За Мною йдіть
22--28 липня. Дії 16--21: “Господь покликав нас проповідувати євангелію”


“22--28 липня. Дії 16--21: “Господь покликав нас проповідувати євангелію”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. Новий Завіт. 2019 (2019)

“22--28 липня. Дії 16--21”, За Мною йдіть—для Початкового товариства. 2019

Зображення
Павло на горі Олімп

22--28 липня

Дії 16--21

“Господь покликав нас проповідувати євангелію”

Прочитавши Дії 16--21, поміркуйте, як підказки Духа і ідеї з цього навчального плану можуть допомогти вам у підготовці до уроків. За додатковою допомогою звертайтеся до розділу “Як задовольняти потреби дітей молодшого віку” в цьому посібнику.

Записуйте свої враження

Зображення
Піктограма: “Обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Попросіть дітей сказати вам, чим Павло схожий на сьогоднішніх місіонерів. Запитайте: “Чи ділилися ви колись євангелією з іншою людиною?”

Зображення
teaching icon

Навчайте вченню

Для дітей молодшого віку

Дії 16:25--34

Місіонери навчають людей про Ісуса.

Чи знають діти, яких ви навчаєте, що роблять місіонери? Як ви можете допомогти дітям зрозуміти, що вони можуть ділитися євангелією з іншими?

Вправи на вибір

  • Коротко обговорюючи розповідь про те, як Павло і Сила діляться євангелією у в’язниці, допоможіть дітям розіграти по ролях Дії 16:25–34 (див. також “Розділ 61: Павло і Сила у в’язниці”, Історії з Нового Завіту, сс. 158–160, або відповідне відео на LDS.org). Поясніть, що сьогодні місіонери також навчають людей про Ісуса й допомагають їм підготуватися до хрищення.

  • Зробіть для дітей місіонерські таблички і допоможіть їм написати на них свої імена. Навчіть дітей простих тверджень, які стосуються вчення і якими вони можуть поділитися з іншими, зокрема, “Бог---наш люблячий Небесний Батько”, “Бог говорить через живого пророка” або “Ісус Христос---наш Спаситель”.

  • Попросіть дітей розповісти щось про знайомого брата або сестру, хто зараз служить на місії. Вони можуть зробити малюнок або щось написати, щоб відправити місіонеру.

Дії 17:10--12

Писання свідчать про Небесного Батька та Ісуса Христа.

Незважаючи на те, що діти, яких ви навчаєте, можуть ще не вміти читати, ви можете допомогти їм розвинути любов до Писань і здатність бачити, як вони свідчать про Спасителя.

Вправи на вибір

  • Розкладіть по кімнаті кілька примірників Писань і попросіть дітей їх знайти. Допоможіть комусь із дітей прочитати фразу “[Вони] … Писання досліджували день у день” (Дії 17:11). Коли діти будуть повторювати цю фразу разом з вами, попросіть їх показувати на кожен день тижня в календарі.

  • Щоб показати дітям те, що Писання свідчать про Небесного Батька та Ісуса Христа, допоможіть їм звернутися до розділу в Писаннях, зокрема, Дії 17 або 18, і знайти приклади вживання слів Бог або Господь. Ви можете позначити ці слова, щоб дітям було легше їх знаходити. Кожного разу, коли вони знаходять одне з цих слів, просіть їх розповісти те, що вони знають про Небесного Батька та Ісуса Христа.

Дії 17:22--31

Я---Божеє дитя.

На горі Олімп Павло навчав основних істин щодо природи Бога, зокрема, істин про те, що ми---Його діти і що Він “недалеко від кожного з нас” (Дії 17:27). Як ви можете допомогти дітям відчувати близькість до їхнього Небесного Батька?

Вправи на вибір

  • Попросіть дітей повторити фразу “Ми є Божим родом” (див. Дії 17:29) і поясніть, що бути Божим родом означає бути дітьми Бога. Свідчіть кожній дитині, особисто, що вона є дитиною Бога. Запитайте їх, що вони відчувають, коли чують, що є дітьми Бога. Запропонуйте їм поділитися своїми почуттями про Небесного Батька.

  • Покажіть фотографії дітей зі своїми сім’ями (якщо можливо, використовуйте фотографії дітей вашого класу). Поясніть, що ми---діти наших матерів і батьків, і всі ми є духовними дітьми наших Небесних Батьків.

  • Заспівайте пісню про Небесного Батька, наприклад, “Я знаю, Ти живий” (Збірник дитячих пісень, с. 8). З допомогою дітей напишіть на дошці слова або намалюйте зображення, які б відповідали тому, що ми дізнаємося про Небесного Батька з цієї пісні.

  • Прочитайте дітям такі слова з Дії 17:27: “Він недалеко від кожного з нас”. Розкажіть про випадки, коли ви відчували себе близько до Небесного Батька, і запропонуйте дітям розповісти про це також.

Зображення
чоловік тримає маленьку дівчинку

Кожна людина є дитиною Бога.

Зображення
піктограма навчайте

Навчайте вченню

Для дітей старшого віку

Дії 16:14--15, 25--34; 18:7--8, 24--28

Я можу бути місіонером вже зараз.

Як ви можете допомогти дітям бути схожими на Павла і ділитися з іншими тим, що вони дізнаються про євангелію?

Вправи на вибір

  • Запропонуйте дітям прочитати Дії 16:14–15, 25–34; 18:7–8, 24–28 і складіть перелік людей, з якими Павло і Сила поділилися євангелією. Потім попросіть дітей скласти перелік людей, з якими вони можуть поділитися євангелією. Нехай діти розіграють по ролях, як вони могли б розповісти цим людям про Ісуса Христа або запросити їх до церкви. Також ви можете запропонувати дітям написати цим людям невеличкі послання, поділившись з ними свідченням про євангельську істину.

  • Запросіть місіонерів повного дня, колишніх місіонерів або місіонерів приходу прийти на урок і розповісти про свій досвід стосовно проповідування євангелії. Заохочуйте дітей ставити запитання про те, як вони можуть ділитися євангелією з іншими.

Дії 17:2–4, 10–12; 18:28

Писання свідчать про Ісуса Христа.

Усі пророки свідчать про Ісуса Христа. Як ви можете навчати дітей розпізнавати Його в Писаннях, навіть коли Він не згадується за ім’ям?

Вправи на вибір

  • Нехай діти прочитають Дії 17:2–4, 10–12; 18:28 і попросіть їх знайти, що спільного в цих уривках. Що, згідно з цими віршами, допомогло людям повірити в євангелію Ісуса Христа?

  • Запропонуйте дітям поділитися своїми улюбленими історіями про Ісуса, які вони дізналися з Писань цього року. Напишіть на смужках паперу посилання на Писання, в яких говориться про Спасителя, і сховайте їх в різних місцях класу. Потім попросіть дітей їх знайти. Допоможіть дітям прочитати уривки за знайденими посиланнями і попросіть їх розповісти одне одному про те, що говориться про Ісуса в кожному з уривків.

  • Попросіть дітей допомогти вам зробити просту таблицю, в якій вони можуть робити позначки, коли читають або дізнаються про Ісуса з Писань. Показуйте її кожного тижня до кінця року і допомагайте дітям знаходити місця в Писаннях, де говориться про Ісуса.

Дії 17:22--31

Я---Божеє дитя.

Як ви можете допомогти дітям пам’ятати, що вони—діти Бога?

Вправи на вибір

  • Покажіть дітям камінь і поясніть, що за часів Павла люди поклонялися богам, яких робили з каменя та інших матеріалів. Попросіть дітей прочитати Дії 17:27--29. Що ми дізнаємося про Бога з цих віршів? Поясніть, що бути Божим родом означає бути дітьми Бога. Запитайте дітей, які почуття у них викликає знання про те, що вони є дітьми Бога.

  • Попросіть дітей прочитати Дії 17:27. Запропонуйте дітям намалювати те, як вони можуть “відчути” Бога або шукати Його. Коли вони відчували, що Він “недалеко від [них]”?

Зображення
Піктограма: “сімейне вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Заохочуйте дітей знайти цього тижня уривок з Писань, в якому говориться про Ісуса Христа (це може статися під час їхнього особистого або сімейного вивчення Писань). Наступного тижня попросіть їх поділитися знайденим.

Як покращити наше навчання

Допоможіть дітям стати кращими учнями. Ви навчаєте дітей не лише з метою передати їм істину. Вам слід також допомогти їм зростати до рівня самостійних шукачів істини. Наприклад, замість того, щоб просто розповідати дітям історію про те, як Павло проповідував на горі Олімп, ви можете спланувати вправи, схожі на запропоновані у цьому навчальному плані. Ці вправи допоможуть дітям самостійно відкрити істини з цієї історії.

Роздрукувати