення
піктограма “Вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям записати істину, про яку вони дізналися на уроці. Попросіть їх назвати кілька способів того, як вони будуть ділитися цією істиною зі своїми сім’ями.

Як покращити наше навчання

Будьте уважні. Будьте уважні до того, як діти вашого класу реагують на навчальні вправи. Якщо вони стають непосидючими, можливо, час перейти до іншого виду діяльності або пройтися. Якщо ви бачите, що діти поглинуті процесом навчання, зовсім не обов’язково переходити до іншого заняття.

Роздрукувати