Учення і Завіти 2021
30 серпня--5 вересня. Учення і Завіти 94--97: “Для спасіння Сіону”


“30 серпня--5 вересня. Учення і Завіти 94--97: “Для спасіння Сіону”, За Мною йдіть---для Початкового товариства. Учення і Завіти. 2021 (2020)

“30 серпня--5 вересня. Учення і Завіти 94--97”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2021

Зображення
Кертлендський храм

Кертлендський храм, художник Ол Раундс

30 серпня---5 вересня

Учення і Завіти 94--97

“Для спасіння Сіону”

Шукайте натхнення, щоб знати, на яких принципах з розділів 94--97 слід наголосити під час навчання дітей. Ви можете адаптувати вправи для дітей молодшого віку, коли навчаєте дітей старшого віку, і навпаки.

Запишіть ваші враження

Зображення
піктограма “обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Покажіть дітям зображення храму і запропонуйте їм розказати, що вони знають про храми. Вони також можуть розповісти про почуття, які в них виникають, коли вони бачать храм.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

Учення і Завіти 95:8; 97:15--16.

Храм—це дім Господа.

Навіть діти у Кертленді, хоч і не великою, проте важливою мірою, допомагали будувати Кертлендський храм. Допоможіть дітям, яких навчаєте, зміцнити їхню любов до святого Господнього дому.

Вправи на вибір

  • Покажіть ілюстрацію із зображенням Кертлендського храму (див. навчальний план для цього тижня у посібнику За Мною йдіть—для окремих осіб і сімей). Прочитайте фрази з Учення і Завітів 95:8, навчаючи дітей, що Господь дав заповідь побудувати цей храм. Нехай діти по черзі потримають цю ілюстрацію і скажуть: “Храм---це дім Господа”.

    Зображення
    Кертлендський храм

    Святі будували храм, щоб відчувати себе ближче до Бога.

  • Скажіть дітям, що на кожному храмі написано: “Святиня Господу. Дім Господа”. Якщо можливо, покажіть їм зображення цих слів на храмі. Чому храм є особливим місцем? Прочитайте фрази з Учення і Завітів 97:15--16, якими сказано, що храм є домом Господа, і поділіться своїми почуттями стосовно храму.

  • Попросіть дітей удати, ніби вони допомагають будувати храм (пиляють дошки, забивають цвяхи, фарбують стіни тощо). Поясніть дітям, яким важливим є храм для Господа, як тяжко працювали святі, щоб побудувати Кертлендський храм, і як багато вони жертвували заради нього (див. Святі, 1:210).

  • Заспівайте разом пісню про храм, щоб діти відчули благоговіння, думаючи про Господній дім, наприклад, “Люблю на храм дивитись” (Збірник дитячих пісень, с. 99). Нехай діти поділяться своїми почуттями стосовно храму.

Учення і Завіти 97:8

Я можу бути чесним/ою.

В Ученні і Завітах 97:8 Господь визначає чесність як одну з рис тих, кого “прийнято [Ним]”.

Вправи на вибір

  • Поясніть дітям: Бог навчав, що коли ми чесні, Він приймає нас (див. Учення і Завіти 97:8). Розкажіть кілька коротких історій, які допоможуть їм зрозуміти, що означає бути чесними. Ці історії можуть бути з вашого життя, з життя ваших знайомих чи з журналів Друг або Ліягона. Допоможіть дітям переказати вам ці історії або розказати про чесність, пригадавши випадки з їхнього життя.

  • Допоможіть дітям засвоїти першу фразу з тринадцятого уложення віри: “Ми віримо, що повинні бути чесними”. Допоможіть дітям розіграти сценки, де поводяться чесно і нечесно. Наприклад, діти можуть зіграти, що беруть щось у рідних брата чи сестри, а батькам кажуть, що вони це не брали. Допоможіть дітям знову зіграти за цим самим сценарієм, але цього разу нехай вони скажуть своїм батькам правду. Поясніть, що це і є бути чесними.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

Учення і Завіти 95:1--3, 8, 11--17; 97:10--17

Храм—це Дім Господа.

Поміркуйте, як за допомогою цих віршів ви можете допомогти дітям зрозуміти, що храм є дуже важливим для Господа і що він повинен бути дуже важливим для нас.

Вправи на вибір

  • Попросіть дітей розказати про випадки, коли вони мали щось зробити, але не зробили це відразу. Допоможіть якійсь дитині прочитати Учення і Завіти 95:3,8 і запитайте дітей, яку заповідь, дану Господом, не виконували святі. Прочитайте разом вірш 11. Що потрібно було зробити святим, аби побудувати храм? Про що ми можемо дізнатися з Господнього обіцяння їм?

  • Напишіть на картках принципи, про які сказано в Ученні і Завітах 95 та 97, а також посилання на відповідні уривки з Писань, і покладіть їх у мішечок. Наприклад: Побудова храмів вимагає жертви (Учення і Завіти 97:11--12) та Нам потрібно бути гідними, щоб увійти у храм (Учення і Завіти 97:15--17). Розділіть дітей на пари. Нехай кожна пара витягне з мішечка картку, а потім попрацює разом, щоб прочитати вказаний на ній уривок з Писань і обговорити, що для них означає цей принцип. Якщо потрібно, допоможіть дітям зрозуміти те, що вони читають.

  • Запросіть когось із молоді вашого приходу чи вашої філії, хто був у храмі, розповісти про його чи її досвід і розказати дітям, що ті можуть робити, щоб підготуватися і піти у храм.

  • Використайте статтю “Твоя дорога до храму” (Храми Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів [спеціальний випуск журналів Ensign або Ліягона, жовт. 2010], сс. 72--75), щоб допомогти дітям зрозуміти, що відбувається в середині храму і як вони можуть підготуватися, щоб увійти в нього. Можете попросити, щоб кожна дитина прочитала по одному абзацу з цієї статті й розказала, про що вона дізналася.

  • Покажіть відео “Два апостоли проводять віртуальну екскурсію по Римському Італійському храму” (ChurchofJesusChrist.org) і попросіть дітей розказати, що вони відчувають, думаючи, що одного для вони підуть у храм.

  • Заспівайте разом пісню про храм, наприклад, “Люблю на храм дивитись” (Збірник дитячих пісень, с. 99). Якими фразами з цієї пісні нам сказано, чому храм є священним?

Учення і Завіти 97:1--2, 8--9, 21

Сіон---це “чисті серцем”.

Допоможіть дітям зрозуміти, що Сіон---це не лише місце, це також і ті, хто “чисті серцем” (Учення і Завіти 97:21).

Вправи на вибір

  • Попросіть дітей прочитати Учення і Завіти 97:21 і спитайте, що означає слово “чисті”. Як ілюстрацію, покажіть їм склянку чистої води і обговоріть, чому важливо мати чисту воду. Додайте в цю воду те, що зробить її нечистою (наприклад, трохи землі або перцю). Запропонуйте дітям знову прочитати Учення і Завіти 97:21 і покласти свій палець на слово “чисті”. Що для нас означає бути чистими серцем? Допоможіть дітям зрозуміти, що бути чистими серцем не означає, що ми ніколи не робимо помилок. Що ми можемо робити, щоб стати більш чистими серцем? Як Спаситель допомагає нам?

  • Запропонуйте дітям уважно прочитати Учення і Завіти 97:1--2, 8--9, 21 і знайти слова або фрази, якими описується, як стати чистими серцем. Попросіть їх вибрати якесь слово чи якусь фразу, написати їх на паперовій смужці і покласти в коробку. Витягайте по одній смужці і просіть дітей сказати, що вони, відповідно до цієї ідеї, можуть робити у своєму житті. Наприклад, що ми можемо робити, аби “знайти істину” (вірш 1) або бути більш “чесними” (вірш 8)?

Зображення
піктограма “вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям скористатися творчою сторінкою для цього тижня, щоб розповісти своїм сім’ям, що вони дізналися сьогодні про храм.

Як покращити наше навчання

Заохочуйте дітей ставити запитання. “Намагайтеся розглядати запитання [дітей] як можливості, а не відволікання чи перешкоди вашому уроку. … Такі запитання дають вам цінні ідеї стосовно того, про що діти думають, які проблеми є у них і як вони реагують на те, що вивчають. Допоможіть їм зрозуміти, що відповіді на їхні запитання можна знайти в Писаннях та словах сучасних пророків” (Навчати, як навчав Спаситель, сс. 25--26).

Роздрукувати