Новий Завіт 2023
21–27 серпня. 1 Коринтянам 1–7: “Щоб були ви поєднані”


“21–27 серпня. 1 Коринтянам 1–7: “Щоб були ви поєднані”, За Мною йдіть — для Початкового товариства. Новий Завіт. 2023 (2022)

“21–27 серпня. 1 Коринтянам 1–7”, За Мною йдіть — для Початкового товариства. 2023

Зображення
давній Коринф

Коринф, Південна Греція, Суд і Громадський центр, художник Белог Balogh/www.ArchaeologyIllustrated.com

21–27 серпня

1 Коринтянам 1–7

“Щоб були ви поєднані”

Святий Дух допоможе вам знати, які євангельські принципи із 1 Коринтянам 1–7 будуть корисними для дітей, яких ви навчаєте. Коли ви будете з молитвою читати ці розділи, записуйте думки і почуття, які приходитимуть до вас від Духа.

Зображення
піктограма “обмін думками”

Заохочуйте до обміну думками

Запитайте дітей, чи розповідали вони своїм сім’ям щось із вивченого в Початковому товаристві минулого тижня. (Можливо, вам потрібно буде коротко пригадати урок минулого тижня). Якщо вони розповідали, то про що?

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей молодшого віку

1 Коринтянам 2:11–14

Святий Дух навчає мене євангельських істин.

Одна з ролей Святого Духа — навчати нас істині. Про які випадки ви можете розповісти дітям, щоб допомогти їм це зрозуміти?

Вправи на вибір

  • Покажіть предмети або зображення, які відображають різні способи, за допомогою яких ми вивчаємо цей світ (а саме, це може бути школа, книга або смартфон). Про що ми можемо дізнатися, якщо використовуємо ці способи? Поясніть, що у 1 Коринтянам 2:11, 14 Павло навчав, що ми можемо дізнаватися про Бога лише через Духа Божого, Який є Святим Духом. Яким чином ми можемо пізнавати “ре[чі] Бо[жі]”?

  • Плескайте в долоні, вимовляючи кожен склад у реченні “Святий Дух навчає нас істині”. Попросіть дітей, плескаючи в долоні, повторити цю фразу. Поділіться з дітьми досвідом, коли Святий Дух допоміг вам дізнатися про істинність чогось.

  • Заспівайте разом пісню про Святого Духа, зокрема, “Святий Дух” (Збірник дитячих пісень, с. 56). Допоможіть дітям знайти у пісні слова і фрази, які навчають, як до нас промовляє Святий Дух і чого Він нас навчає.

1 Коринтянам 3:10–11

Ісус Христос — моя основа.

Діти закладають основу своїх свідчень, і ви можете допомогти їм будувати міцну основу, яка зосереджена на Ісусі Христі.

Вправи на вибір

  • Прочитайте дітям 1 Коринтянам 3:11 і поясніть, що Ісус Христос є нашою основою. Покажіть дітям кілька ілюстрацій із зображенням того, про що або про кого ми можемо мати свідчення. Серед них має бути ілюстрація із зображенням Ісуса Христа. Допоможіть їм розкласти ілюстрації таким чином, щоб ілюстрація із зображенням Ісуса була внизу як основа, а інші ілюстрації “будувалися” на основі свідчення про Нього.

  • Придумайте рухи для пісні “Мудрець і глупак” (Збірник дитячих пісень,с. 132) і заспівайте цю пісню разом з дітьми. Дайте кожній дитині камінь з написом “Ісус Христос — моя основа”. Нехай вони заберуть ці камінці додому як нагадування про вивчене на уроці.

  • Покажіть ілюстрації, на яких відображені деякі з ваших улюблених історій з життя Спасителя, і попросіть дітей розповісти вам про те, що зображено на цих ілюстраціях. Нехай вони розкажуть свої улюблені історії про Ісуса. Свідчіть, що Ісус Христос є основою вашої віри.

1 Коринтянам 6:19

Моє тіло схоже на храм.

Як ви можете допомогти дітям цінувати своє тіло як дар від Бога і з більшим бажанням про нього піклуватися?

Вправи на вибір

  • Покажіть дітям зображення храмів (див. навчальний план для цього тижня в посібнику За Мною йдіть — для окремих осіб і сімей) і прочитайте такі слова з 1 Коринтянам 6:19: “Ваше тіло — то храм Духа Святого”. Допоможіть дітям зрозуміти, що Небесний Батько хоче, аби ми зберігали наші тіла чистими і святими, як храм.

  • Покажіть зображення дитини і навколо нього розкладіть зображення того, що є добрим для нашого тіла, й того, що є поганим. Попросіть дітей по черзі визначати те, що корисне, і забирати те, що погане.

  • Заспівайте разом пісню про тіло, зокрема, “Весела зарядка” (Збірник дитячих пісень, с. 129) і запитайте дітей, чому вони вдячні за свої тіла.

Зображення
піктограма “навчання”

Навчайте вченню: для дітей старшого віку

1 Коринтянам 1:23–25

Бути мудрими означає довіряти Божій мудрості.

Діти, яких ви навчаєте, дізнаються, — якщо ще не дізналися, — що деякі люди навчають того, що суперечить Божій мудрості. Вивчення 1 Коринтянам 1:23–25 допоможе дітям зрозуміти, що ми можемо довіряти Божій мудрості, тому що вона величніша за нашу.

Вправи на вибір

  • Попросіть дітей прочитати 1 Коринтянам 1:23–25 і знайти слова мудрість і безумство. Поясніть, що багато людей вважало, що вчення Павла були безумством, але Павло пояснив, що вірити Христовій євангелії — це справжня мудрість. Чому мудро вірити в те, чого навчає Бог?

  • Допоможіть дітям провести рольову гру. Нехай вони потренуються відповідати людям, які вважають, що Божі заповіді є “безумством”, зокрема мати віру в Спасителя, дотримуватися Слова мудрості або виконувати закон десятини. Наприклад, вони можуть свідчити про благословення, які приходять, якщо ми живемо за цими вченнями.

  • Поділіться досвідом, коли інші люди вважали, що ваші вірування були безглуздими, або ж наведіть приклад з Писань. Дозвольте дітям поділитися подібним досвідом. Як вірш 1 Коринтянам 1:25 може допомогти нам залишатися вірними, коли інші називають наші вірування безглуздими?

1 Коринтянам 2:11–14

Святий Дух навчає мене євангельських істин.

Як ви можете допомогти дітям усвідомити, що їм потрібен Святий Дух, аби зрозуміти “ре[чі] Бо[жі]”?

Вправи на вибір

  • Попросіть дітей перелічити, у який спосіб ми дізнаємося про світ — наприклад, це книги, школа та Інтернет. Потім прочитайте разом 1 Коринтянам 2:11–14. Чого ці вірші навчають про те, як ми пізнаємо “ре[чі] Бо[жі]”?

  • Розкажіть про випадок, коли ви про щось дізналися завдяки Духу Божому. Допоможіть дітям згадати, коли вони відчували Духа. Які “ре[чі] Бо[жі]” (1 Коринтянам 2:11) ви зрозуміли завдяки Духу?

  • Попросіть кожну дитину прочитати один з таких уривків: 1 Коринтянам 2:11–14; 1 Нефій 10:17; Мороній 10:3–5 та Учення і Завіти 8:2–3. Попросіть дітей розповісти, що вони дізналися з цих уривків про те, як нас навчає Святий Дух. Чому ми вдячні за дар Святого Духа?

1 Коринтянам 6:19–20

Мені слід ставитися до свого тіла з повагою й зберігати його святим.

Розуміння того, що наше тіло є даром від Небесного Батька, допоможе дітям зберігати своє тіло священним, навіть коли вони відчувають спокусу робити по-іншому.

Вправи на вибір

  • Принесіть коробку, всередині якої буде фотографія дитини та храму. Попросіть дітей прочитати 1 Коринтянам 6:19–20 і здогадатися, що в цій коробці. Нехай вони відкриють коробку і обговорять, чим наші тіла схожі на храми.

  • Обговоріть з дітьми те, як ми повинні ставитися до храму. Якщо наше тіло схоже на храм, як ми повинні ставитися до нашого тіла? Відповісти на це запитання може допомогти спів або читання слів пісні про храми, зокрема “Щоб на білім світі жити” (Збірник дитячих пісень, с. 73). Коли ми робимо помилки, як ми можемо знову очистити наші “храми”?

  • Прочитайте разом розділ “Ваше тіло — священне” (Заради зміцнення молоді [путівник, 2022], сс. 22–29). Попросіть дітей написати на дошці знайдені ними поради щодо того, як піклуватися про наші тіла.

Зображення
піктограма “вивчення”

Заохочуйте до навчання вдома

Запропонуйте дітям заспівати своїм сім’ям пісню, яку вони співали на уроці, й розповісти, чого вони завдяки їй навчилися.

Як покращити наше навчання

Свідчіть про Ісуса Христа. Одна з ваших найважливіших ролей як учителя — свідчити про Ісуса Христа. Це допоможе дітям зміцнювати свої свідчення і відчувати до себе любов Спасителя.

Роздрукувати